XS
SM
MD
LG

Šampion posustao u Nišu

Fudbaleri Ekonomca otputovali su u Niš kao veliki favoriti u odloženoj utakmici drugog kola Prve futsal lige Srbije, ali su se vratili polovično obavljenog posla. Odigrali su ispod svojih mogućnosti, očito premoreni učešćem na turniru Lige šampiona u Kragujevcu, zbog kojeg su odložili dve utakmice. Novajlija u ligi niški Vintersport priredio je iznenađenje i u poslednjem minutu došao do izjednačenja na 2:2 i do drugog boda u prvenstvu.

Domaći tim u Sportskoj hali „Čair“ od početka je krenuo obazrivo protiv višestrukog šampiona, ali je brzo iznenadio golmana Ekonomca Jovanovića pogotkom Tošića u četvrtom minutu. Igrači Vintersporta su se dobro branili i uspeli na odmor da odu sa golom prednsti. Međutim, u nastavku utakmice podmlađeni tim trenera Vladana Cvetanovića dodao je „gas“ sa najboljom petorkom i preokrenuo rezultat u svoju korist. Početkom drugog poluvremena izvanrednim udarcem De Souze je sa 15 metara iz slobodnog udarca izjednačio je na 1:1.

Miloš Simić preokrenuo rezultat, ali Ekonomac u Nišu osvojio samo bod (Foto: M. Jovičić)

Od 30. minuta, Ekonoomac je zbog neopreznog starta i isključenja Matijevića ostao sa igračem manje, ali naredna dva minuta domaći tim nije iskoristio brojčanu prednost za novo vođstvo. Upornost „studenata“ da dođu do drugog pogotka dala je rezultate. U 31. minutu De Souza je pogodio stativu udarcem iz daljine. Samo minut kasnije došlo je i do preokreta. Simić je šutirao sa desne strane i savladao domaćeg golmana Milana Đorđevića, a svojoj ekipi obezbedio vođstvo od 2:1.

Imao je domaćin šansu za izjednačenje u 35. minutu, kada je Jovanović izašao pred njegovog prezimenjaka na golu Ekonomca, ali je šutirao pored stative.

U samom finišu utakmice, kada je podmlađeni tim šampiona već mislio da je osvojio bodove, Vintersport je obradovao svoje navijače u „Čairu“. Jovanović je u poslednjim trenutcima utakmice bio precizniji i iz teške situacije sa leve strane pogodio mrežu Ekonomca za izjednačenje na 2:2. Tako se kragujevački tim sa prvog gostovanja u ovoj sezoni vratio sa samo jednim bodom, što se odavno nije desilo u domaćem prvenstvu, u kojem je višestruki šampion i dvostruki nosilac duple krune, ubedljivo pobeđivao.

U prvom kolu Ekonomac je savladao čačnsku Fontanu sa 4:0 i očekivala se pobeda u Nišu. Međutim, prvenstvo je na početku i ima vremena da “studenti“ nadoknade propušteno.

Danas je na programu druga odložena utakmica u kojoj Ekonomac, u dvorani „Jezero“, u 17,30 časova, dočekuje niški Kopernikus.

VINTER SPORT – EKONOMAC 2:2 (0:1)

NIŠ – Dvorana: „Čair“. Gledalaca: oko 300. Sudije: Slavenko Matović i Nikola Aleksić (obojica iz Beograda). Strelci: Tošić u 4. i Jovanović u 40. minutu za Vintersport, De Souza u 22. i Simić u 32. minutu za Ekonomac. Žuti kartoni: Jovanović (Vintersport), Simić (Ekonomac). Crveni karton: Matijević u 30. minutu (Ekonomac). Nagomilavanje prekršaja: Vintersport 6 (2+4), Ekonomac 6 (2+4).

VINTER SPORT: Milan Đorđević, M. Stojanović, Tošić, Jovanović, Pešić, Milačić, Mitrović, D. Trojanović, S. Trojanović, Miljković, Marjan Đorđević, Stojković, I. Stojanović.

EKONOMAC: Jovanović, Božić, Aleksić, Kostić, Ramić, Matijević, De Souza, Bojović, Stojković, Simić, Stepić, Nene, Momčilović.

IGRAČ UTAKMICE: Danijel de Souza (Ekonomac).

 


Mungosi 1 : 2 Nova Pazova
Vranje 4 : 3 SAS
Kalča 6 : 1 Bečej
Novi Pazar 3 : 4 Smederevo
Fontana 4 : 4 Kopernikus
Vinter sport 2 : 2 Ekonomac
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Smederevo 2 2 0 0 6
2 Ekonomac 2 1 1 0 4
3 Kopernikus 2 1 1 0 4
4 Kalča 2 1 0 1 3
5 SAS 2 1 0 1 3
6 Vranje 2 1 0 1 3
7 Nova Pazova 2 1 0 1 3
8 Vinter sport 2 0 2 0 2
9 Mungosi 2 0 1 1 1
10 Fontana 2 0 1 1 1
11 Novi Pazar 2 0 0 2 0
12 Bečej (-3) 2 1 0 1 0