XS
SM
MD
LG

Iznikli iz mulja manipulanti, lažovi, ruglo valjevskog fudbala traju !

Politički, a kako bi drugačije bilo moguće likvidirana su dva kluba, Budućnost u haosu zbog permanentnih neuspeha i do guše u dugovima , i na granici likvidnosti, u rangu više, Krušik, formiran novi.

Politički pritisak je  iznedrio novi klib 14. jula 2014. sa zakašnjenjem iod najmanje dve godine, samim tim bez šansi da  ga iznikli iz mulja, ne onog od 15.maja što ga donese bujica Valjevu, beskrupulozne neznalice, luzeri nad luzerima, i lutke na koncu, pretvore u pobednički, jer jednostavno sa ovima  sreće nema.

Najprizemnijim politikanstvom abolirani luzeri su  dali su sebi novih “pet minuta” da utru tragove nestanka nemilice opljčkanog i uniženog kluba. Bez izbora, uzmi ili nestani, Krušikovci  sa višim rangom i vojskom poltrona i klimoglavaca ne pitaju se  ništa, već samo glasaju kako im se kaže. Hoće li ukakani moći da “ operu” što se oprati ne može ne zavisi samo od uspeha tima ni u naznakama, iako do početka novog prevenstva ima samo mesec dana.

Srećom revizori stižu !

Ogorečni gašenjem Stare dame velikani i veterani svih generacija Budućnosti bojkotovali su čin gašenja kluba koji im je podario sreću, uspeh u životu. Pred sam kraj glasačke farse stigao je da se uveri u nestvarnu istinu Vladimir Ladovec, kapiten tima koji je samo dan ranije ali i pre 45 godina sa drugovima ostvario uspeh za istoriju plasman u Drugu ligu tadašnje SFRJ. Frapiran likovima u ponudi za rukovodeća mesta Ladovec je samo prozborio: “Ko su ovi nestretnici “

Na konstitutvnoj sednici   sva prava i obaveza dva ugašena kluba  preuzeo je novi Budućnost –Krušik. Stara dama iz Parka Pećina je u bakrotu, sa  dugom  izmedju 20 i 30 miliona, i lažnom  pričim o vrednim lokalima u vlasništvu, dok  Krušik rangu više akui i buljukom  fudbalskih  metuzelama. Klupska boja će i dalje biti crvena, a grb ostaje FK Budućnost, sa zvezdom petokrakom.

Borivoje Radojičić je izabran za predsednika Skupštine, a Milan Milinović i pored katastrofalnih rezultata u protekle dve sezone u Budućnosti je dobio je “poslednju” šansu kao predsednik Upravnog odbora.

Zanimljivo je da dva ista imena gravitiraju na funkcijama zamenika predsednika Skupštine ljubitelj vožnje službenom crvenom oktavijom Krušika Milan Gajić, dosadašnji predsednik Skupštine ugašenog kluba fabrike, i drugi istog imena i prezimena direktor Poljoprivredne škole, poznatiji kao “orač” Preorao je  pre nekoliko godina fudbalski teren u Novom Valjevu da bi deca imala oglednu njivu i gajila raž, ovas i ječam. Generalni sekretar je Mihailo Milutinović*klomber  a, zamenik će mu biti Borivoje Pavlović. Ne treba zaboraviti i dva tehnička, Đurića, da li u stalnom radnom odnosu da li i u novom klub i Andrića iz Krušika. Do kraja leta neće biti čudo ako  bude  7 sekretara ne SKOJ-a, već FK Budućnost Krušik.

Upravni odbor čini 15 članova, osam iz Krušik I 7 iz Budućnost. Za razliku od krušikove armije gde je sve pod konac, “stariji ugašeni ” je prilikom prezentacije liste članova Skupštine zaboravljajući da postoji pismeni zapis sa “odjavne” skupštine preko noći zamenio petinu članstva. Na brljotinu je ukazano predsedavajućem do izbora predsednika Skupštine Radojičića, smušenom Miroslavu Begoviću –Mimi žvali, biseru generacije “poznatom” po rekordno minimalnoj  minutaži na terenu. Na mig sa klupe u redu ispred brže bolje je nastavio da vodi skup i pozvao prisutne da izaberu jedinog kandidata za predsednika Skupštine, ina taj način skine  bedu sa vrata.

I ovoga puta je ponovljena uvek aktuelna  “zakletva”

Timski  rad, strast, želju za uspehom, biće oružju novog kluba. Naš cilj bez odlaganja plasman u viši rang, Prvu ligu, istakao je predsednik Skupštine Bora Radojičić, naglasivši da je već danas zakazao prva sednicu Upravnog odbora na kojoj će biti doneta prvo odluka o novom trenera. Pored aduta Krušika Jovana Stankovića u igri su: Voja Sindjić, Miroslav Jekić, Zoran Lučić, Mikan Ranković, Dragan Grčić, Raša Marković…

Predsednik Okružnog saveza Časlav Lukić je konačno prepoznao svoj zadatak, ali za prave stvari nikada nije kasno, pa je muški je potegao oko formiranja novog kluba.

Svako zaslužuje šansu. Drago mi je da smo se svi dozvali pameti. Pokušavamo da pomirimo fudbalsko Valjevo, jer bez toga nema uspeha. Krećemo na ovaj način, mada je trebalo zamrznuti status Budućnosti, a krenuti sa Krušikom i ovom upravom u novu sezonu. Valjevski fudbal ima šansu. Pored stadiona u Obrenovcu i Krupnju i naš u Parku Pećina je pretrpeo velike štete. Valja mu povratiti stari sjaj. Moramo se maksimalno fokusirati na fudbalsku školu. Ne bude li uspeha, kako je rekao predsednik Radojičić, stižu od jeseni novi ljudi – upozorio je Lukić.

Početak priprema novoformiranog kluba je u magli, kao i većina predstojećih poteza onih  čijih se dela  svako normalan stidi. Valjevskoj deci sa gubitnicima se loše piše, osim ako abolirani luzeri konačno ne prepoznaju šta im je činiti.

Radojičić(desno) i Gajić "za nešto sasvim novo"

Sluge i gospodari na jednom mestu


Rudar 1 : 0 Pobeda
Mladi radnik 2 : 3 Železničar
GFK Jasenica 1911 4 : 1 Partizan
Polet 2 : 0 Bane
Mačva 2 : 0 Šapine
Krušik 2 : 0 Sloboda
Seljak 3 : 3 Loznica
Jošanica ND 2011 0 : 1 Šumadija
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mačva 30 20 8 2 68
2 Polet 30 19 6 5 63
3 Loznica 30 18 9 3 63
4 Železničar 30 16 7 7 55
5 Šapine 30 13 10 7 49
6 Rudar 30 13 10 7 49
7 Jošanica ND 2011 (-1) 30 12 6 12 41
8 Pobeda 30 11 8 11 41
9 Seljak 30 9 10 11 37
10 Bane 30 10 5 15 35
11 Krušik 30 7 12 11 33
12 Šumadija 30 8 9 13 33
13 Partizan 30 8 2 20 26
14 GFK Jasenica 1911 30 6 6 18 24
15 Mladi radnik (-1) 30 6 6 18 23
16 Sloboda 30 4 6 20 18