XS
SM
MD
LG

Duel ŽRK Proleter i Sloge odlučuje ko će u Super ligu

Rukometašice Proletera u subotu, 21. juna, dočekuju u “Medisonu” ekipu Sloge iz Petrovca na Mlavi. Susret se igra u okviru poslednjeg kola Mini prve lige, odnosno baraža za plasman u Super ligu.

Šampionke Prve lige – Sever spremne za povratak u Super ligu

- Očekujem pobedu, iako se radi o veoma kvalitetnom protivniku. Odlučivaće srce i borbenost. Mi smo potpuno spremne  i idemo samo na pobedu. Proleter je zaslužio da se takmiči u Super ligi posle dugo vremena. Mislim da će grad Zrenjanin zahvaljujući  našem uspehu ponovo sportski oživeti, a mi ćemo nastojati da budemo sve bolje i bolje. Nadam se da će nas neko finansijski podržati. Treba reći da devojke igraju celu sezonu bez ijednog dinara, pa je zbog te činjenice naš uspeh, ako uđemo u elitni rang, još veći – rekla je Dijana Četić, kapiten ŽRK Proleter.

ZRK Proleter pehar Duel ŽRK Proleter i Sloge odlučuje ko će u Super ligu

LAZE, NE SKREĆI SA STAZE!

Medicinar iz Šapca je svakako obezbedio prvo mesto u Mini prvoj ligi. Proleter će kao drugoplasirani tim obezbediti plasman u elitu, ako pobedi Slogu ili igra nerešeno, pa čak i ako izgubi sa manje od 8 golova razlike. Međutim, trener ŽRK Proleter veruje da njegov tim neće skrenuti sa pobedničke staze. 

- Ostvarili smo cilj, čak i u slučaju da izgubimo, ali sa manje od osam golova razlike. Rezultati ostalih mečeva ne utiču na naš plasman, jer mi i Sloga direktno odlučujemo o drugom mestu. Naravno, interesuje nas samo pobeda – rekao je trener ŽRK Proleter, Dragan Lazarov- Laze.

Utakmica se igra sutra (subota) u “Medisonu” sa početkom od 20 časova. Dođite da podržite “crveno – bele” devojke u odlučujućoj borbi za povratak u elitnirang!

 


10 .kolo Mini Prva liga
Radnički 38 : 26 Metalac
Proleter 25 : 24 Sloga
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Medicinar 8 6 0 2 12
2 Proleter 8 6 0 2 12
3 Radnički 8 4 0 4 8
4 Sloga 8 4 0 4 8
5 Metalac 8 0 0 8 0