XS
SM
MD
LG
12.05.2014 Administrator

Beograd preuzeo tron od Novog Sada

U Kruševcu u nedelju, 11. maja 2014, u organizaciji Badminton kluba Zmajevi iz Kruševca i Badminton saveza Srbije, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije a uz podršku Grada Kruševca, održano je Ekipno prvenstvo Srbije za mešovite timove koje je još jednom ove godine na jedom mestu okupilo elitu srpskog badminton sporta. U sportskoj Sali VMN Krstić za titulu se borilo rekrodnih 11 timova iz devet srpskih klubova. Posle uzbudljivog, neizvesnog i kvalitetnog turnira trofej je osvojio Beograd koji je posle sjajnog finala savladao branioca titule Novi Sad s 4:1.Bronza je pripala kruševačkim Zmajevima koji su u meču za treće mesto savladali beogradski Clear s 3:1. 

“Presrećan sam. Posle titule na Ekipnom prvenstvu osvojilo smo i trofej na Prvenstvu za mešovite timove čime smo potvrdili da smo ove godine kao klub bez premca zemlji. Odličan rad i atmosfera na treninzima su još jednom dali rezultat. U Kruševcu smo od početka turnira bili maksimalno fokusirani. Malo nas je poremetila povreda Anje Janić u polufinalu ali smo uprkos tome uspeli da prvo pobedimo Clear u polufinalu, a potom i Novi Sad u meču za titulu. Čestitam svim članovima svoje ekipe kao i ostalim timovima u Kruševcu na odličnim partijama”, kazao je član šampionske ekipe Beograda Nikola Arsić. 

Konačan plasman: 1. BK Beograd (Anja Janić, Lena Janić, Miodrag Kaličanin, Igor Bjelan, Nikola Arsić), 2. BK Novi Sad (Milica Simić, Ilija Pavlović, Jovica Rujević, Nenad Milošević), 3. BK Zmajevi, Kruševac (Andrijana Stanković, Nataša Pavlović, Dragoslav Petrović, Borko Petrović, Luka Milić, Aleksa Lutovac), 4. BK Clear, Beograd, 5. BK Beograd 2, 6. BK Ravens KG, Kragujevac, 7. BK Zmajevi 2, Kruševac, 8. BK Dinamo, Pančevo, 9. BK Pančevo, 10. BK Ekstaza, Latković, 11. BK Fanatik, Vršac.