XS
SM
MD
LG

Čačanka napada titulu na juniorskom Australijan Openu

Mlada Čačanka, koja je postavljena za drugog nosioca u juniorskoj konkurenciji prvog Gren slema u sezoni, ostvarila je ubedljive pobede na startu Kad je počinjala da se bavi tenisom idol joj je bila Ameli Morezmo Jelena Janković se pre 13 godina okitila titulom juniorske šampionke Australijan Opena, a nova nada ženskog “belog sporta” Srbije Ivana Jorović ima priliku da ponovi njen uspeh.

Ivana-670x448

Čačanka, rođena 1997. godine, postavljena je za drugog nosioca u ženskoj juniorskoj konkurenciji na prvom Gren slemu sezone u kojem je u prvo kolu savladala domaću igračicu Mičel Pits sa 6:2, 6:3, dok je u drugom kolu identičnim rezultatom savladala Švajcarkinju Žil Belen Tajhman.

- Sjajno je sve počelo. Malo mi je vetra smetao, ali mi je drago da nema više vrućina – rekla je Jorovićeva posle meča i otkrila koji Gren slem najviše voli:

- Najviše uživam da igram na US Openu!

Iv-670x447Mlada srpska teniserka dosta saveta dobija od Jelene Janković sa kojom se često viđa u Beogradu, jer na istom mestu obavljaju kondicone pripreme. Ipak Jorovićevoj uzor nije osma teniserka sveta.

Kada sam sa sedam godina krenula da igram tenis idol mi je bila Ameli Morezmo, ali od kako sam izborila mesto na rang listi samo sam usresređena na lični napredak – rekla je Jorovićeva.

Osim na Australijan Openu 16-godišnjoj teniserki će prioritet biti što bolji rezultati i na ostalim juniorskim Gren slemovima, dok će na US Openu učestvovati u kvalifikacijama u seniorskoj konkurenciji.

Ostaje da se vidi da li će Ana Ivanović i Jelena Janković uskoro dobiti naslednicu?