XS
SM
MD
LG

Suzana Petronijević sportista grada Kruševca

Kruševac:

 

 

 

 

Sportski savez Grada Kruševca organizovao je, u Kruševačkom pozorištu, tradicionalnu manifestaciju „Izbor najboljih sportista i ekipa u 2013. godini“. Za najboljeg sportistu grada Kruševca, u 2013. godini proglašena je prvotimka Ženskog fudbalskog kluba „Napredak“, Suzana Petronijević, dok je najbolja ekipa Fudbalski klub „Napredak“

Svečanosti dodele priznanja u Kruševačkom pozorištu prethodilo je intoniranje državne himne u izvođenju profesora pevanja, Pavla Panina, nakon čega su proglašeni najbolji i u ostalim kategorijama. Najbolja ekipa je Fudbalski klub „Napredak“, ispred imenjaka iz Ženskog fudbalskog kluba i Omladinskog rukometnog kluba, u kategoriji trenera dominirao je trio Dragana – Petrović iz Plivačkog kluba „Rasina“, Antić iz Badminton kluba „Zmajevi“ i Lazović iz Dečjeg gimnastičkog kluba „Napredak“. Najbolji sportista do 19 godina je plivač Rasine Sekul Sekulović, drugo mesto zauzeo je fudbaler Napretka Miloš Vulić, a treće Anđela Stojčinović, članica Tekvondo kluba „Bagdala“. U kategoriji mladih sportista do 15 godina, laureati su član Šah kluba „Kruševac“, Milan Zajić, gimnastičar Ilija Stankić i karatista Napretka, David Rakić. Najbolja mlada ekipa je Vaterpolo klub „Rasina“, ispred gimnastičara i Fudbalskog kluba „Duel“.

Podeljena su i specijalna priznanja: za posebne rezultate Sportskom savezu osoba sa invaliditetom i „Palestri“, za najboljeg sportskog radnika, direktoru Sportskog centra Draganu Laziću, za organizaciju najznačajnijeg sportskog događaja, Vukomanu Tomiću, iz Karate kluba „Kruševac“, za popularizaciju i propagandu sporta, Bojanu Sremčeviću, autoru filma o Sportskom savezu, za životno delo Mladenu Nešiću, dok je, u ime Gradske uprave, zahvalnicu za doprinos razvoju sporta primio pomoćnik gradonačelnika Nikola Petrović.

Osmočlana komisija, koju su činili predstavnici Sportskog saveza, Sportskog centra, treneri i novinari, a na osnovu predloga koje su podneli klubovi, za najboljeg sportistu grada Kruševca, u 2013. godini izabrala je prvotimku Ženskog fudbalskog kluba „Napredak“, Suzanu Petronijević. Drugo mesto pripalo je Neveni Rajković iz Atletskog kluba „Kruševac“, a treće fudbaleru Napretka, Nenadu Gavriću. umesto koga je priznanje primio njegov tast što znači da je ovaj mladi Šapčanin praktično i zvanično novi čarapan.

Inače među gostima bio je  i najstariji sportista Tomislav Todorović Šera koji pozdravljen velikim aplauzom i gostiju i nagrađenih.Plakete i zahvalnice nagrađenima podelili su generalni sekretar Sportskog saveza grada proslavljeni fudbalski as Dušan Duca Pešić.Miloje Mihajlović ispred gradske uprave i Boban Obradović predsednik gradskog saveza

Foto: Slobodan Simić

Suzana Petronijević prima plaketu iz ruku Miloja Mihajlovića

Bojan Sremčević sportski novinar dobio je nagradu za popularizaciju sporta u gradu

Zajednički snimak svih nagrađenih.