XS
SM
MD
LG

Lav Kup Srbije, šesnaestina finala : Favoriti po planu

U šesnaestini finala Lav kupa Srbije nije bilo velikih iznenađenja. "Večiti" su lako prošli kroz Apatin i Niš, Vojvodina kroz Šid, "romantičari" su izašli na kraj sa Pazarcima...
Ipak, dva superligaša su već eliminisana iz masovnijeg srpskog takmičenja. Čukarički je kod kuće poražen od ČSK-a iz Čelareva posle penal serije, baš kao i Kuljani na gostovanju Sevojnu.
Crvena zvezda je posle premijerne pobede u prvenstvu nad Jagodinom, istim rezultatom pobedila u Kupu niški Radnički. Crveno-beli su igrali koliko im je bilo potrebno, ali su se golovi i igra našli u senci prekida. U strelce su se upisali Tričkovski, Stevanović (autogol) i Blažić dok je ostalo nejasno ko je dao drugi gol.
I branilac trofeja je, u kombinovanom sastavu, bez problema položio na pleća Apatince, koji su dobili dva crvena kartona (Bošković u 57. i Maslić u 64. minutu). Partizan je došao u vođstvo pogotkom Dijare sa bele tačke u finišu prvog poluvremena, pošto je Bošković faulirao Lazića u šesnaestercu. Prednost crno-belih je udvostručio najbolji akter meča, Čadikovski. Volejom je zapečatio sudbinu domaćina.
Vojvodina je deklasirala Big bul. Superligaš je na poluvreme otišao sa minimalnom prdnošću, a za samo deset minuta nastavka je uspeo da povisi na čak 4:0. Najlepši pogodak je delo mladog Aleksića, koji je mrežu zatresao "makazicama".Ni OFK Beograd nije imao problema na Karaburmi protiv Novog Pazara - 2:0, baš kao i Banat kod kuće protiv Zemuna - 3:0 i Borac na gostovanu u Kosovskoj Mitrovici - 3:1.
Od superligaša su se namučili Javor, koji je posle penala prošao Novi Sad, kao i Napredak, koji je na isti način pod Bagdalom eliminisao Metalac iz Gornjeg Milanovca.
U "beogradskom derbiju", Bežanija je zasluženo savladala Voždovac. "Fenjeraš" Prve lige je iznenadio Lučance, a "građevinari" su melem za prvenstvene rane našli u Sremskoj Mitrovici. U osminu finala su se plasirali i Smederevo, Jagodina i Sinđelić iz Niša.

Lav Kup Srbije, šesnaestina finala :

Mladost (Apatin) - PARTIZAN 0:2
(Diara penal 36, Čadikovski 71)

Radnički (Niš) - C.ZVEZDA 0:3
(Tričkovski 7, Stevanović autogol 23, Blažić u 90+9)

Mladenovac - SMEDEREVO 1:1, penalima 4:5

BEŽANIJA - Voždovac 1:0
(Baranin u prvom poluvremenu)

OFK BEOGRAD - Novi Pazar 2:0
(Jelić 28, Kaluđerović 57)

Čukarički - ČSK 1:1, penalima 5:6
(Bojović 20 - Milanović 11)

JAGODINA - Vlasina 2:0

Mladost (Lučani) - HAJDUK (Beograd) 0:1
(Milivojević 71)

SEVOJNO - Hajduk (Kula) 0:0, 8:7

Novi Sad - JAVOR 0:0, 5:6

Srem (Sremska Mitrovica) - RAD 1:2

Big bul - VOJVODINA 0:4
(Stjepanović 38, Mrđa 46, Popović 49, Aleksić 56)

BANAT - Zemun 4:0 (1:0)

Partizan (Zvečan) - BORAC (Č) 1:3 (1:1)
(Đurić 34-Lazović 23, Đoković, Grkajac)

NAPREDAK (Kruševac) - Metalac (G. Milanovac) 2:2, penalima 6:5
(P. Pavlović 54, Punoševac 79-Arsić 6, Mijušić 80)

SINĐELIĆ (Niš) - BSK (Borča) 0:0, penalima 5:3