XS
SM
MD
LG

Pančevačke lavice osvojile pehar u Rumuniji

Pančevke su na najbolji način potvrdile da će i ove sezone biti u centru pažnje ljubitelja odbojke. Na turniru u Rumuniji, zauzele su prvo mesto sa maksimalnim učinkom, pet pobeda u pet utakmica. Odbojkašice Dinamo Azotare od srede 17.septembra, do utorka 23.septembra boravile su u Rumuniji, gde su učestvovale na velikom medjunarodonom odbojkaškom turniru koji je organizovala jedna od najboljih tamošnjih ekipa Turgu Mureš, ekipa koja je bila u poseti ŽOK Dinamu, i sa kojom su se popularne lavice susretale nekoliko puta tokom pripremnog perioda pred sezonu 2008-2009.
Na turniru je uzelo učešće šest ekipa, ŽOK Dinamo Azotara i Radnički NIS Petrol iz Srbije, Metal Galaci, Turgu Mureš, Konstanca i Pjatr Njemc iz Rumunije. Dinamovke su pokazale da su kako vreme odmiče, u sve boljoj formi, i čelni ljudi kluba sve su zadovoljniji. A kako i ne bi, kada su odbojkašice Dinamo Azotare osvojile veliki pehar i naravno prvo mesto na ovom jakom medjunarodnom turniru.
U prvom kolu, Dinamovke su se sastale sa sa ekipom iz rumunske luke, Konstancom, i lako taj susret rešile u svoju korist rezultatom 3:1. Potom su se u u drugom kolu ovog jakog turnira sastale sa aktuelnim šampionom Rumunije, ekipom Metal Galaci, od koje su posle velike borbe pretrpeli poraz na Memorijanom turniru Iva Vujošević u Beogradu, pre desetak dana. Usledio je revanš, istom merom. Ovoga puta, ŽOK Dinamo Azotara, slavila je protiv rumunki sa 3:2.
U subotu je na programu već bio susret trećeg kola, možda je neke zahvatio umor, ali lavice nije, pa su tako upisale još jednu pobedu. Slavile su protiv ekipe Pjatr Njemec rezultatom 3:1. U nedelju, u okviru četvrtog kola, Dinamo se sastao sa domaćinom turnira, ekipom Turgu Mureša. Bez većih napora, zabeležena je nova pobeda, četvrta u nizu, ovoga puta maksimalnim rezultatom 3:0.
U poslednjem kolu, Dinamovke su se sastale sa Radničkim NIS Petrolom, i slavile još jednu pobedu, pa su se tako zasluženo okitile vrednim trofejom. Prvi strateg ekipe ŽOK Dinamo Azotara, iskusni Milorad Kijac, isprobavao je razne kombinacije, miksovao startne ekipe, i mnogo je zadovoljniji kako vreme odmiče. Sve se polako namešta na svoje mesto. Ostalo je još da se finiširaju nijanse, smanje oscilacije i opuštanja tokom meča na najmanju moguću meru, i sigurno će lavice biti ponovo u centru pažnje ljubitelja odbojke.
Pehar za prvo mesto nije jedina lepa stvar koja je završila u rukama pančevačke ekipe. Milena Rašić, srednji bloker Dinamo Azotare i juniorske reprezentacije Srbije, ponela je titulu MVP-ja, to jest, izavrana je za najbolju igračicu turnira. Po povratku iz Rumunije, lavice neće odmarati. Pred njima su novi izazovi. Predstojećeg vikenda, odbojkašice Dinamo Azotare učestvovaće na turniru u Subotici, koji organizuje domaći Spartak. Potom će od 3. do 5.oktobra učestvovati na Memorijalnom turniru „Dragan Šakota “, koji organizuje beogradska Crvena Zvezda, a zatim u Halu Sportova na Stelište, u glavnom predstavljanju pančevačkoj publici pred početak nove sezone u kojoj ih očekuju veliki izazovi, dolazi ekipa grčkog Panatinaikosa.