XS
SM
MD
LG

Olimpizam: Sestre Moldovan održale olimpijski čas u Ivanjici

IVANjICA, 25. septembar (Info centar).- Kajakašice Olivera i Nikolina Moldovan, „bronzane“ sa SP ove godine održale su „Olimpijski čas“ u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije na platou ispred Doma kulture u Ivanjici .

Učesnici „Olimpijskog časa” prošli su kroz pet stanica koje simbolizuju pet kontinenata i pet olimpijskih vrednosti: radost igre, fer plej, poštovanje protivnika, izuzetnost i jedinstvo duha, tela i uma. Na svakoj od stanica naučili su ponešto o istoriji olimpijskih igara, olimpijskim simbolima i sportovima, kao i znamenitim sportistima – olimpijskim herojima današnjice.

Predsednik opštine Ivanjica Milomir Zorić pozdravio je đake na otvaranju “Olimpijskog časa”: - Drago mi je da danas mogu da pozdravim vas - buduće šampione. Iako kažu da je u sportu važno učestvovati, ipak je važno da se nađete i na jednom od prva tri mesta. Posebno mi je drago što su kajakašice Nikolina i Olivera Moldovan danas sa nama, jer planiramo da razvijemo kajak u našem gradu. Ovo je sjajno organizovana manifestacija i voleo bih da ubuduće bude više ovakvih događaja u Ivanjici.

U okviru „Olimpijske tribine” sestre Moldovan su starijim osnovcima pričale o svom sportskom razvoju i karijeri i objasnile im koje su prednosti bavljenja sportom i zašto je bitno poštovati olimpijske vrednosti kako u sportu tako i u svakodnevnom životu. Najmlađi osnovci su imali priliku da kroz ”Olimpijsku bajku” nauče više o olimpijskim igrama.

- Kajakom se bavim već 12 godina. Za to vreme sam mnogo putovala i upoznala mnogo prijatelja. To je divno i preporučujem vam da se bavite sportom. Ipak, škola je ta koja vas uči radu i disciplini. Ukoliko niste uspešni u školi i ne stvorite radne navike, ne možete uspeti ni u sportu - rekla je Nikolina Moldovan.

Olivera Moldovan je posebno istakla da joj je lepo u društvu đaka – budićih sportista i olimpijaca:

- Drago mi je da smo deo olimpijskog karavana. Mnogo smo slušali o ovom projektu od drugih sportista koji su učestvovali i svi smo zaista oduševljeni idejom da najmlađima prenesemo iskustva. Nadam se da ćemo i u budućnosti imati prilike da učestvujemo u događajima koje Olimpijski komitet Srbije organizuje i da uvedemo decu u svet sporta i olimpizma.