XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Smiljanić i reprezentacija Srbije pobedili u Porpetu!

PORPETO, 22. jul (Info centar).- Nemanja Smiljanić, juniorski reprezentativac Srbije u gađanju glinenih golubova – trap, osvojio je ponovo prvo mesto na finalnom turniru juniorskog Svetskog kupa u italijanskom gradu Porpetu. On je i lane bio prvi.

Drugi sprski reprezentativac Maksim Egelja je takođe postigao lep uspeh, gađao je u finalu i zauzeo odlično peto mesto dok je visoko plasiran bio i Borko Vasiljević, treći član naše selekcije, na devetoj poziciji!

Prvo mesto osvojila je i reprezentacija Srbije sa 341 golubom (Smiljanić 117, Egelja 113, Vasiljević 111) ispred prve selekcije Italije sa 331 i druge selekcije Italije sa 327 golubova. Ukupno je bilo 13 selekcija. Prošle godine Srbija je bila druga!

Ovo je druga pobeda Nemanje Smiljanića u juniorskom Svetskom kupu ove godine. Pre mesec dana trijumfovao je u Sulu u Nemačkoj i postavio seniorski državni rekord od 122 goluba u osnovnom delu!

- Izuzetno sam zadovoljan učešćem u Porpetu – kaže selektor Dejan Mihajlović.- Postigli su visoke rezultate i to budi optimizam pred učešće na Šampionatu Evrope u Sulu u Nemačkoj od 30. jula do 1. avgusta.

Smiljanić je sa 117 golubova ušao u finale kao drugi, Egelja je imao 113 golubova i bio je četvrti, dok je Vasiljević sa 111 golubova bio deveti ali i on bio veoma blizu finala koje je vredelo 112 golubova.

U finalu Smiljanić je sa 13:11 pobedio Andreu Boeria (Italija) i osvojio zlatnu medalju.

Konačni plasman: 1 Nemanja Smiljanić (Srbija), 2. Andre Boeri (Italija), 3. Justus Hile Tils (Nemačka), 4. Karlo Zandomeneđi (Italija), 5. Maksim Egelja (Srbija), 6. Sinde Kragsrud (Norveška).