XS
SM
MD
LG
Ko je pobedio? SSNET AI prognoza
Pobeda domaćina
Nerešeno
Pobeda gosta
75%
7%
18%
Tipovanja
1
X
2
1
0
0
Utakmica tipovana 1 puta

 
1
Rubin
26
2
OFK Kopaonik 1931
25
3
Jastrebac
22
 
4
Mačkovac
19
 
5
Sloga (D)
19
6
FUD
18
Dedina
Sloga (L)
Jastrebac
Gradina
Rubin
Trudbenik
Parunovac
Bošnjane
13. April
Mačkovac
Igrači i ocene
  • Klikom na ikonicu sa zvedicom otvara se prozor gde mođete oceniti igrača
  • Igrače možete oceniti samo ako je utakmica odigrana u prethodnih 7 dana
  • Ako igrač kojeg želite oceniti nije na listi a igra u klubu možete ga prijaviti na strani kluba
Tekstualni prenos utakmice
Izveštaj utakmice
OFK Kopaonik 1931 uz dosta muke slavio protiv Sloge Dašnice

FS Rasinskog okruga - foto: fsro.org.rs

U 11. kolu Prve rasinske okružne lige na gradskom stadionu u Brusu sastale su se ekipe OFK Kopaonik i Sloga iz Dašnice. Može se slobodno reći da je derbi kola ispunio očekivanja što se tiče igre koje su prikazale obe ekipe. Pored toga, valja naglasiti da je i odlično pripremljen teren, kao i uvek u Brusu, dao tu mogućnost da igrači pokažu šta znaju, no, kao i po običaju, na to sve se nađe nešto što baci senku na ovakav praznik fudbala.

 

Domaći Vukovi su krenuli odlučno ka golu gostiju i već u ranoj fazi susreta su nametnuli svoju igru kratkih pasova, što im je omogućilo da  kroz posed  osvajaju dobar deo terena. Ređale su se ozbiljne šanse pred golom Ćirkovića koji je kao i uvek bio nerešiva enigma za sve napadače, pa tako i za  Vukojevića koji je u više navrata tukao iz blizine, ali svaki udarac je završio u rukama golmana Sloge. Imali su gosti i dosta muke u uvodnom delu u branjenju udaraca iz ugla, gde su domaći bili veoma opasni, ali nisu nalazili put ka mreži. Gosti nisu toliko toga pružili u uvodnih 20 minuta, tek po kojom ukradenom loptom su uspevali da poremete napade domaćina, sve do 28. minuta kada Babić krade loptu neopreznom Todoroviću i odigrava dupli pas sa Toskićem, izlazi 1 na 1 sa Nikolićem koji krajnjim naporima loptu skreće u korner. U sledećem ataku je Iričanin prebacio odbranu domaćina, a Toskić se našao u oči u oči sa Nikolićem koji i ovog puta ima sreće, te lopta odlazi paralelno sa gol linijom u gol aut. Pred kraj prvog dela posle ubačene lopte, danas veoma agilnog, Marjana Nikolića glavom preti Burgić, ali pored gola. Pretili su domaći još i preko Zdravkovića i Vilimonovića koji je danas bio veoma raspoložen pa je svojim kretanjem između linija Sloge zadavao velike probleme gostima, ali njihovi ubačaji su se uglavnom završavali intervencijom libera gostiju Rajića. Kako to obično biva u fudbalu posle nekoliko promašenih dobrih šansi sledi i kazna - u ovom slučaju za domaće: Iričanin izvodi korner sa desne strane, lopta preleće Nikolića koji je u prvi mah pošao na loptu pa stao, a Miodragović se na ivici peterca poravnao sa prečkom i spustio loptu u srce peterca za usamljenog Obradovića kome nije bilo teško da ubaci loptu u nebranjenu mrežu za iznenađujućih 0-1 u Brusu, ali je slavlje gostiju prekinuo glavni akter današnje utakmice Slaviša Jakovljević koji je jedini na terenu video faul Miodragovića nad svojim čuvarom i na iznenađenje i domaće publike i domaćih igrača, a na žalost gostiju neopravdano poništio čist pogodak. Na poluvreme se otišlo rezultatom 0:0.

Posle veoma sadržajnog prvog poluvremena od drugog se očekivalo još više, što se na kraju i ispostavilo.

U startu se videlo da su domaći, ruku na srce, izuzetno fizički pripremljeniji od gostiju te su početkom drugog dela ubacili u veću brzinu.  Odmah nakon samo tri minuta igre u drugom delu još jedna krajnje sumnjiva odluka Jakovljevića. Naime, štoper domaćih Knežević loše prima naizgled bezazlen pas, njegovu neopreznost je iskoristio Iričanin izbacivši iz igre i njega i desnog spoljnog Čaloveića, uspeva da pravovremenim dodavanjem spoji sa golom Toskića kojeg sa leđa ruši Knežević u trenutku kada se ovaj spremao da uputi udarac ka golu, ali i ovaj put Jakovljević presuđuje u korist domaćina i odmahuje rukama ne pokazujući na belu taču, celokupna publika u neverici. Ključni momenat utakmice se dogodio u 55. minutu utakmice kada je u igru ušao Danilović i svojim iskustvom napravio prevagu. U 60. minutu posle greške Miodragovića koji lošim dodavanjem dozvoljava Kopaoniku brzu transformaciju, za koju visoko postavljena odbrana Sloge nije bila pripremljena pa su Danilović i Vukojević izašli 2 na 1 sa Ćirkovićem koji je bio apsolutno nemoćan u ovoj situaciji 1-0 za Brusjane – strelac Vukojević. Iskoristili su momentum domaći i na blic uspeli da udvostruče prednost, kada je po levoj strani Marjan Nikolić probio i zavrnuo loptu koju Vukojević propušta za Danilovića, a ovaj iz blizine cepa mrežu razornim udarcem 2-0 za Kopaonik. Gosti vidno pometeni primljenim golovima pokušavaju uvođenjem Bogdanovića da priprete, što im i polazi za rukom u 70. minutu kada isti igrač iz neposredne blizine šutira pored gola Nikolića. U sledećem napadu Toskić se izborio za prostor na ivici šesnaesterca šutira ali ovog puta je stativa bila saveznik domaćima. Ovi pokušaji su malo razdrmali domaće koji su mogli i do 3-0, ali Obradović Aca ispucava loptu u poslednjem trenutku sa gol linije i sprečava Vukojevića da dođe do svog drugog pogotka. Završnu tačku na utakmici je imao Obradović Nemanja, kada je na povratni pas kapitena gostiju  iz dobre pozicije sa nekih 10 metara šutirao traljavo.

Kopaonik je ovom pobedom preuzeo prvo mesto, dok je Dašnica nazadovala za jednu poziciju i sada je na 5. mestu i trenutno vidno zaostaje za vodećom trojkom posle serije loših rezultata i trećeg vezanog poraza.  Nakon utakmice stekao se utisak da je rezultat trebao da bude drugačiji, ali neshvatljive odluke, najlošijeg aktera utakmice, Slaviše Jakovljevića su direktno uticale na konačan ishod utakmice.

OFK KOPAONIK 1931 – FK SLOGA DAŠNICA 2:0(0:0)

Gradski stadion u Brusu. Gledalaca 60. Sudija Slaviša Jakovljević (Kruševac) 5. Strelci: Vukojević u 60. i Danilović u 65. minutu za OFK Kopaonik. Žuti kartoni: Čaloveić (OFK Kopaonik), Marković (FK Sloga Dašnica)

OFK KOPAONIK 1931: Nikolić I, Knežević N. Todorović(od 70. Aleksić), Knežević U(od 76. Čolić). Vilimonović(od 76. Mitrović), Čaloveić, Vukojević(od 78. Jovanović), Kovačević, Burgić(od 50. Danilović), Zdravković, Nikolić M.

FK Sloga Dašnica: Ćirković, Obradović N. Obradović Đ. Rajić(od 63. Bogdanović) Babić, Miodragović, Obradović A. Toskić, Iričanin, Stojković(od 70. Kovandžić).

Niže lige Niže lige Prva rasinska okružna liga OFK Kopaonik 1931 Sloga (D)
Međusobne utakmice
2023-2024
21.10
15:00
OFK Kopaonik 1931
Sloga (D)
2
0

Uporedni rezultati

OFK Kopaonik 1931
 
Sloga (D)
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
1 (1) Broj utakmica 1 (0)
1 (1) Broj pobeda 0 (0)
0 (0) Broj nerešenih 0 (0)
0 (0) Broj poraza 1 (0)
2 (2) Dati poeni 0 (0)
0 (0) Primljeni poeni 2 (0)
+2 (+2) gol razlika na utakmicama -2 (0)
100% (100%) Uspešnost 0% ()
Nema rezultata