XS
SM
MD
LG
Ko je pobedio? SSNET AI prognoza
Pobeda domaćina
Nerešeno
Pobeda gosta
65%
8%
27%
Tipovanja
1
X
2
3
2
0
Utakmica tipovana 5 puta

11
Novi Pazar
3
12
Železničar
3
 
13
Napredak
1
9
Mladost (L)
4
10
Voždovac
3
11
Novi Pazar
3
Spartak ŽK
Mladost (L)
Napredak
Jedinstvo (Ub)
RFK Novi Sad 1921
Radnik
IMT
Javor Matis
Partizan
Čukarički
Igrači i ocene
  • Klikom na ikonicu sa zvedicom otvara se prozor gde mođete oceniti igrača
  • Igrače možete oceniti samo ako je utakmica odigrana u prethodnih 7 dana
  • Ako igrač kojeg želite oceniti nije na listi a igra u klubu možete ga prijaviti na strani kluba
Tekstualni prenos utakmice
Izveštaj utakmice
Voždovac zabeležio prvi trijumf u sezoni i nastavio niz bez poraza
20.08.2023 fkvozdovac.rs

Fudbaleri Voždovca pobedili su na gostovanju Železničar rezultatom 1:0 (1:0) u okviru četvrtog kola Super lige Srbije. U veoma interesantnom meču sa debitantom u najvišem rangu srpskog fudbala, beogradski klub je došao do pobede golom Nikše Vujanovića u 21. minutu.  Vukašin Đurđević je odličnim dodavanjem uposlio krilnog igrača Voždovca koji je rutinski matirao protivničkog golmana i ispostavilo se doneo prvi trijumf u novoj sezoni.

 

Nije novina da je ekipa sa Dušanovca najmlađa u ligi, ali današnji rezultat dobija na značaju ako se ima u vidu da je prosek godina momaka koji su istrčali na teren u Pančevu bio 21 godina, odnosno, Zmajevi su meč počeli sa šest, a završili sa sedam bonusa u svojim redovima. 

Dobro su počeli gosti, a prvi šut ka golu uputio je Burmaz. Voždov napadač oprobao je udarac sa 18 metara i naterao protivničkog golmana da interveniše.

Nastavili su sa napadima igrači beogradskog kluba, dva minuta kasnije Nešković je uspeo da napravi prodor po levoj strani odakle je uputio solidan centaršut, ali je malo falilo da neko od njegovih saigrača stigne to dodavanje i prosledi loptu u mrežu. U narednih 10 minuta velika borba se vodila na sredini terena, gde je viđeno nekoliko požrtvovanih startova na obe strane. 

Nakon toga gosti su preuzeli inicijativu koju je u 21. minutu materijalizovao Nikša Vujanović. Krilo Voždovca je na sjajan način iskoristilo maestralno dodavanje Vukašina Đurđevića iz poslednje linije i rutinskom egzekucijom doneo svom timu vođstvo.

U 29. minutu golmansko umeće pokazao je mladi Katić, kada je zaustavio dobar pokušaj fudbalera domaćeg tima. Prvu javnu opomenu u taboru Zmajeva zaradio je Bogdan Jočić u 35. minutu kada mu je glavni sudija posle faula na sredini terena pokazao žuti karton.

Četiri minuta kasnije svoj udarac oprobao je i mladi Mitrović, međutim, nije bio precizan. Bio je to period bolje igre izabranika Marka Savića, a u 41. minutu novu šansu imao je Vujanović.  Nešković je solo prodorom po levom boku ušao u protivnički šesnaesterac, pronašao na drugoj stativi strelca jedinog gola, ali ovoga puta golman Železničara zaustavio je šut fudbalera Voždovca. Do kraja prvog dela igre nije bilo promene rezultata.

Po povratku sa pauze prvi su zapretili gosti u 49. minutu. Mitrović je izveo korner posle kog je Burmaz šutirao glavom, ali nije uspeo na željeni način da dođe do lopte i nije bilo veće opasnosti.

Isti igrač je u 51. minutu dobio žuti karton. Vujanović je bio veoma raspoložen na ovom susretu, konstantno je ulazio u šanse, a novu je imao u 54. minutu kada je iskosa s desne strane šutirao ka golu Železničara, ali je Živković odbranio taj pokušaj.

Minut kasnije prelepa akcija Savićević pulena. Mitrović je lucidnim dodavanjem spoljnom uposlio Vujanovića na desnom krilu, koji je vratio povratnu na penal odakle je Matić za malo bio neprecizan. Đurđević i Vujanović su u 58. minutu razmenili nekoliko duplih pasova kojima su napravili višak na desnom boku odakle je usledila povratna lopta na peterac gde je malo nedostajalo Neškoviću i Burmazu da dupliraju prednost svog tima.

Prva promena u ekipi sa Dušanovca izvršena je u 66. minutu kada je Burmaza zamenio Teodorović. Osam minuta kasnije šansu sa klupe Voždovca dobili su Medić i Novevski, umesto Mitrovića i Vujanovića. Imali su gosti terensku inicijativu u tom delu meča, a novu priliku imao je Nešković, ali je on u 75. minutu izblokiran posle dobrog šuta.

Nova promena u ekipi iz Braće Jerković izvršena je u 81. minutu kada je Jočića zamenio „imenjak“ Vašuk. U sudijskoj nadoknadi vremena požuteo je Nešković. Domaći su u finišu susreta pokušavali da dođu do izjednačenja, ali je defanzivna linija Zmajeva odolela tim naletima i Voždovac je zabeležio prvu pobedu u novoj sezoni Super lige Srbije

Šef pobedničkog tima, gospodin Marko Savić, izneo je svoje utiske posle utakmice. 

„Bio je težak meč, jer smo igrali protiv kvalitetnog protivnika. Svojim iskustvom su se nametnuli poslednjih pola sata igre, dok mi u tom periodu nismo radili ono po čemu smo prepoznatljivi i na čemu insistirao. Odustali smo od onoga što treniramo, što nije dobro, to sam preneo ekipi i na čemu ćemo morati da poradimo“, počeo je gospodin Savić i nastavio:

„Prvih sat vremena smo bili dobri i sprovodili smo u delo ideje na kojima insistiramo. Na kraju je bila „lutrija“ da li ćemo pobediti, remizirati ili izgubiti. Ne volim da se tako „kockam“, volim da kontrolišem utakmicu, a mi to danas nismo radili. Imali smo kadrovskih problema, igrali su igrači koji nemaju puno superligaškog iskustva, ali su pokazali veliku borbenost i čestitam im na tome“. 

Superliga Srbije Superliga Srbije Mozzart Bet Super liga Srbije Železničar Voždovac
Međusobne utakmice
2023-2024
15.12
18:00
Voždovac
Železničar
5
1
19.08
21:00
Železničar
Voždovac
0
1

Uporedni rezultati

Železničar
 
Voždovac
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
2 (1) Broj utakmica 2 (1)
0 (0) Broj pobeda 2 (1)
0 (0) Broj nerešenih 0 (0)
2 (1) Broj poraza 0 (0)
1 (0) Dati poeni 6 (5)
6 (1) Primljeni poeni 1 (1)
-5 (-1) gol razlika na utakmicama +5 (+4)
0% (0%) Uspešnost 100% (100%)
Nema rezultata