XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice
LŠ: Pobeda Radničkog u Atini za lep oproštaj i žal za "fajnal-ejtom"
24.05.2023 SPD Radnički

Detalj sa meča - foto: SPD Radnički

U poslednjem kolu Lige šampiona, a ujedno i poslednjoj ovosezonskoj utakmici, vaterpolisti Radničkog slavili su na gostovanju Vuljagmeniju, u Atini, posle velike borbe, rezultatom 10:9, pa mogu da žale za velikim brojem prosutih bodova u sezoni, jer su na kraju zaostali samo dva poena za grčkim predstavnikom koji je izborio plasman na „fajnal-ejt“. Sa druge strane, mogu da budu zadovoljni kako su odigrali u finišu sezone, uprkos svim pehovima koji su ih zadesili.

 

Šumadinci su na ovom gostovanju bili dodatno oslabljeni, jer pored najboljeg centra sveta Josipa Vrlića u bazenu nije bilo ni jedinog levorukog igrača, Alekse Ukropine. Uprkos tome, bili su izuzetno motivisani i borbeni, jer su želeli da se na ovosezonskom oproštaju prikažu u najboljem svetlu i u tome su definitivno i uspeli.

Podmlađeni Radnički je poveo već u prvom napadu, preko jedinog centra u ekipi, mladog Bogdana Gavrilovića, koji je najpre izborio isključenje, a zatim i sproveo u gol asistenciju Lukića. Ubrzo zatim Grci su uzvratili preko odličnog centra Dimitriosa Nikolaidisa, posle čega je dugo na snazi bio rezultat 1:1. U finišu uvodne deonice Kalogeropulos je šutem sa distance probio zonu Radničkog (2:1), mladi Nikola Kojić na kratko vratio Radnički u egal, ali 11 sekundi pre kraja Vuljagmeni je ponovo poveo (3:2).

U drugoj četvrtini Gavrilović je dva puta donosio gostima izjednačenje, a propušteno je i par solidnih prilika za potpuni preokret, pa su timovi na odmor otišli poravnati – 4:4.

Ipak, u nastavku susreta Radnički se vratio u vođstvo golom Nikole Lukića sa distance (5:4), ali je domaćin ubrzo preokrenuo pogocima Truolas iz kontranapada i Kalogeropulosa iz peterca (6:5). Kojić je potom još jednom poravnao rezultat sredinom treće četvrtine (6:6), ali samo na kratko jer je Kastrinakis pogodio iz nezgodne pozicije (7:6). Zatim je najpre dosuđen peterac za Radnički, ali je posle duge konsultacije i poništen. Međutim, na drugoj strani je Nikolaidis izborio najstrožu kaznu, a Trulos je materijalizovao (8:6).

Lukić je u samom finišu treće deonice vratio Radničkom nadu (8:7), a za potpuni preokret pobrinuli su se Nemanja Stanojević sa dva gola iz kontre i Kojić iz peterca, pa su tri minuta pre kraja Kragujevčani imali „plus dva“ (10:8).

Izabranici Uroša Stevanovića do kraja utakmice odigrali su staloženo, ne dozvolivši protivniku da im otkine deo plena kao što je to uradio u Kragujevcu. I upravo su taj remi (9:9), uz nerešene ishode sa Olimpijakosom i Jadranom iz Splita posle dva gola prednosti minut i po pre kraja i poraz u Tbilisiju bili prevaga da se ne nađu na završnom turniru.

U ekipi Radničkog po tri gola postigli su Bogdan Gavrilović i Nikola Kojić, a pratili su ih Nemanja Stanojević i Nikola Lukić sa po dva. Na drugoj strani, Efstatios Kalogeropulos se takođe tri puta upisao u strelce, a Nikolaos Kastrinakis i Čaralampos Trulos po dva.

Vuljagmeni – Radnički 9:10 (3:2, 1:2, 4:3, 1:3)

ATINA – Bazen: Vuljagmeni. Sudije: Dragan Štampalija (Hrvatska) i Levan Berišvili (Gruzija).

VULJAGMENI: Corcatos, Almiras, Kastrinakis 2, Kalogeropulos 3, Trulos 2, Nikolaidis 1, Papasifakis, Vudhed, Alafrakis, Kapocis, Kuruvanis 1, Farmer, Andreadis. Trener: Vujasinović.

RADNIČKI: Dobožanov, Branković, Stanojević 2, Janković, Ćuk, Gavrilović 3, Panić, Antić, Pljevančić, Kojić 3, Lukić 2, Poznanović, Todorovski. Trener: Stevanović.

Vaterpolo Vaterpolo LEN Champions League - group A NC Vouliagmeni SPD Radnički
Međusobne utakmice
2022-2023
24.05
18:00
NC Vouliagmeni
SPD Radnički
9
10
15.11
20:30
SPD Radnički
NC Vouliagmeni
9
9

Uporedni rezultati

NC Vouliagmeni
 
SPD Radnički
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
2 (1) Broj utakmica 2 (1)
0 (0) Broj pobeda 1 (0)
1 (0) Broj nerešenih 1 (1)
1 (1) Broj poraza 0 (0)
18 (9) Dati poeni 19 (9)
19 (10) Primljeni poeni 18 (9)
-1 (-1) gol razlika na utakmicama +1 (0)
0% (0%) Uspešnost 50% (0%)
Nema rezultata
misao je ocenio igrača
misao je ocenio igrača
misao je ocenio igrača
misao je ocenio igrača
misao je ocenio igrača
misao je ocenio igrača
misao je ocenio igrača
Steke17 je ocenio igrača