XS
SM
MD
LG
08.12.2023 Administrator

Protiv Nemačke ponoviti igru sa otvaranja SP

Foto: RSS

Srpska seniorska reprezentacija Srbije otvorila je glavnu rundu planetarne smotre porazom u praktično dobijenoj utakmici protiv Poljske (21:22). 

Za tugu dan kasnije nema vremena jer već sutra sledi duel sa neporaženim Nemicama što će biti novi izazov za mlade i neiskusne Srpkinje.

Edita Nuković, debitantski pivot u selekciji Uroša Bregara, nekoliko godina nastupa u Nemačkoj i smatra da je način za suprostaviti se jedinoj neporaženoj ekipi iz kostura u Danskoj - upravo igra iz utakmice protiv domaćina.

"Nemačka ima čvrstu odbranu sa fizički izuzetno snažnim igračicama. Golmanka im je u formi i trude se da igraju brz rukomet. Ako uspemo da ih usporimo kao što je to bio slučaj u prvoj utakmici sa Danskom, to može da ih izbaci iz takta i da izgube strpljenje u odbrani. Ako uspemo da se odbranimo u prvih nekoliko brzih napada brzim vraćanjem u odbranu, i svedemo ih na borbu šest na šest, ovo može biti rezltatski neizvesna utakmica. Moramo biti fokusirane i agresvine ali svih 60 minuta jer ovakav protivnik greške i padove kažnjava."

Susret sa Nemicama zakazan je za 18 časova uz direktan prenos na kanalima Radio televizije Srbije i Arena Sport.