XS
SM
MD
LG

Pobednika odlučila slobodna bacanja

Sa ovogodišjeg turnira - foto: V. Jankov

Pobednik tradicionalnog, devetog po redu, humantrnog turnira u uličnom basketu "tri na tri", koji se poslednje tri godine igra kao Memorijal "Slobodan Malešev Bobica", je ekipa NSourcing. Iako je bilo planirano da se finale igra do dve pobede, poslo 1:1 u pobedama (18:17 i 15:16), zbog povreda dvojice igrača ekipe Fondacija Ranko Žervica, odlučeno je da se pobednik dobije izvođenjem slobodnih bacanja. Pobednička ekipa igrala je u sastavu: Igor Stanko, Stevan Stojšin, Isak Mijatović i Luka Srefanović, a u sastavu poraženog finaliste bili su: Ivan Žeravica, Aleksandar Damjanović, Ivan Oličkov i Veljko Radaković, koji je pobedio u šutiranju trojki i proglašen je za MVP turnira. Treće mesto osvojila je ekipa B tim u sastavu: Igor Šijačić, Strahinja Zelić, Uroš Madžgalj i Stefan Jokanović, koja je bila uspešnija od

Ekipe Kafe Farika rezultatom 16:9.

Organizatori atraktivne manifastcije, kojom se u Bečeju otvara sportsko leto, Kancelarija za mlade opštine Bečej i Košarkaški klub Bečej, nisu šktarili na nagradama. Najmlađa ekipa je Fortuna, a njen član Matija Jovanović sa 14 godina najmlađi igrač turnura. Najstarija je ekipa Pravda, a najstariji igrač je Milan Brkljač (51). Najsimpatičnija ekipa je Šištak, a najsimpatičniji igrač Borivoj Babin iz ekipe Basketeši i fudbaleri.

- Učestvoval je 21 ekipa i to 15 iz Bečeja, dve iz Novog Sada i po jedna iz Novog Bečeja, Novog Kneževca, Srbobrana i Temerina. Pošto je turnir humanitarnog karaktera, saupljeno je ukupno 205.000 dinara I sve će biti ustupljeno mladom Bečejcu Sebastianu Berecu za lečenje povreda zadobijenih lane u saobraćajnoj nesreći, rekao nam je u ime organizatra sekreter KK Bečej Marko Vuković.

Ove godine organizatre je zadesio peh da je drugog dana padla kiša, pa su sa platoa ispred Gradske kuće nastavili takmičeje u fiskultirnoj dali obižnje škole. Sve vreme turnir je pratio zapažen broj ljunitelja basket. Pošto je ovogodišnji turnir okončan, već je počelo da se rzmišlja o jubilarnom desetom naredne godine.

V. Jankov