XS
SM
MD
LG

Sprema se fešta u Vršcu i Užicu, Klupci i Kruševac za kraj neuspešne sezone

Foto: prvaliga.rs

U plej-autu Mozzart Bet Prve lige sve dileme su još u prošlom kolu otklonjene. Metalac je pobedom nad Loznicom rivalu uručio kartu za Srpsku ligu. OFK Vršac je iznenadio “bele” na Švajcariji “, koji su blistali u doigravanju. Šapčani su potvrdili kvalitet protiv neambicioznih Kruševljana.

U doigravanju čak tri ekipe osvojile su po 11 bodova, jedini neporaženi su Milanovčani, a bez pobede je Trayal i Rad.

Poslednje 7. kolo rivali dočekuju rasterećeni i odigraće za prestiž i potvrdu renomea. Zanimljivo je istaći da će snage odmeriti rivali koji su opstali i oni manje uspešni koji se sele u niži rang. Dok će u Vršcu i Užicu dueli proteći u svečarskoj atmosferi i pred velikim brojem gledalaca, mečevi u Kruševcu i Klupcima odiigraće u sumornoj atmosferi, pred malim brojem posmatrača.

GFK Sloboda i Mačva odlučiće kome će pripasti prvo mesto, mada im račune mogu pomrsiti sve bolji Vrščani. Na stadionu “Radomir Antić” domaćin igra za bolji utisak i nadaju se četvrtoj pobedi. Užičani su na Banjici bez mnogo napora uzeli bod i Mačva se nameće kao protivnik po meri za zatvaranje sezone i veliku posetu. Šapčani igraju dobro u kontinuitetu i ako bi tipovali, najbljiži smo nerešenoj opciji.

Loznica u Klupcima sa Zlatiborom zatvara jednu neuspešnu sezonu. Kasno su se trgli i lošim rezultatima u ligaškom delu nisu mogli da nadoknade u doigravanju. Činjenica je da imaju kvalitetan tim spreman za veće domete nego što je peto mesto u plej-autu, na kojem će na kraju ostati, ukoliko ih iznenade Zlatiborci. Gosti da su ponovili igre u prvih 30 utakmica, kao što su igrali proteklih šest(10 bodova), sada bi drugu pesmu pevali.

Mečevi u Kruševcu i Vršcu igraju se u nedelju.

Trayal je razočarao u nastavku sezone i strmoglavi pad se nastavio u doigravanju. Dva remija u šest utakmica dovoljno govori o kvalitetu i pristupu utakmicama. Slične brige more “Građevinare” sa kojima će odmeriti snage na oproštaju od navijača. Odlaskom trenera Igora Savića, Rad kao da je digao ruke od ozbiljnijih ambicija po pitanju opstanka. Podsećamo da su 30 godina neprekidno igrali u saveznim rangovima, a pre 3 sezone su bili u Super ligi.

OFK Vršac i Metalac mogu u svečarskoj atmosferi da odigraju utakmicu i proslave ostanak među prvoligašima, mada su u podsvesti imali veće ambicije, naročito to važi za Milanovčane. Domaćin je imao velikih kadrovskih problema i to se u velikoj meri odrazilo na promenljive rezultate. Kao novajlija mogu biti zadovoljni postojećim plasmanom, mada su prvi deo sezone proveli u prvih osam. Metalac sa uslovima, igračkim kadrom i organizacijom, više liči na superligaša. Zašto rezultati nisu bili adekvatni stvar je dublje analize i čestih smena trenera.


GFK Sloboda 1 : 0 Mačva
Trayal 4 : 0 Rad
OFK Vršac 1 : 4 Metalac
Loznica 5 : 1 Zlatibor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 GFK Sloboda 37 11 18 8 51
2 OFK Vršac 37 13 9 15 48
3 Mačva 37 11 15 11 48
4 Metalac 37 12 12 13 48
5 Loznica 37 10 11 16 41
6 Trayal 37 10 10 17 40
7 Zlatibor 37 7 12 18 33
8 Rad 37 5 15 17 30