XS
SM
MD
LG

Čukarički preko Zlatibora ostvario plasman u osminu finala Kupa Srbije

Čukarički preko Zlatibora ostvario plasman u osminu finala Kupa Srbije--

Čukarički je zasluženo ostvario plasman u osminu finala Kupa Srbije, pobedom nad prvoligašem Zlatiborom na gostujućem terenu – 0:2. Rutinski su Brđani odradili posao, nisu ponovili grešku iz prošle sezone kad su na startu našeg najmasovnijeg takmičenja eliminisani od Loznice.

Prve dve velike prilike na meču imao je mladi napadač belo-crnih Spasojević, u 27. minutu se izborio za poziciju i sa 12 metara šutirao zamalo pored gola Zlatibora. Šest minuta kasnije posle dodavanja Petkovića Spasojević je gađao sa tri metra, ali je golman domaćih bio odličan u toj situaciji.

Kad se činilo da se mreže neće tresti, pred odlazak na odmor Čukarički je poveo. Bila je to akcija najiskusnijih prvotimaca Beograđana na ovoj utakmici, Docić je perfektno izveo slobodan udarac iskosa sa leve strane, a Vujadinović je glavom savladao Avramovića - 0:1. Daleko sadržajnije je bilo drugo poluvreme.

Već u 54. minutu Zlatibor je mogao do izjednačenja, Stojanović je šutirao, izblokiran je, lopta se odbila do Donga, koji je uputio ka tada već praznoj mreži sa osam metara, ali je Koloni intervenisao gotovo na gol-liniji. Tri minuta kasnije snažno je tukao Docić sa 22 metra, ali je lopta otišla zamalo iznad gola.

Kapiten Čukaričkog je bio još bliži golu u 60. minutu, tada je vrlo dobro izveo slobodan udarac sa 20 metara, golman Avramović je uspeo da izbije loptu u korner. Konačna odluka je pala u 65. minutu, posle gola Vujadinović je iznudio i jedanaesterac. Odgovornost je preuzeo Docić, Avramović je pogodio stranu, ali lopta mu je otišla ispod ruke i odsela je u njegovoj mreži - 0:2.

Mogli su Zlatiborci da se vrate u meč u 73. minutu, ali je iz izgledne pozicije, sa sedam metara, Vještica glavom šutirao zamalo pored gola Mićovića. Bio je to i kraj otpora domaćih, a do kraja meča gosti su rutinski odrađivali posao za lagani plasman u osminu finala.

Zlatibor - Čukarički 0:2 (0:1)

Strelci: 0:1 - Vujadinović u 43, 0:2 - Docić iz jedanaesterca u 65. minutu. Stadion: “Švajcarija” na Zlatiboru. Gledalaca: 500. Sudija: Nikola Petrović. Pomoćnici: Ilija Lovre i Predrag Rađen. Žuti kartoni: Dong, Novaković (Zlatibor), Petković, Kovačević, I. Miladinović (Čukarički).

ZLATIBOR: Avramović, Šarac (od 61. Stojinović), Ilić, Rastoka (od 78. Enzu), Dong (od 87. Velardi), Čumić (od 61. Dišić), Šalipur, Stojanović, D. Petković, Novaković (od 61. Vještica), Rmuš.

ČUKARIČKI: Mićović, Rogan (od 82. Serafimović), Kovačević, Docić, Tomović (od 59. Janković), Vujadinović, Spasojević, Lučić (od 82. U. Miladinović), N. Petković (od 70. I. Miladinović), Koloni (od 70. Endijae), Lukić.