XS
SM
MD
LG

Nikola Vlajkov junak večeri

Bečejac Nikola Vlajkov je šest puta slao na pod Kikinđanina Vanju Dumitrova - foto: V. Jankov

Prva ovogodišnja bokserka profi revija, inače jubilarna 15. u Bečeju, ispunila je očekivanja, na žalost, ne baš brojnih ljubitelja plemenite veštine. Iako je najavljeno sedam, pa osam, organizator Srpska profesionalna bokserska federacija uparila je deset borbi. Gotovo svi borci su pokazali zavidnu borbenost i izdržljivost, te je viđen je zadovoljavajući boks, a neke borbe su podigle posetioce na noge.

Domaćin Kik boks klub Bečej na čelu sa predsednikom i trenerom Žarkom Radovićem s pravom je svom takmičaru Nikolu Vlajkova dodelio poslednju borbi večeri, jer je u sa Kikinđaninom Vanjom Dumitrovim pokazao brojne vrline, rivala šest puta dovodio u nokdaun, zasluženo pobedio nokautom u trećoj rundi i s pravom izrastao u junaka večeri. Izvanredan utisak ostavila su i trojica stranaca. Prvo je Grk Panajotis Točataridos munjevito doveo u nokdaun Tuzlaka Edisa Biberovića, a ubrzo potom već u prvoj rundi ga i nokautirao. Izvrstan boks prikazala su dvojica momaka iz Švedske. Tamnoputi Konstantin Nanga je u drugoj rundi dva puta slao na pod Darka Stevanovića iz Kladova i nokautom u istoj rundi izvojevao pobedu. Drugi, uslovno rečeno, Skandinavac Goran Babić je do očaja dovodio Kikinđanina Nikolu Kneževića, kojem je sudija u ringu tri puta brojao i na kraju je Šveđanin jednoglasnom odlukom sudija pobedio. Među onima koje treba posebno apostrofirati je i Čuružanin Milan Delić, koji je posle tri nokdauna u drugoj rundi nokautom savladao Kikinđanina Vladimira Vujadinova.Blic pobedu izvojevao je i Beograđanin Marko Cvetanović, koji je već u prvoj rundi, posle dva nokdauna, primorao iskusnog Bosanca Nermina Pozdarevića iz Maglića na predaju. Iako debitant u profi ringu, Subotičanin Miloš Keljanović je već u drugoj rundi, posle drugog prekida, pobedio iskusnijeg Ramiza Džafića iz Srebrenice. Kristijan Đaković iz Uba je vodio žestoku borbu sa još jednim debitantom na profi ringu, Smiljanom Trajkovićem iz Kraljeva, ali je jednoglasno pobedio. 

Evo i svih rezultata jubilarne 15 Međunarodne bokserske profi revije u gradu kraj Tise. Sala DTV Partizan. Gledalaca: 150. Sudije: Radoslav Milutinović i Tamara Perić (Beograd) i Lazar Đuričić (Valjevo). Dežurni lekar: Andrej Mihajlović (Bečej).

REZULTATI: Velter (66,7 kg): Tomislav Vukomanović (BiH) – Nemanja Velicki (Bečej) 2:0 (predaja zbog povrede u 2. rundi). Kruzer (90,7 kg): Haris Radomirović (Sarajevo) – Elvis Smajlović (Tuzla) 0:2. Velter (66,7 kg): Panajotis Točataridos (Grčka) – Edis Biberović (BiH – Tuzla) 2:0 (nokaut u 1. rundi). Velter 66,7 kg: Milan Delić (Čurug) – Vladimir Vujadinov (Kikinda) 2:0(nokaut u 2. rundi). Poluteška(79,3 kg): Konstatin Nanga (Švedska)- Darko Stevanović (Kladovo) 2:0 (nokaut u 2. rundi). Supersrednja: Ramiz Džafić (BiH – Srebrenica) – Miloš Keljanović (Subotica) 0:2 (nokaut u 2. rundi). Kruzer (90,7 kg): Goran Babić (Švedska) –Nikola Knežević (Kikinda) 2:0. Poluteška (79,3 kg):Kristijan Đaković (Ub) –Smiljan Trajković (Kraljevo) 2:0. Poluvelter (63,5 kg): Marko Cvetanović (Beograd) – Nermin Pozdarević (BiH – Maglić) 2:0(nokaut u 1. rundi). Poluvelter (63,5 kg): Nikola Vlajkov (Bečej) – Vanja Dumitrov (Kikinda) 2:0 (nokaut u 3. rundi).