XS
SM
MD
LG
10.09.2021 Administrator

Katić i Stamatović u turskom Goztepeu

Sleva Branko Katić, Darko Marić, Branko Stamatović

Uigrani srpski dvojac, trener golmana Branko Katić i kondicioni trener Bojan Stamatović su na novom zadatku u Turskoj. Posle dobrih rezultata prošle sezone sa Al Tavonom u Saudijskoj Arabiji, i plasmana u finale Kupa, dva odlična prijatelja nastavljaju saradnju u jednoj od najjačih evropskih liga. 

- Posle raskida saradnje našeg šefa stručnog štaba Nestor El Maestra sa Al Tavonom, praktično u istoj nedelji smo potpisali novi ugovor sa Goztepeom. U Beogradu smo se zadržali bukvalno 48 sati, koliko da vidimo porodice, i već smo bili u avionu za Tursku – objašnjava nam Branko Katić. 

Goztepe je klub iz Izmira, trećeg najvećeg grada u Turskoj sa više od četiri miliona stanovnika, nalazi se na samoj obali mora. Kakvi su prvi utisci iz Turske? 

- Juče smo stigli, užurbano gledamo prethodne utakmice, upoznajemo se sa našim igračima, sa celom ligom. Prvi utisci o klubu su fantastični. Goztepe je klub bogate tradicije, prošle godine je završen potpuno nov stadion sa kapacitetom od preko 20.000 mesta i ambicije su velike. Ono što sam video iz kola je da se stvarno radi o jednom velegradu, klima mi se izuzetno dopada, ali ćemo obilaske ostaviti za neki kasniji period jer debitujemo na klupi već u nedelju 12. septembra na našem stadionu, protiv Bašakšehira – prenosi utiske Branko. 

Da li je stručni štab isti kao u Al Tavonu predvođen Nestorom El Maestrom? 

- Da, glavni deo stručnog štaba je isti, samo ćemo biti značajno potpomognuti u Goztepeu sa brojnim asistentima. Tu je Nikon El Maestro kao glavni pomoćni trener, ja kao trener golmana imam svog asistenta, takođe i Bojan ima čak dva asistenta za fitnes deo. Organizacija kluba je stvarno na jednom vrhunskom nivou i sa nestrpljenjem očekujem izazove u prvenstvu – završio je nekadašnji trener golmana Crvene Zvezde, Branko Katić.