XS
SM
MD
LG

Treća liga Kragujevac: F.K.Azbest (Stragari) - F.K.Hajduk 1936 (Jovanovac), izveštaj sa utakmice

F. K. Azbest-F. K. Hajduk-1936  2: 0(2: 0)

U 1. kolu Treće lige grada Kragujevca 05. 09. 2021. u Stragarima su se sastali domaći F. K. Azbest i gostujući F. K. Hajduk-1936 iz Jovanovca, dva velika imena kragujevačkog fudbala sa bogatom i dugom istorijom.

Utakmica nije bila toliko  lepa za oko, ali sa mnogo trčanja i duela, uglavnom na sredini terena.
U prvom poluvremenu nešto više loptu u posedu imali su gosti, ali bez obzira na to  rezultatsku prednost prave Stragarci. Prvo je u 10-om minutu iskusni I. Gajić skoro sa gol-aut linije sa nekih dva metra uputio loptu glavom ka golu, a golman F. K. Hajduk-1936 je napravio veliku grešku dozvolivši da mu lopta ispadne iz ruke i uđe u gol. Konačan rezultat postavio je u 32. -om minutu, takođe glavom posle kornera Z. Rajić najistureniji igrač domaćina. Nekih 5 minuta pre kraja prvog poluvremena desio se jedini sporan detalj na ovom meču, gosti su odigrali odličan dupli pas J. Mujezinović postiže gol, ali je on poništen zbog navodnog ofsajda.
Prvih pola sata drugog poluvremena nastavila se borba na sredini terena, ali bez ikakvih šansi na obe strane. U poslednjih 15  minuta rezervista domaćih M. Nikolić dva puta izlazi jedan na jedan sa golmanom F. K. Hajduk, ali se nije najbolje snašao da uveća prednost svoje ekipe.
Na današnjoj utakmici treba izdvojiti tandem L. Radosavljević i Đ. Maksimović iz redova domaćina sa jedne strane i D. Ristića iz redova gostiju sa druge. Ova tri momka su najviše pretrčali, imali su bezbroj duela i kompletan meč su odigrali bez greške.
Po svemu prikazanom oba tima treba s pravom da se nadaju samom vrhu tabele, a konkretno danas domaći su imali veću želju i izborili su potpuno zasluženu pobedu.