XS
SM
MD
LG

Flamengo iz ponora do titule šampiona Južne Amerike!

Foto: Si.com

Fudbaleri brazilskog Flamenga savladali su River Plejt sa 2:1 u Limi i tako postali šampioni Južne Amerike nakon skoro 40 godina. U paklenoj atmosferi na stadionu u Limi River je tokom veće dela meča bio bolji rival, ali je u šokantnoj završnici Flamengo napravio čudo.

Već u 15. minutu River je stigao do vođstva i to preko Rafaela Bore za oduševljenje 20.000 navijača iz Buenos Ajresa. Napadi Flamenga su bili prlično jalovi, tako da u prvom poluvremenu praktično nisu imali ozbiljniju šansu.

Ni u drugom delu nisu se fudbaleri Flamenga posebno istakli. Imali su jednu dobru priliku preko Evertona Ribeira, ali je dobro reagovala odbrana Rivera.

Finale nije donijelo naročito atraktivnu igru, ali je finiš bio spektakularan. Gabrijel Barbosa je u 89. minutu doneo poravnanje rezultata Flamengu i tada se činilo da će produžeci biti neizbežni!

Ipak, Barbosa se za čudo pobrinuo samo tri minuta kasnije kada je opet pogodio mrežu rivala za veliko slavlje svog tima i drugu titulu šampiona Južne Amerike u istoriji.

Flamengo je do titule šampiona vodio portugalski trener Žorž Žezus. Treba napomenuti da se finale Kopa Libertadores prvi put u istoriji igralo na jednu dobijenu utakmicu.