XS
SM
MD
LG
01.05.2011 Lj.Spasojević

EP Kajak i kanu Banjaluka 2011: Održano prvo probno takmičenje

Prvo probno takmičenje u kajaku i kanuu na divljim vodama u disciplini slalom koje je održano u kanjonu Tijesno je i od takmičara i od selektora reperezentacija koje su na njemu učestvovale dobilo najviše ocjene.
- Nema sumnje da je Banjaluka  položila još jedan ispit u organizaciji takmičenja u sportovima na vodi. Reprezentacija Hrvatske na pripremama je već 5 dana i ova trka je poslužila da se podvuče crta i sumiraju rezultati - kaže pomoćni trener Hrvatske kajak kanu reprezentacije Tomislav Hohnjec. Hrvatski kajakaši i kanuisti su prvo probno takmičenje iskoristili i za održavanje izborne trke, a na osnovu dobijenih rezultata biće formiran sastav reprezentacije po kategorijama.
 
I kajakaši i kanuisti stazu zadovoljni uslovima na stazi.
„Staza je odlična, uslovi za treninge su takođe veoma dobri, a organizatori su se potrudili da se u Banjaluci osjećamo prijatno. Konkurencija je danas bila veoma jaka, ali sam naporno radio proteklih mjeseci i posebno zadnjih nekoliko dana ovdje na Vrbasu, tako da sam svojim vožnjama zadovoljan. Nakon ove trke idemo na treninge u Hrvatsku, a u Banjaluku ćemo doći bar još jednom do Prvenstva i ostaćemo ponovo sedam dana“,  kaže kajakaš KKK „Končar“ i reprezentacije Hrvatske Antonio Obadić.

Hrvatski kajakaši su ubjedljvio trijumfovali na prvom probnom takmičenju na Vrbasu. U kategoriji C1, u prvoj trci, najbolje vrijeme imao je Ivan Tolić, dok je u drugoj trijumfovao Antonio Obadić. U kategorijii C2 u obje trke je trijumfovao kanu dvosjed u sastavu Luka Obadić-Ivan Tolić, dok su kod kajakaša bolji od ostalih bili Filip Kuftinec
( prva trka ) i Matej Herkov ( druga trka ).

Od domaćih takmičara najbolji rezultat ostvario je Stefan Đukin osvojivši drugo mjesto, u prvoj trci, u kategoriji K1. U kajak kanu klubu Vrbas prezadovoljni odazivom reperezentacija  na prvo probno takmičenje uoči predstojećeg Evropskog prvenstva. „Do sada odrađen veliki dio posla i da će ovakvih proba do jula biti još, kako bi sve bilo spremno za predstojeće Evropsko prvenstvo“, ističe direktor Prvenstva, Nikola Stanković. Stanković dodaje da nakon reprezentacija Slovačke i Italije koje su već boravile u Banjaluci na treninzima, već polovinom maja na pripreme stiže reprezentacija Velike Britanije.