XS
SM
MD
LG

Sombor : Održana godišnja Skupština rvačkog kluba Radnički

U utorak, 28. aprila ove godine,u Sali Doma učenika srednjih škola u Somboru, održana je redovna godišnja Skupština rvačkog kluba Radnički iz Sombora. Malom broju prisutnih, uglavnom takmičara iz kluba, i nekoliko gostiju,pozdravnom reči obratio se legendarni Ivica Frgić, i pozvao sve prisutne da se minutom ćutanja oda pošta trojici članova kluba, koji su preminuli između dve Skupštine.Učesnici skupa,ovim činom , poštu su odali Srđanu Trtici, Petru Cuciću i Nikoli Nikolašu.

Nakon izbora radnog presedništva, verifikacione komisije i overivača zapisnika, pristupilo se radu Skupštine po devet tačaka dnevnog reda. Najpre je usvojen zapisnik sa prošle skupštine,a zatim su treneri Igor Frgić i prof. Milan Marić, podneli izveštaj o radu kluba između dve Skupštine.Uprkos svim poteškoćama, ovaj, 103 godine star, prvoligaški klub je u prošloj godini učestvovao na 42 takmičenja, sa 70 takmičara, i osvojio 160 medalja. Od 47 medalja, 36 je osvojeno na državnim prvenstvima, 11 na pokrajinskim,a ekipa je prošlo državno prvenstvo završila na šestom mestu, od 10 ekipa.

U finansijskom izveštaju se kaže da je klub u prošloj godini imao prihod od 1.511.000,00 dinara, od čega je 870.000,00 dinara iz budžeta grada,a da je rashod bio 1.476.000.00 dinara. Za godinu , u koju smo zakoračili, planiran je prihod od 2,3 miliona dinara , koja cifra je i planirana da se potroši u tekućoj godini.Za plate trenerima, u ovoj godini je planirano 312.000,00 dinara, koliko je bilo i u  godini iza nas. Dva seniora iz kluba,ostvarila su pravo na stipendije iz budžeta , što je svakako veliki podsticaj njima, i olakšanje za dalji rad ekipe, koja i u ovoj godini planira da sa istim sastavom ostvari plasman u sredini tabele rvačkih prvoligaša.

U nastavku rada Skupštine pristupilo se izboru novog Upravnog i Nadzornog odbora, a predloženi kandidati su jednoglano izabrani na te funkcije u klubu. Upravni odbor u narednom mandatu činiće Vladimir Krstić, Nenad Mitrović , Nemanja Delić, Milan Marić i Ivica Frgić,a u Nadzorni odbor su izabrani Svetozar Mirković, Biljana Milivojević i Adrijana Frgić, koja će ujedno biti i sekretar kluba . Novi Upravni odbor je dao predlog za imenovanje komisija, koje su neophodne u radu kluba( stručno-trenerska, disciplinska, savet roditelja i komisija za marketing) koji je jednoglasno prihvaćen od svih prisutnih.

U poslednjoj tački dnevnog reda, podeljena su priznanja najbojim takmičarima u minuloj godini,a pehare su primili najbolji pionir Aljoša Liščević, najbolji kadet Nemanja Raoš, junior Stefan Lišščević, i senior Milan Marić.

Snimak nagrađenih sa članovima Skupštine RK Radnički iz Sombora

 

Za ostale fotografije sa Skupštine klikni OVDE