XS
SM
MD
LG

FK Metalac Kraljevo - Gašenje pred godinu jubileja!!!

U kraljevačkom zonašu Metalcu uveliko razmišljaju o istupanju iz lige. I ne samo to. Sve dobija crnu dimenziju i ide se tako daleko da se sve glasnije govori o gašenju kluba. Umesto da se razmišlja i prave planovi kako da se za dve godine dostojno proslavi veliki jubilej 70 godina od osnivanja ovog uzornog sportskog kolektiva, ljudi iz kluba uveliko najavljuju katanac.

- Ovako se zaista više ne može - kaže Stanislav Avramović , predsednik Metalca. Sve je krenulo nizbrdo kada je dugogodišnji sponzor koji je bio alfa i omega kluba napustio je Metalac. Njemu svakako dugujemo veliku zahvalnost jer sada uviđamo kako je teško voditi klub kroz takmičenje. Mi sada jedva sastavljamo kraj s krajem. Naši igrači su su potpuni amateri. Igraju bez dinara, trener nije isplaćen već nekoliko meseci a obaveze samo pristižu. Postali smo neredovne platiše sudijama kojima naknadno pokrivamo troškove. Zbog svega ovoga i razmišljamo o gašenju kluba.

Da li se, ipak, nazire svetlo na kraju ovog fudbalskog tunela?

- Mi apelujuemo na sve naše prijatelje pre svega kluba da na naš tekući račun uplate bilo koju svotu novca. Mi nismo rasipnici, domaćinski želimo da poslujemo. Dakle, treba nam neka sigurnost kada putujemo, dočekujemo protivnike. Ništa nam drugpo ne treba. Na putovanja odlazimo takoreći bez dinara, fudbalerima ne možemo da priuštimo ni osveženje a o nekakvom ručku i da ne govorimo. Ja čestitam igračima i trenerima iza kojih stoji veliki rad i zalaganje koje, nažalost, nije adekvatno nagrađeno - apostrofira Avramović.

Fudbalski klub Metalac u svom pogonu trenutno ima i dve mlađe selekcije: omladinsku u ligi Regiona zapadne Srbije i kadetsku selekciju u FS raškog okruga. To su posebni troškovi i te selekcije uglavnom preživljavaju od članarina koje u celokupnom iznosu odlaze na plaćanje prevoza.

Od dotacija iz gradskog budžeta ne može se mnogo očekivati:

- I tu je zavrnuta slavina u odnosu na raniji period. Razumemo u kakvoj se situaciji svi nalazimo. Bilo je i ranije teških perioda ali smo uvek izlazili uzdignute glave. Sada, nažalost, razmišljamo o gašenju kluba. A jubilej je na vratima - rekao je na kraju Stanislav Avramović koji očekuje da će veliki broj sportskih prijatelja novčano pomoći da i dalje živi i takmiči se ovaj klub koji je dugo godina imao svoj imidž i odabranu publiku. Vremena su teška ali nadajmo se da će tako i biti i dalje.

 

DOBRODOŠAO SVAKI DINAR

Svi koji žele da pomognu klub, makar i simbolično, mogu da uplate novčana sredstva na tekući račun kluba: 170-13016-57 FK Metalac Kraljevo

 

Avramović i igrači Metalca Foto: Stole