XS
SM
MD
LG

Srbija izgubila od Brazila u Čairu
U trećem kolu B grupe na Svetskom prvenstvu rukometašice Srbije izgubile su rezultatom 25:23 (14:11) od selekcije Brazila u punoj hali Čair. Srbija sada ima 2 pobede i poraz. Ekipa Brazila je od starta nametnula svoj ritam, a reprezentacija Srbije je promašila dva sedmerca i dala priliku Brazilu da povede sa 3 gola razlike. Srbija sredinom prvog poluvremena 9 minuta nije uspela da postigne gol što je pomoglo Brazilu da održi prednost i na odmor ode sa  prednošću 14:11. U drugom delu igre je bila malo drugačija slika, Srbija je uspela da izjednači na 21:21, ali ne i da preokrene i povede.

srbija-brazil-ruomet.jpg

Andrea Lekić u napadu; foto: Vanja Keser

Tokom celog meča srpske rukometašice su imale podršku sa tribina na kojima je bilo oko 4.000 ljudi.- Ponosna sam na svoju ekipu i zadovoljna što smo pokušali da damo sve od sebe. Moramo što pre da zaboravimo ovu utakmicu i maksimalno posvetimo meču sa Danskom. Nadam se da će sutra biti bolje. Sve čestitke ekipi Brazila i nadamo se da će sutra biti bolji rezultat i to u našu korist. Čeka nas meč sa Danskom, gde moramo biti maksimalno skoncentrisane na njihovog srednjeg beka od koga počinju sve akcije. Takođe, moramo se brzo vraćati u odbranu i pokušati da zaustavimo njihove kontre i polukontre - rekla je Kristina Liščević, reprezentativka Srbije:

U sredu, 11. decembra od 20:15h Srbija će igrati sa Danskom.

 

SRBIJA - BRAZIL (14:11)

Hala Čair, Niš

Gledalaca: 4.000

SRBIJA: Krpež 5, Popović, Lekić, Živković 4, Damnjanović 4, Erić, Risović 4 odbrane, (1), Rajović 4, Ognjenović 3 (1), Filipović 1 (1), Tomašević 3 odbrane, Nišavić, Stoiljković 1, Liščević 1, Cvijić, Lojpur.

Sedmerci: 2/4
Isključenja: 6 minuta

BRAZIL: Diniz 3, Nasimento 5 (2), Roča 2, Piedad, Andrade 1, Da Silva 3, Rodrigez 3 (2), Arenhart 1 odbrana, Gomez, Pesoa 10 odbrana, Souza, Amorim 5, Nunjes, Kosta, Moura 2, Kavaljero 1.

Sedmerci: 4/5
Isključenja: 14 minuta