XS
SM
MD
LG
29.10.2013 Aleksandra Adžić

RSS: Predstavljen novi selektor Srbije Vladan Matić

Rukometni savez Srbije organizovao je danas konferenciju za medije u Kovilovu, kako bi predstavio novog selektora muške seniorske rukometne reprezentacije Srbije, Vladana Matića. Takođe, povod je bio i okupljanja reprezentativaca u EHF nedelji nacionalnih timova, i utakmice koje će se igrati u Češkoj, 1. i 2. novembra 2013. godine.

Božidar Đurković, generalni sekretar RSS-a
- Danas za seniore počinje novi period, ciklus Evropskog prvenstva 2014. Rukometni savez Srbije učiniće sve da Vladan Matić, Dejan Perić, reprezentativci i ceo stručni štab imaju uslove za ostvarivanje što boljih ciljeva. Posle EP koje je održano u Srbiji reprezentacija je izašla jača nego ikad, učestvovali smo na Olimpijskim igrama, sada branimo srebrnu medalju. Grupa u kojoj se nalazimo garantuje interesantne mečeve. Pred nama i novim stručnim štabom mnogo je izazova.


Vladan Matić, selektor muške rukometne reprezentacije
- 2001. godine otišao sam iz Srbije. Čast mi je da posle 12 godina mogu da doprinesem državi i reprezentaciji. Emocije su pomešane, kao i osećanja. Radeći u Mađarskoj i sada u Sloveniji, navikao sam da se nosim sa izazovima. U Dejana Perića imam saradnika i prijatelja, verujem u njega, kao i u ljude iz Saveza. Mi smo euforična nacija, treba da budemo strpljivi, korak po korak. Želim da igramo lep rukomet i da u svakoj utakmici idemo na pobedu.

Dejan Perić, trener golmana muške rukometne reprezentacije Srbije
- Zaista je privilegija i čast da radim posao u reprezentaciji. Svako ko je posvećen poslu, najviše priznanje koje može da dobije je rad sa reprezenatcijom i rad za svoju zemlju. Zahvalan sam Vladanu Matiću na ukazanom poverenju. U današnje vreme zaista je retkost naći ovako lojalnog saradnika i prijatelja. Uradiću sve da u ulozi u kojoj sam se našao dam svoj maksimum. Imamo ozbiljne ciljeve, ova reprezentacija pravila je zaista velike rezultate, osećam da smo spremni za ovaj izazov, kako bismo zajedničkim radom unapredili sve.

Momir Ilić, kapiten reprezentacije Srbije
- Posle julskih kvalifikacija otišli smo srećni što smo reprezentativci države. Sa dobrim rezultatima koje smo ostvarili na utakmicama, želimo da nastavimo i sada, i da napravimo dobar rezultat. Imam poverenja u Vladana Matića i Dejana Perića, znam da imaju kvalitet i znanje, i daćemo sve od sebe da ostvarimo što bolje rezultate za svoju zemlju.

Vladimir Novaković, član UO RSS, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, dao je podršku novom selektoru, kao i reprezentaciji Srbije. Vladan Matić, za Jugoslaviju i SCG odigrao 108 utakmica, a postigao je ukupno 234 gola. Prvu utakmicu odigrao je 29. novembra 1995.godine, sa Belgijom 29:17. Poslednju je odigrao 31. januara 2004. godine, u Sloveniji sa reprezentacijom Švedske, 34:35, pobeda Švedske. Dejan Perić, za Jugoslaviju i SCG odigrao ukupno 206 utakmica, postigao 1 gol, a za Srbiju 6 utakmica, bez pogodaka. Ukupno odigranih utakmica u nacionalnom timu 212 i 1 postignut gol. Prvu utakmicu odigrao 21. oktobra 1989. godine, protiv Danske, 24:21. Poslednju utakmicu igrao je 23. januara 2010. godine, sa Austrijom, kada je Austrija slavila rezultatom 31:37. Utakmica u Jicinu u Češkoj, između reprezentacije Srbije i Češke, biće 150 utakmica Srbije. Do sada je selekcija Srbije odigrala 149 utakmica, u kojima je zabeležila 83 pobede, 11 nerešenih mečeva, i 55 poraza. Reprezentacija Srbije odigrala je utakmice protiv 36 različitih zemalja, a kroz reprezentaciju su prošla 92 igrača.