XS
SM
MD
LG
Ko je pobedio? SSNET AI prognoza
Pobeda domaćina
Nerešeno
Pobeda gosta
43%
36%
21%
Tipovanja
1
X
2
2
0
1
Utakmica tipovana 3 puta

12
Napredak
18
 
13
IMT
15
 
14
Radnički (N)
14
9
Novi Pazar
20
10
Spartak ŽK
19
11
Javor Matis
18
Mladost (L)
Napredak
Javor Matis
Crvena zvezda
Železničar
Javor Matis
Radnički 1923
RFK Grafičar
Radnički (N)
Partizan
Tekstualni prenos utakmice
Izveštaj utakmice
"Golubovi" visokoletači, preleteli stadion na krovu

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Posle reprezentativne pauze nastavljeno je domaće prvenstvo utakmicom IMT - Spartak ŽK na "krovu" TC Stadion. Gosti su u međuvremenu promenili trenera, pa je umesto ruskog stratega Aleksandra Keržakova na užarenu klupu ˝golubova˝ seo egzotični Nenad Lalatović. 

 

Tehnički doteraniji fudbal igraju domaćini, a prvi konkretan udarac na gol protivnika uputili su u 10. minutu, Zuev je glavom sa desetak metara poslao loptu pored stative. Gosti se nešto kasnije oslobađaju početnog pritiska, igra se ravnopravno, čini se da su snažniji u duel igri. Brzina Radočaja i Glišića umalo nije rezultirala pogotkom za IMT u 32. minutu kada su protutnjali po desnoj strani, međutim završnica im je bila slaba. U poslednjem minutu regularnog dela prvog poluvremena ništa uspešniji nije bio ni Vukić posle centaršuta najagilnijeg domaćeg igrača Radočaja, pa se na odmor otišlo bez golova.

Samo što se krenulo sa igrom u nastavku Mudrinski izlazi sam pred gol domaćih, ali mu je Gordić ušao u šut i osujetio goste u nameri da povedu. Nije bilo značajnijih dešavanja sve do 60. minuta kada je Miloš Luković sa ivice kaznenog prostora gađao donji levi ugao, golman gostiju se ispružio koliko je dug i izbio loptu u korner. Mlađani Luković zatim u 72. minutu pokušava atraktivno petom da prevari Vulića, ali je falilo jačine u šutu da bi se savladao pouzdani čuvar mreže Subotičana. 

Igrao se 80. minut kada je Spartak došao u vođstvo, lepo nabačenu loptu od strane Bijelovića, Stanojev je volej udarcem, sa 13-14 metara iskosa, poslao od stative u mrežu. Dva minuta kasnije Miloš Luković sa 7 metara šutira pored gola gostiju i propušta šansu za brzim izjednačenjem, a to isto je uradio i Radočaj u 86. minutu. Zvezda sreće je ove večeri pogledala golmana Vulića i čitavu ekipu gostiju, koji nose u Suboticu ogromna tri boda. 
Domaćoj ekipi ostaje da poboljša efikasnost i da narednog vikenda, kada je ovde gost Voždovcu, pokuša da prekine niz loših rezultata na ovom stadionu, ima tri poraza zaredom. Na drugoj strani Spartak u sledećem kolu dočekuje poslednjeplasirani Radnik iz Surdulice i nada se novoj trojci.

IMT - SPARTAK ŽK 0:1 (0:0)

STADION: FK Voždovac. GLEDALACA: 200. GL.SUDIJA: Živković Aleksandar. POM.SUDIJE: Milićević Miloje i Božović Boško. STRELAC: Stanojev 80.min (Spartak ŽK). ŽUTI KARTONI: Kijevčanin (IMT), Todoroski (Spartak ŽK).
IMT: Gordić, Vukić, Glišić (Šedrak), Zuev (Živojinović), M.Luković, Delević, Stamenić (Kodžić), Ćirković (Džinović), Radočaj, Kijevčanin, Lambulić.
SPARTAK ŽK: Vulić, Tošeski (Vidaković), Mudrinski (Ubiparip), Todoroski, Ćalasan, Tanasijević, Mijić (Đurasović), Babić (Bijelović), Stanojev, Prijović, Kerkez.

Superliga Srbije Superliga Srbije Mozzart Bet Super liga Srbije IMT Spartak ŽK
Međusobne utakmice
2023-2024
24.11
17:00
IMT
Spartak ŽK
0
1
IMT
29.07
18:55
Spartak ŽK
IMT
2
1
IMT

Uporedni rezultati

IMT
 
Spartak ŽK
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
2 (1) Broj utakmica 2 (1)
0 (0) Broj pobeda 2 (1)
0 (0) Broj nerešenih 0 (0)
2 (1) Broj poraza 0 (0)
1 (0) Dati poeni 3 (2)
3 (1) Primljeni poeni 1 (1)
-2 (-1) gol razlika na utakmicama +2 (+1)
0% (0%) Uspešnost 100% (100%)
GogiMix1 i još 2 korisnika su tipovali utakmicu