XS
SM
MD
LG
Ko je pobedio? SSNET AI prognoza
Pobeda domaćina
Nerešeno
Pobeda gosta
45%
37%
18%
Tipovanja
1
X
2
6
1
0
Utakmica tipovana 7 puta

 
1
Radnički 1923
51
 
2
Kabel
43
 
3
Kolubara
38
13
Borac 1926
24
14
Radnički (P)
24
15
Dinamo
22
IMT
RFK Grafičar
Radnički (SM)
Sloga (K)
GFK Dubočica
Dinamo
IMT
RFK Grafičar
Radnički (SM)
Sloga (K)
Izveštaj utakmice
Zasluženo osvojen bod u Novom Sadu
25.03.2021 Administrator

Detalj sa meča Kabel - Radnički (foto: youtube/printscreen)

Nikola Puača očigledno da je majstor za igre na strani. Njegov tim je u drugom poluvremenu bio bolji partner i sasvim zasluženo nosi bod iz Novog Sada. Kandidat za plasman u Super ligu, opravdao je donekle kandidaturu rezultatom u prvom poluvremenu. U nastavku pirotski tim bio je ne samo ravnopravan, već i bolji partner. Dva mlada fudbalera posebno su skrenula pažnju, golman Radničkog Ivan Dokić fenomenalnim odbranama sačuvao je svoj gol. Mladi Filip Stojanov u drugom poluvremenu "osvežio" je igru na sredini terena i namestio Miloševiću da izjednači rezultat.

 

Domaći jesu bili aktivniji i agresivniji, imali veći posed lopte, ali nisu bili u prilici da često i opasnije ugrožavaju gol Ivana Dokića. Piroćanci su pokušali preko Petrova i Gajica da napadnu na gol Elesina, ali nije bilo uspešne završnice.

Jedini gol postigao je kapiten Petrović.  Posle lošeg dodavanja na 30 - tak metara od gola, domaći su poklonili loptu Novosadjanima. Petrović je iskoristio grešku i sa 20 metara ciljano u  desni ugao. Dobiju je lopta bila van domašaja ruku!

Radničkom su nedostajali Marko Đorđievski zbog povrede, Kostić Milutinovic ima parne žute kartone i stameni štoperica Miličić koji je pozvan u mladu reprezentaciju Crne Gore!

Bolji fudbal videli smo u drugom poluvremenu. Ovom utisku doprineli su pre svega boljom igrom fudbaleri Radničkog. Nikola Puača se odlučio za četiri izmene. Apostolović, pogotovo mladi Stojanov, Milenković i Kukolj uneli su kvalitet, brzu igru i konkretnije napade.

U 54.minutu Ivanović je, iako leđima okrenut, šutirao glavom sa 5 metara ali je Elesin odbranio. U ovom periodu golman gostiju Dokić je odbranio Radičaju udarac, bili su oči u oči pred golom. Imao je i Nemanja Milošević nekoliko dobrih akcija, Apostolović i Kukolj takođe.

I konačno, u 71. minutu gol Nemanja Milošević za 1:1. Najmlađi fudbaler na terenu Filip Stojanov (17) ubacio je u prostor loptu Miloševiću koji  je uticao i sa 6 metara iskosa  ciljao u  suprotni ugao.

U poslednjih nekoliko minuta domaći su krenuli u totalnu ofanzivu. Golman Ivan Dokić je fenomenalnim intervencijama sačuvao svoj gol i pokazao još jednom da je jedan od najtalentovanijih mladih golmana u Srbiji. Domaći nisu pronašli način da ugroze goste koji su i u tom periodu imali i nekoliko kontranapada. Bod u Novom Sadu vredan za dalju borbu za status prvoligaša. Pirotski tim, očigledno, ovog proleća igra bolje na gostovanju.

Neposredno posle utakmice dobili smo i komentar Nikole Puače, šefa Stručnog štaba Radničkog:

 

Izuzetno teško gostovanje protiv odlične ekipe Kabela i rezultat 1:1, koji će sigurno svima značiti na samopouzdanju, nakon poslednje dve utakmice gde smo u samoj završnici ostajali bez bodova. Prvo poluvreme nismo igrali kako smo planirali i posle jedne izgubljene lopte na našoj polovini, protivnik nas je kaznio i došao u vodjstvo. Nismo imali šta da izgubimo u drugom poluvremenu i za razliku od utakmice u Vranju, svi igrači koji su ušli su osvežili naš tim i bili smo mnogo opasniji po protivnika nego u prvom delu. Rizikovali smo u nastavku utakmice, mogli smo i da budemo kažnjeni, ali mislim da je naš osvojeni bod apsolutno zaslužen. Poznato je da smo u nezavidnom položaju na tabeli, ali sam ponosan na sve igrače, jer se ne predaju tako lako i očekujem da takvi budu do kraja prvenstva!
Prva liga Srbije Prva liga Srbije Prva liga Srbije Kabel Radnički (P)
Međusobne utakmice
2020-2021
25.03
15:00
Kabel
Radnički (P)
1
1
19.09
16:00
Radnički (P)
Kabel
0
1

2019-2020
06.06
17:30
Kabel
Radnički (P)
0
0
09.10
15:00
Radnički (P)
Kabel
0
1

Uporedni rezultati

Kabel
 
Radnički (P)
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
4 (2) Broj utakmica 4 (2)
2 (0) Broj pobeda 0 (0)
2 (2) Broj nerešenih 2 (0)
0 (0) Broj poraza 2 (2)
3 (1) Dati poeni 1 (0)
1 (1) Primljeni poeni 3 (2)
+2 (0) gol razlika na utakmicama -2 (-2)
50% (0%) Uspešnost 0% (0%)
Nema rezultata