XS
SM
MD
LG
Ko je pobedio? SSNET AI prognoza
Pobeda domaćina
NereŔeno
Pobeda gosta
63%
26%
11%
Tipovanja
1
X
2
0
0
0


9
Voždovac
22
10
Napredak
21
11
Sloboda Point
19
 
13
Radnički 1923
18
14
Donji Srem
17
15
Javor Matis
16
Crvena zvezda
Radnički 1923
Jagodina
Javor Matis
Vojvodina
Jagodina
Javor Matis
Vojvodina
OFK Beograd
Jagodina
IzveŔtaj utakmice
Definitivno u KruŔevcu se igra najlepŔi fudbal

Fudbaleri KruÅ”evačkog Napretka pobedili su večeras Donji Srem i definitivno potvrdili da igraju najlepÅ”i fudbal. Fudbal sa puno golova. Fudbal sa mnogo Å”ansi,fudbal sa mnogo lepih poteza brz i atraktivan. Fudbal koji publiku ostavlja bez daha. Tako je bilo i večeras iako su gosti poveli već u 6. minutu preko Jankovića(pomoćni sudija sa desne strane signalizirao ofsajd ali glavni nije video ili nije uvažio) fudba leri Napretka nisu klonuli duhom,krenuli su u ofanzivu pa je posle odličnog centarÅ”uta Cvetkovića u 14. minutu Gavrić propustio zicer da izjednači. Ali u 24. minutu brzonogi igrači Napretka krenuli su u straÅ”nu kontru Regan se izborio za loptu, sjajno uposlio Trujića koji nije bio u ofsajduj uÅ”ao u Å”esnaesterac sa leve strane i kad mu je golman Belić poÅ”ao u susret vratio loptu u sredinu Bajića koji je bez problema Å”alje u mrežu za izjednačenje i veliku radost domaćina. Igra se otvoreno na iobe strane u 37. minutu Nikitović sa nekih 35 metara strahovito Å”utira lopta odlaziĀ  3-4 metra od gola ali sudija Filipović pokazuje na korner uz salve zvižduka (o sudijama neÅ”to kasnije). U nadoknadi vremena Regan sjajnim pasom pronalazi Trujiča koji prolazi po levoj strani kao brzi voz zaobilazi golmana Belića i na odmor odvodi KruÅ”evljane sa vođstvom od 2:1.

Drugo poluvreme donosi joÅ” veću borbu,Regan odlično u 51. minutu upoÅ”ljava Dimitrova oval Å”utira sa nekih 17-18 metara, mada se čini da je imao i boljih reÅ”enja lopta odlazi iznad prečke. A onda 57. minut Zec beži četvorici igrača Napretka ulazi u Å”esnaesterac poludesno stiže do same aut linije, ali ga stiže pomalo nespretno AÅ”kovski,dovoljno da sudija Filipović pokaže na belu tačku. Loptu nameÅ”ta Ognjen Damnjanović i sigurno matira Milenkovića za 2:2. Ali, mladi igrači Napretka ne odustaju najpre iskusni Mićić posle kornera sjajno Å”utira glavom a golman Belić sjajno brani, ali danas sjajni Mićić u 66. minutu ponavlja gradivo . Korner sa desne strane Cvetković centrira po običaju na penalu Mićić sjajno skače i glavom Å”alje loptu u desne raklje nemoćnog Belića za novo vođstvo KruÅ”evljana. Uvodi trener Lalatović sveže snage ulaze po prvi put Božović ,te Vukmirović i Vidaković izlaze na zasluženi odmor mladi Bajić,Trujić i Dimitrov.Ā  Pun pogodak trenera sveži igrači koji imaju moćno znanje ali i snage za toliko koliko je ostalo nastavljaju sa napadima dodaju gas u 77. minutu Vukmirović Ā sjajno pronalazi na desnoj strani Cvetkovića ovaj se spuÅ”ta po desnoj strani sjajno centrira a tamo Božović radi upravo ono za Å”taĀ  je doveden skače mebu pod oblake i glavom Å”alje loptu u leve raklje golmana Belića za 4:2. Na kraju treba reći joÅ” jedan detalj a ima ih mnogo koji ne mogu da stanu u ovaj izveÅ”taj. U 88. minutu iskusni Đuro Zec igrač Donjeg Srema uputio je strahovit Å”ut sa nekih 30 metara od gola .a lopta je pogodila stativu tik ispod raklji a da se niko nije ni pomerio objektivna kruÅ”evačka publika nagradila je ovaj potez aplauzom.Ā  Na kraju velika radost fudbalera Napretka i njihovih navijača posle nove pobede i lepe igre koja ih vodi u zlatnu sredinu prvoligaÅ”kog karavana.

Ā 

Pomalo o sudijama

Grupa izveÅ”tača sa utakmice u KruÅ”evcu otiÅ”la je jednoglasno sa ocenom da u KruÅ”evcu odavno nije viđeno ovako slabo suđenje. Saradnja glavnog sudije Dejana Filipovića i pomoćnika Ā Mihajlovića i Janićijevića ispod svakog nivoa. Glavni arbitar Filipović iz Beograda stalno je seckao igru, sudio neke faulove kao da je koÅ”arkaÅ”ki sudija ,neke grublje nije ni video sva je sreća da je Napredak dobio i da ipak nije uticao na ovu Ā sjajnu predstavu iako je bio naslabija karika u njoj.

Ā 

Spasoje Jelačić da li smo dva gola u gostima a kuči ne nosimo niÅ”ta. Ovako je trener gostiju slikovito opisao utakmicu u KruÅ”evcu, dok je trener domaćih Nenad Lalatović rekao: - Igramo napadački fudbal i ekipa smo koja igra jedan od najlepÅ”ih fudbala u naÅ”oj ligi. Mislim da je publika danas uživala u svemu tome. Ekipa smo koja je danas pokazala, da iako je jedna od najmladjih u ligi, ima jak karakter.Ā 

Nama je danas u goste doŔla jedna sjajna ekipa, i nije slučajno Ŕto u poslednjih Ŕest utakmica oni nisu imali ni jedan poraz. Ja sam zano da nas očekuje teŔka utakmica.

Čestitam mojim igračima na pobedi, i na osvojena tri boda. Pred ovu utakmicu smo imali veliki pritisak, kako na treninzima, tako i u svlačionici, zato Å”to smo morali da osvojimo ta tri boda. Kada morate,onda je najteže. Mi smo uspeli!"- izjavio je Å”ef stručnog Å”taba Napretka Nenad Lalatović.

Spasoje Jelačić, Å”ef stručnog Å”taba Donjeg Srema je prvo čestitao domaćinu na pobedi:

- Pre svega čestitke zaslužuje domaća ekipa i ja im čestitam na zasluženoj pobedi. U samoj najavi mi smo rekli da ćemo doći da se nadigravamo u KruÅ”evcu i tako smo i otvorili utakmicu. KruÅ”evačka publika je mogla da uživa u večeraÅ”njoj predstavi. videti Å”et golova i neizvesnost do samog kraja, daje draž naÅ”em fudbalu, i to vraća naÅ” fudbal u stare puteve koji su zaboravljeni.

Mi smo sjajno otvorili meč, i poveli. Znali smo da je ekipa Napretka sjajna, igrači izuzetno brzi, znali smo da nas očekuje teÅ”ka utakmica. Iako smo postigli dva pogodka kući ne nosimo niÅ”ta. Obe ekipe su pokazale da im nije mesto na tabeli gde se nalaze sada. Čestitam svojim igračima na velikom trudu.

Ā 

Ā Napredak-Donji Srem 4:2 (2:1)

Ā 

Strelci: 0:1 Janković u 6, 1:1 Bajić u 24, 2:1 Trujić u 45, 2:2 Damnjanović u 58. iz KU, 3:2 Mićić u 66, 4:2 Božović u 77. minutu. Stadion Mladosti u KruÅ”evcu, gledalaca 3222. Sudija Dejan Filipović (Beograd) 5,5. Opomenuti igrači: Gavrić, Regan, Frimpong i Janičić (Napredak) i ČordaÅ”ić, Lakić-PeÅ”ić. Janković, Bukorac (Donji Srem).

Napredak: Milenković 7, Cvetković 8, AÅ”kovski 7, Janičić 7,5, Frimpong 7, Mićić 8, Gavrić 7, Regan 8, Bajić 7 (Božović 7), Dimitrov 7 ( Vukmirović 7), Trujić 7,5 (Vidaković-).

Donji Srem: Belić 7, Veselinović 7, Lakićević 6,5, Nikitović 6,5, Lakić PeÅ”ić 7, ČordaÅ”ić 6,5 (KoÅ”utić). Bukorac 6,5. Zec 7,5, Mijić 7 (Marčeta-), Damnjanović 7, Janković 7 (Lukić-).

IGRAČ UTAKMICE: DuÅ”an Mićić (Napredak).

Ā 

Foto: Slobodan Simić

Kakva borba: Janičić medju oblacima

Rat na svakom delu terena

Detalj sa konferencije za Ŕtampu

Fudbal Fudbal Jelen Super liga Srbije Napredak Donji Srem
Međusobne utakmice
2015-2016
09.04
15:30
Donji Srem
Napredak
2
2
19.09
19:00
Napredak
Donji Srem
2
1

2014-2015
16.05
17:00
Donji Srem
Napredak
1
2
29.11
13:00
Napredak
Donji Srem
3
1

2013-2014
15.03
16:30
Napredak
Donji Srem
4
2
31.08
17:00
Donji Srem
Napredak
1
3

2011-2012
14.04
16:00
Napredak
Donji Srem
1
0
24.09
16:00
Donji Srem
Napredak
1
0

Uporedni rezultati

Napredak
 
Donji Srem
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
8 (4) Broj utakmica 8 (4)
6 (4) Broj pobeda 1 (1)
1 (0) Broj nereŔenih 1 (1)
1 (0) Broj poraza 6 (2)
17 (10) Dati poeni 9 (5)
9 (4) Primljeni poeni 17 (7)
+8 (+6) gol razlika na utakmicama -8 (-2)
75% (100%) UspeŔnost 12% (25%)