XS
SM
MD
LG
OFK Sinđelić
Napredak 1929
Radnički 1924 (K)
Morava
BSK
Dinamo
GFK Dubočica
Radnički (N)
Radnik
OFK Sinđelić
Igrači i ocene
  • Klikom na ikonicu sa zvedicom otvara se prozor gde mođete oceniti igrača
  • Igrače možete oceniti samo ako je utakmica odigrana u prethodnih 7 dana
  • Ako igrač kojeg želite oceniti nije na listi a igra u klubu možete ga prijaviti na strani kluba
Tekstualni prenos utakmice
IzveŔtaj utakmice
Poraz Vlasine u Bosilegradu

TeÅ”ko vreme za igru na joÅ” težem, tvrdom i neravnom terenu, koji viÅ”e liči na zemljani nego na travnati teren, i kao Å”to samo ime stadiona u Bosilegradu govori "Peskara" viÅ”e ima peska nego trave, temperatura oko 27 stepeni, 15 časova, ali to sve nije sprečilo veliki broj uglavnom domaćih navijača da dođu na tribine i isprate svoje miljenike na otvaranju sezone druge kadetske lige FS RIS.

Ā 

Od kako je lopta krenula sa centra videlo se da će to biti potpuno otvorena utakmica u kojoj i domaći i gosti žele ceo plen, igraju na pobedu pa Å”ta bude. Prva stopostotna Å”ansa za pogodak na utakmici je viđena već u sedmom minutu, i to za ekipu Vlasine, kada je nakon centarÅ”uta sa desne strane na suprotnu stranu Å”esnaesterca, loptu levom nogom zahvatio vezni igrač gotujuće ekipe Mateja Jović, Å”utirao u suprotni donji levi ugao golmana domaćih Luke Rusimova, koji je krajnjim naporom uspeo da odbrani i spreči goste da dođu u rano vođstvo. Već u sledećem minutu uzbuđenje na suprotnoj strani, nakon auta za goste na sredini igraliÅ”ta, koji je izveo Stojković, loptu je primio centralni odbrambeni igrač gostiju Vuk Petrović, koji umesto da se Å”to pre oslobodi lopte kreće u poigravanje između tri igrača domaćih, gubi loptu, napadač domaćih ulazi u Å”esnaesterac ali ga golman gostiju ruÅ”i i to je bio kazneni udarac za ekipu Mladosti. Odgovornost da izvede jedanesterac preuzeo je kapiten i najbolji igrač domaćih Matija Vasilkov, Å”utirao je snažno u donji levi ugao gostiju ali je golman gostiju Ognjen PeÅ”ić odlično intervenisao i uhvatio "živu" loptu, sprečivÅ”i tako domaće da dođu do prednosti. Već u sledećem minutu Vasilkov ispravlja svoju greÅ”ku. Golman domaćih ispucava loptu koja prolazi između loÅ”e postavljenih centralnih odbrambenih igrača gostiju, Vasilkov stiže do lopte, ulazi u Å”esnaesterac i rutinski savladava golmana gostiju Å”utem u njegov donji desni ugao za vođstvo od 1:0 i veliku radost stotinak, uglavnom domaćih, navijača na stadionu Peskara. U narednih desetak minuta gosti su pokuÅ”avali da se Å”to pre vrate u utakmicu i dođu do rezultatskog egala, uglavnom preko raspoloženog Mateje Jovića ili hitrog krila Pavla Kuculovića, ali bez uspeha.

U dvadeset prvom minutu slična situacija kao i kod prvog gola domaćih, nakon ispucavanja lopte iz Å”esnaesterca domaćih, lopta stiže na desnu stranu napada gde je prihvata kapiten domaćih Vasilkov, rutinski prelazi Stojkovića i Å”alje u srce Å”esnaesterca gde je prihvata David Gospodinov i povećava vođstvo domaćih na 2:0. Mogli su gosti do pogotka u dvadeset petom minutu kada je Jović glavom sjajno proigrao Kuculovića koji se naÅ”ao sam ispred golmana domaćih ali je ipak podignuta zastavica koja je označavala da je napadač gostiju bio u opsajdu. Gosti ipak stižu do pogotka u 29. minutu, pojačanje ekipe Vlasine koji je prethodnih sedam godina nastupao za mlađe kategorije Radničkog iz NiÅ”a, igrajući za cicibane, petliće, pionire i kadete kluba iz NiÅ”a, Mateja Jović se izborio za loptu na centru igraliÅ”ta, krenuo prema golu, predriblao dva igrača domaćih ali ga je treći sruÅ”io na trideset metara od gola i bio je to slobodan udarac za ekipu Vlasine. Loptu je uzeo kapiten gostiju Luka Todorović i ne čekajući mnogo, Å”utirao visoko pod prečku gola domaćih, iznenadio golmana Rusimova kome je lopta proÅ”la između ruku i otiÅ”la u gol za rezultat 2:1 i nadu gostiju da do kraja ipak mogu do pozitivnog rezultata. Tim rezultatom se i otiÅ”lo na odmor.

Od starta drugog poluvremena gosti su krenuli mnogo ofanzivnije prema golu domaćih, stvarali Å”anse i mogli da stignu do izjednačenja i možda i potpunog preokreta, ali su takođe imali i puno greÅ”aka u odbrani koje domaći nisu kaznili. Igra se u drugom poluvremenu svela uglavnom na zadržavanje vremena od strane domaćina i to pre svega od strane golmana Rusimova koji bi kod svake uhvaćene lopte skočio na zemlju (jer je trave bilo veoma malo na igraliÅ”tu) i ležao dole po dvadesetak i viÅ”e sekundi a kako ga glavni sudija utakmice Andrija Ilić nijednom nije zbog toga makar usmeno opomenuo, videlo se da će gosti teÅ”ko odneti bod u Vlasotince. Takođe, treba istaći da je utakmica sredinom drugog poluvremena bila prekinuta na petnaestak minuta iz bizarnog razloga. Naime prilikom povrede golmana gostiju PeÅ”ića, bila je potrebna intervencija dežurne doktorke na utakmici koja nije bila na klupi domaćih jer je nekoliko minuta pre toga otiÅ”la da pruži pomoć pacijentu u gradskoj ambulanti tako da je delegat susreta sprečio nastavak susreta sve dok se pomenuta doktorka nije vratila na svoje mesto pored terena.

Sve u svemu, kadeti Mladosti iz Bosilegrada i Vlasine iz Vlasotinca, po teÅ”kom vremenu za igru, pružili su koliko su mogli, viÅ”e greÅ”aka i pogreÅ”nih dodavanja na obe strane nego konkretnih Å”ansi. Možda bi najrealniji rezultat utakmice bio nereÅ”en ali su domaći ipak osvojili tri boda na početku sezone, a gosti iz Vlasotinca imaju Å”ansu da poprave utisak sledećeg vikenda kada im u goste dolazi ekipa Aluminijuma iz NiÅ”a.

Mladost - Vlasina 2:1 (2:1)

Strelci: Matija Vasilkov u 10. i David Gospodinov u 21. minutu za Mladost, a Luka Todorović u 29. minutu za Vlasinu. Glavni sudija meča Andrija Ilić, njegovi pomoćnici Petar Cuckić i Sara Stojković.

Mladost: Luka Rusimov, Vladan Zaharijev, Dejan Hristov, David Evtimov, Mihajlo Askov, Jovan Ignjatov, Matija Vasilkov(C), DuŔan Stojanov, Boris Radovanov, David Gospodinov i Joca Stamenov. Igrali su joŔ i Mihajlo Georgijev, Borislav Grigorov i Mihajlo Ivanov. Trener ekipe V.Manasijev.

Vlasina: Ognjen PeÅ”ić, Vuk Petrović, Đorđe Cekić, Pavle Kuculović, Ognjen Stjiljković, Luka Todorović(C), Aleksandar Stojković, Filip Stanković, Luka Đikić, Mateja Jović i VukaÅ”in Petković. Å ansu sa klupe dobili su i Marko Icić i Mateja Jovanović.Trener ekipe Goran Đokić.

Omladinske lige Srbije Omladinske lige Srbije II Kadetska liga FSRIS - grupa Jug Mladost Vlasina
Međusobne utakmice
2024-2025

Uporedni rezultati

Mladost
 
Vlasina
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
1 (1) Broj utakmica 1 (0)
1 (1) Broj pobeda 0 (0)
0 (0) Broj nereŔenih 0 (0)
0 (0) Broj poraza 1 (0)
2 (2) Dati poeni 1 (0)
1 (1) Primljeni poeni 2 (0)
+1 (+1) gol razlika na utakmicama -1 (0)
100% (100%) UspeŔnost 0% ()
Nema rezultata