XS
SM
MD
LG
Ko je pobedio? SSNET AI prognoza
Pobeda domaćina
Nerešeno
Pobeda gosta
42%
16%
42%
Tipovanja
1
X
2
2
0
2
Utakmica tipovana 4 puta

17
TSC
0
18
Radnički (NB)
0
19
Čukarički
0
18
Radnički (NB)
0
19
Čukarički
0
20
OFK Vršac
0
Jedinstvo (Ub)
Metalac
GFK Sloboda
Mačva
OFK Vršac
Vojvodina
Fiorentina
Novi Pazar
Voždovac
Genk
Igrači i ocene
  • Klikom na ikonicu sa zvedicom otvara se prozor gde mođete oceniti igrača
  • Igrače možete oceniti samo ako je utakmica odigrana u prethodnih 7 dana
  • Ako igrač kojeg želite oceniti nije na listi a igra u klubu možete ga prijaviti na strani kluba
Izveštaj utakmice
Čukarički posle penala ostvario plasman u osminu finala Kupa Srbije
01.11.2023 FK Čukarički

Čukarički posle penala ostvario plasman u osminu finala Kupa Srbije--

Čukarički je uz dosta muka i tek posle boljeg izvođenja jedanaesteraca od novobeogradskog Radničkog ostvario plasman u osminu finala Kupa Srbije – 0:0, 4:3. Bili su Brđani bolji rival u prvom poluvremenu, kad nisu iskoristili nekoliko izrazitih prilika, ali su potom ušli u nervozu i tek posle penal ruleta uspeli su da eliminišu rivala iz Prve lige Srbije.

 

I u penal seriji bilo je dramatično, prvi je promašio Vesli Sing, možda i najbolji pojedinac susreta, u drugoj seriji. Ipak, već u trećoj seriji na ovom meču kapiten Filipović odbranio je udarac Matejevića, pa je vratio egal svom timu. Presudila je peta serija, u kojoj je najpre 16-godišnji Cvetković bio hladnokrvan, a odmah potom je Perišić pogodio prečku gola Čukaričkog.

Odmarao je šef struke belo-crnih Igor Matić nekoliko igrača, zbog zgusnutog rasporeda i činjenice da će u narednom periodu Čukarički igrati utakmice protiv vrlo kvalitetenih rivala, ali i zbog želje da pruži šansu u Kupu Srbije nekolicini igrača koji su dobijali manje prilike u prethodnom periodu. Među starterima bio je i omladinac Veljko Mirosavić, na klupi Lazar Stojanović i Marko Arsović.

Prvu priliku imao je tim sa Banovog brda, u sedmom minutu Sing je odlično šutirao sa 25 metara iz slobodnog udarca, Radojičić je krajnjim naporom uspeo da odbrani. Osam minuta kasnije južnoafrikanac je ponovo kreirao dobru akciju, odigrao je dupli pas sa Tmovićem, dodao do Rogana, čiji je šut golman Radničkog odbranio, a potom nije pogodio ni Stanković.

Najbolju priliku na meču Čukarički je imao u 24. minutu, tada je Sing ubacio loptu iz kornera, Kovačević je glavom šutirao, odbrana je odbila loptu samo do Adetunđija, koji je sa tri metra pogodio prečku. Pet minuta kasnije Sing je iz slobodnog udarca pronašao Kovačevića, ali je njegov šut glavom bio preslab za golmana novobeogradskog tima. Mogli su Brđani do vođstva i u 41. minutu, tada je Rogan sve odlično uradio, osim završnice, prošao je dvojicu čuvara, ušao u šesnaesterac i kad je trebalo da šutira, odlučio se da pokuša da asistira, što je bilo daleko lošije rešenje.

Tek u drugom minutu nadoknade prvi pokušaj Radničkog, Krivokapić je šutirao sa 20 metara, ali prilično neprecizno. U drugom poluvremenu potpuno drugačija slika. Posle nepunih minut Radnički je imao priliku, nesigurnost Subotića mogla je skupo da košta Brđane, ali je na ovom meču kapiten Filipović ispravio njegovu grešku. Uzvratio je Nikčević minut kasnije, ali je sa 20 metara šutirao preslabo za golmana Novobeograđana.

Probao je i Tomović sa 15 metara osam minuta kasnije, ali je šutirao pored gola domaćina, baš kao i Adetunđi u 55. minutu, kad je pokušao glavom. Potom je Radnički imao dve odlične prilike, prvu veliku u 62. minutu, kad je Krivokapić sa četiri metra šutirao pored gola. Potom je isti igrač dva minuta kasnije pokušao sa 12 metara, Filipović je bio siguran. Kako se meč bližio kraju, na terenu je bilo sve više nervoze, sve manje igre, a do kraja Čukarički je imao još dve situacije u kojima je mogao do gola. U 83. minutu Ivanović je izblokiran, takođe i Luka Stojanović u prvom minutu nadoknade, pa su odlučivali jedanaesterci.

Radnički (Novi Beograd) – Čukarički 0:0, jedanaestercima 3:4

Stadion: FK Radnički. Gledalaca: 300. Sudija: Miloš Miškeljin i Dimitrije Vlasačević. Žuti kartoni: Škorić, Knežević (Radnički), Stanković, Ivanović (Čukarički).

Strelci iz jedanaesteraca: 0:1 – L. Stojanović, 1:1 – Nuredini, 1:1 – Lazarević brani šut Singa, 1:2 – Đorđević, 2:2 – Anlivi, 2:2 – Filipović brani šut Matejevića, 3:2 – Ivanović, 3:3 – Lukić, 4:3 – Cvetković, 4:3 – Perišić prečka.

RADNIČKI: Radojičić (od 87. Lazarević), Nedeljković (od 63. Nuredini), Matejević, Pešukić, Škorić (od 63. Knežević), Pešić, Krivokapić (od 87. Lukić), Izučuvku (od 80. Altiparmakovski), Koca, Tejić, Đorđević.

ČUKARIČKI: Filipović, Rogan (od 62. Stevanović), Kovačević, Tomović (od 71. L. Stojanović), Adetunđi (od 62. Cvetković), Sisoko, Subotić, Sing, Mirosavić, Stanković (od 81. Anlivi), Nikčević (od 62. Ivanović).

Kup Srbije Kup Srbije Kup Srbije Radnički (NB) Čukarički
Međusobne utakmice
2023-2024
01.11
13:00
Radnički (NB)
Čukarički
0
0

2004-2005
Radnički N.B
Čukarički
3
0
Čukarički
Radnički N.B
0
2

Uporedni rezultati

Radnički (NB)
 
Čukarički
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
3 (2) Broj utakmica 3 (1)
2 (1) Broj pobeda 0 (0)
1 (1) Broj nerešenih 1 (0)
0 (0) Broj poraza 2 (1)
5 (3) Dati poeni 0 (0)
0 (0) Primljeni poeni 5 (2)
+5 (+3) gol razlika na utakmicama -5 (-2)
66% (50%) Uspešnost 0% (0%)
SlobaS i još 3 korisnika su tipovali utakmicu