XS
SM
MD
LG
Tipovanja
1
2
0
0


Radnički (NP)
Dunav
PIK Prigrevica
ČSK Pivara
Vršac
Sloga (PM)
Zemun
Kolubara
Bačka (BP)
Radnički 1923
Izveštaj utakmice
Donjem Sremu prvo poluvreme baraža u Pančevu

Baraž za popunu Srpske lige Vojvodina Donjem Sremu prvo poluvreme – u Pančevu. U prvoj utakmici baraža za popunu Vojvođanskog frtalja Sppske lige Donji Srem je u Pančevu savladao Dinamo i napravio veliki korak ka najvećem uspehu od osnivanja kluba (1927.godine) plasmana u Srpsku ligu. Po prikazanoj igri zasluženo. Sremci su kvalitetnija i iskusnija ekipa, u kontrolisali su igru, u drugom poluvremenu i rezultat, u svakom trenutku znali šta hoće. Ambijent na gradskom iliti stadionu Dinama, kako kome već odgovara, pravi fudbalski, Odavno se nije okupilo više gledalaca. Svi fudbalski putevi iz Vojvodine, ali i Beograda vodili su u Pančevo. Došli ljubitelji fudbala, ali i treneri, svih zvanja, licenci i „fela“. Da ubiju vreme, da pogledaju igru, pre svega potencijalna pojačanja. Takvih je bilo u obe ekipe. Po komentarima sa tribina, po pitalicama i neodređenim odgovorima šteta što u protokolu nema i rubrike godište igrača. Mladsot na većoj ceni. Zanimljvije, fudbalski sadržajnije do odmora. Igralo se uglavnom od jednog do drugog šesnaesterca, prilika onih pravih malo. Prvu je propustio Beronja već u 5.minutu, par minuta kasnije i Bukorac. Na svoje došli i Dinamovci, koji su do odmora imali više od igre. Golmana Bašića je na muke stavio Tošić u 20.minutu, pošto je lopta nezgodno odskočila, više mogli – i morali da urade Teidorović i Timotijević.
Jedini gol na utakmici postigao je mladi Stefan Bukorac u 64.minutu. Neometan sa ivice peterca,pravi korekturu posle šuta Dunđera i rikošeta lopte od stative. Vodeći gol – gostiju, ispostavilo se na kraju i konačni rezultat delovao je uspavljujuće na domaće igrače. Ni izmene koje je izvršio trener Zoran Madževski nisu pomogle, nastale su smetnje na vezana. Na samom kraju i sreća se osmehnula gostima Bojan Živić je bio brži od golmana Bašića, ali je lopta, koju je zahvatio vrhom prstiju završila putanju iznad prečke. Zanimljiv detalj u 77.minutu. Sudija sa „de luxe“ liste Milorad Mažić je, posle starta Jovamova na Beronji pokazao na „kreč“. Ispravio ga je „mahač“ Nikola Tomičić koji je bio bliži događaju, pa je igra nastavljena izvođenjem slobodnog udarca.
Jedan biser i iz provg dela - Minut 18: Milan Beronja u napadu namerno igra rukom, onaj ko bi to morao da vidi, drugi pomoćnik Radovan Stjepanović se pravi slep. Glavni sudija reaguje instiktivno po reakciji igrača (svira igranje rukom), zaboravlja da u džepu ima karton(e). Sudijska trojka je, u celini dobro obavila posao, istina on i nije bio težak jer su igrači obe ekipe, bez obzira na veliki ulog (viši rang) igrali izuzetno korektno, bez i jednog pogibeljnog starta. Obistinile su se najave da je Donji Srem organizovaniji klub (doveli i navijače), sa kvalitetnijim i iskusnijim timom.
Dinamo sa igrom koju je teško definisati, igrači, posebno oni mlađi podlegli kako važnosti duela, tako i ambijentu na tribinama. Revanš se igra u sredu, 1.jula u Pećincima. Donji Srem, od blagog postaje izraziti favorit, ima prednost od jednog gola, igra pred svojim frenetičnim navijačima, u tim se vraća i Damir Skorupan. Šansa Dinama, koji i te kako zna da igra u gostima – kontra „majka Mara“ je u tome što nema šta da izgubi. Sa tim su se, odmah po završetku utakmice složili i treneri Madževski i Čeda Matić.

Pančevo – Gledalaca 1700. Rezultat: Dinamo – Donji Srem 0: 1 (0: 0) . Glavni sudija: Milorad Mažić (Vrbas). Pomoćnici: Nikola Tomičić (Sremski Karlovci) i Radovan Stepanović (Novi Sad). Četvrti sudija: Robert Kiš Čepegi (Novi Sad). Delegat: Stjepan Šišić (Novi Sad). Strelac: Bukorac u 54. minutu. Žuti kartoni: Jovanov i Marković (Dinamo), Karić (Donji Srem).

DINAMO: Varga, Šinik, Jovanov, Marković (Kovačević), Živić, Timotijević, Tošić, Savanović, Tiodorović (Đoković), Popović, Pešovski (Forgić).
DONJI SREM: Bašić, Karić, Josimov, Naić, Ristić, Šterleman, Dunđer, Beronja, Bukorac (Knežević), Iv. Ćirković, Zelinac (Kresojević).

Donji Srem je „na korak“ od plasmana u Srpsku ligu. Ostalo je samo da na pećinačkoj „Suvači“ naredne srede načini i taj „drugi korak“. Sudeći po onom što se videlo u Pančevu u prvoj utakmici baraža izabranici Čede Matića ne bi trebalo da imaju u revanšu problema. Opšte mišljenje je da je Donji Srem spremnija, pa i kvalitetnija ekipa.

Fudbal Fudbal Baraž "Vojvodina" Dinamo Donji Srem
Međusobne utakmice
2008-2009

Uporedni rezultati

Dinamo
 
Donji Srem
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
2 (1) Broj utakmica 2 (1)
0 (0) Broj pobeda 2 (1)
0 (0) Broj nerešenih 0 (0)
2 (1) Broj poraza 0 (0)
1 (0) Dati poeni 3 (2)
3 (1) Primljeni poeni 1 (1)
-2 (-1) gol razlika na utakmicama +2 (+1)
0% (0%) Uspešnost 100% (100%)