XS
SM
MD
LG
Ko je pobedio? SSNET AI prognoza
Pobeda domaćina
NereŔeno
Pobeda gosta
32%
30%
38%
Tipovanja
1
X
2
0
0
0


 
7
Čelik
31
 
8
Slavija
30
9
Mladost
30
1
Zrinjski
47
2
Sloboda
47
 
3
Sarajevo
42
Sarajevo
Travnik
Drina
Olimpic
Sloboda
Rudar
Čelik
Å iroki Brijeg
Sarajevo
Travnik
IzveŔtaj utakmice
Presudio gol u 45. sekundi

Fudbaleri Zrinjskog su danas u Istočnom Sarajevu savladali domaću Slaviju sa 1:0, u utakmici 23. Kola Premijer lige.

Već u prvom napaduĀ ZrinjskiĀ stiže do gola. Igrala se četrdeseta sekunda kada je Vejnović loÅ”e reagovao na jednu loptu, MiloÅ” Filipović je prebacio za Zakarića kojem nije bilo teÅ”ko da matira nemoćnog Mladena Lučića.

Slavija - Zrinjski

Poslije tog golaĀ ZrinjskiĀ se očekivano povukao i smirio igru, bez apsolutno ikakvih pretenzija da krene prema naprijed i joÅ” jednom ugrozi gol Mladena Lučića. Čuvali su oni rezultat, ali i loptu, tako da ni Slavija nije imala previÅ”e prilike za igru. Dvije prilike imao je Nemanja BoÅ”ković. Oba puta je Å”utao sa neÅ”to viÅ”e od dvadeset metara, ali oba puta lopta je otiÅ”la preko prečke gola Gorana Karačića.

Najveću pažnju u prvom poluvremenu privlačio je vrlo loÅ”i sudija, Ognjen Valjić sa svojim, podjednako loÅ”im pomoćnicima Dariom Primorcem i Dragana Keranovića. Čudne, vrlo loÅ”e, odluke do ludila su dovodile kako igrače Slavije, tako i navijače. Svaku priliku da pokaže karton domaćim fudbalerima jedva je dočekivao, dok su gosti i pored dva udarca nogom u glavu domaćih fudbalera, ostajali nekažnjeni.

U nastavku ista slika na terenu. Slavija drugo poluvrijeme otvara sjajnom prilikom Stefana Barića. Dobio je on loptu na desnoj strani, i krenuo u kazneni prostor, dobro Å”utirao, ali je Goran Karačić pokazao zaÅ”to je jedan od najtalentovanijih golmana u Bosni i Hercegovini.

Slavija je i u nastavku napadala, aĀ ZrinjskiĀ je i dalje strpljivo čuvao rezultat, pa koristio ako mu se otvori neka prilika. I imali su je. Ognjen Valjić im je poklonio prekrÅ”aj na ivici kaznenog prostora, ali je Arežina Å”utirao preko gola.

Novu sjajnu priliku imala je Slavija u 67. minutu. Branislav Arsenijević je sa desne strane centrirao, lopta je doÅ”la na drugu stativu gdje Nemanja BoÅ”ković hvata volej, ali Goran Karačić joÅ” jednom pokazuje svoje kvalitete i spriječava siguran pogodak.

Novu pravu priliku Slavija je imala u 76. minutu. Stefan Barić je prihvatio loptu na vrhu kaznenog prostora, i snažno Å”utirao, a Goran Karačić joÅ” jednom pokazao sposobni.

Katastrofalni Ognjen Valjić je svojom nevjerovatnom odlukom u 82. minutu otvorio kontru gostima. Bio je to napad Slavije, a Čolić je sa dvije ruke preko vrata oborio BoÅ”kovića. Pokazao je Valjić da tu nema govora o prekrÅ”aju, a onda je sjevnuo kontra napad. Ognjen Todorović je izaÅ”ao sam na Lučića, ali je kapiten Slavije izaÅ”ao kao pobjednik.

Umrtvljena je utakmica do kraja, ali nije bilo promjene rezultata. Slavija je izgubila utakmicu, pomalo i nezasluženo, jer su zaista imali bolje prilike, ali ih je jedna velika greŔka na otvaranju susreta koŔtala, i gube veoma bitne bodove.

SLAVIJA ā€“Ā ZRINJSKIĀ 0:1 (0:1)
SRC ā€žSlavijaā€œ
Gledalaca: 1000
Sudija: Ognjen Valjić (Banja Luka)
Strijelci: 0:1 Zakarić 1
Žuti kartoni: N,PuÅ”ara, Spalević, Arsenijević (Slavija), Petrak, Čolić (Zrinjski)

Slavija: Lučić, MaruÅ”ić, Spalevi, BoÅ”ković ,N. PuÅ”ara Ā (od 63. Grujičić), Vejnović, Simović, Arsenijević, Barić, Marković, Kartal Trener: Milko Đurovski

Zrinjski: Karačić, Graovac, Žeravica, Čolić, Stojki, MeÅ”anović, Arežina Ā ( od 80. Arežina), Petrak , Katanec, Filipović(od 61. Todorović), Zakarić (od 71. Stojanović)Ā Ā  Trener: Vinko Marinović

Fudbal Fudbal BH Telecom Premijer liga Slavija Zrinjski
Međusobne utakmice
2015-2016
02.04
16:30
Slavija
Zrinjski
0
1
13.09
16:30
Zrinjski
Slavija
4
0

2014-2015
28.02
14:30
Zrinjski
Slavija
2
0
02.08
17:30
Slavija
Zrinjski
0
0

2013-2014

Uporedni rezultati

Slavija
 
Zrinjski
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
6 (3) Broj utakmica 6 (3)
0 (0) Broj pobeda 5 (3)
1 (1) Broj nereŔenih 1 (0)
5 (2) Broj poraza 0 (0)
0 (0) Dati poeni 11 (8)
11 (3) Primljeni poeni 0 (0)
-11 (-3) gol razlika na utakmicama +11 (+8)
0% (0%) UspeŔnost 83% (100%)