XS
SM
MD
LG
Ko je pobedio? SSNET AI prognoza
Pobeda domaćina
Nerešeno
Pobeda gosta
55%
29%
16%
Tipovanja
1
X
2
0
0
0


12
Timok
34
13
Inđija
34
14
Dolina
34
11
Sindjelić
34
12
Timok
34
13
Inđija
34
Bežanija
Teleoptik
Sloga (PM)
Sindjelić
BSK Borča
Sloga (PM)
Sindjelić
BSK Borča
Metalac (GM)
Jedinstvo Putevi
Izveštaj utakmice
Inđija i naredne sezone u Prvoj ligi Srbije
28.05.2014 fkindjija.com

Na gradskom stadionu u Inđiji odigrana je utakmica koja je imala veliki značaj jer su se u direktnoj borbi za opstanak u Prvoj ligi Srbije sastali Inđija i Timok iz Zaječara. Upravo u poslednjem, 30. kolu, odlučivalo se ko ostaje, a ko ispada iz takmičenja. Utakmica odigrana u Inđiji je pored takmičarskog imala i humanitarni značaj jer su svi prihodi od prodatih ulaznica prosleđeni kao pomoć ugroženima u poplavama. Početak susreta je pripao domaćim fudbalerima koji su hteli da što pre dođu do pogotka, ali su se gosti uspešno branili i opredelili se da čekaju kontru iz koje bi golman Inđije Stanivuković bio savladan. Prva prilika ili bolje reći detalj koji je bio vredan pažnje viđen je u 11. minutu, kada je kapiten Inđije umalo iskoristio kiks odbrane gostiju, ali je Kovačević zakasnio. U 15. minutu je igrač iz Inđije, a u dresu Timoka, Ivković, napravio lep dribling, ali je završnica bila slaba i nije bilo posla za golmana domaćih. Tek u 25. minutu je viđen prvi šut Inđije, a uputio ga je bek Knežević. Omaleni, ali veoma stameni igrač pokušao je sa distance, a lopta je završila iznad prečke Jovanovića. Kapiten Inđije, Stevan Kovačević, bio je prvi igrač koji je uputio šut u okvir gola, a njegov pokušaj u 33. minutu bio je lak plen za golmana Jovanovića.

U 40. minutu viđena je sporna situacija pred golom Timoka. Lemajić je oboren, a sudija Petković u toj situaciji svirao je prekršaj, ali za gostujuće igrače. Dva minuta kasnije šut Kovačevića završava pokraj stative. U 44. minutu je viđen i pokušaj Varge koji je „iz prve“ lepo zahvatio loptu, ali golman Jovanović uspeva da se na vreme baci i sačuva svoj gol. Do kraja poluvremena Inđija je bila bolja, ali je rezultat ostao 0:0. Na startu drugog dela obe ekipe izvršile su po jednu izmenu - u redovima Inđije umesto Varge je ušao mladi Bosančić, dok je u redovima Timoka Kaličanina zamenio Simić. U 57. minutu je viđena najbolja šansa na utakmici, a imali su je fudbaleri Inđije. Bosančić je centrirao za Lemajića, koji igra glavom, ali je golman Jovanović vrhovima prstiju uspeo da spreči vođstvo domaćina. U nastavku, Lemajić je ponovo posle kornera glavom šutirao, ali ovog puta je to bilo slabo i lopta odlazi preko gola.

Dva minuta kasnije je Simonović je imao idealnu priliku, kada mu je Lemajić servirao loptu kao na tacni, ali se Simonović slabim šutem obrukao i ostaje 0:0. Na novi šut se čekalo do 63. minuta, kada je Pejić pokušao sa dvadesetak metara, a lopta odlazi pored stative. Još jedna prilika koja se može okarakterisati kao stopostotna je viđena u 71. minutu - tada je Pejić pobegao svom čuvaru i šutirao, ali lopta na nesreću Inđije pogađa mrežu iza gola Jovanovića. U 75. minutu Lemajić je ponovo glavom šutirao i ponovo lopta odlazi pored stative Jovanovića.

Veliko uzbuđenje pred golom Timoka je bilo u 82. minutu, kada je posle kornera za Inđiju sa gol linije loptu izbacio Savić. U nastavku akcije mreža Jovanovića se zatresla, ali je bila i podignuta zastavica pomoćnog sudije Lazića. Pavković je u 87. minutu imao lepu ideju, ali nije imao sreću da pogodi gol. U sudijskoj nadoknadi Inđija dolazi u veliku prednost!!! Jović posle centaršuta glavom pogađa mrežu Timoka i Inđija je na pragu opstanka, a proslava ovog gola je izgledala kao da je osvojena liga - kako i ne bi kada ovaj pogodak Inđiji donosi opstanak!

Do kraja utakmice bilo je puno uzbuđenja, čak četiri isključenja u kojima su van terena morali da budu Miloš Veselinović, trener Inđije, Miroslav Blanuša, pomoćni trener Inđije, Vladimir Sandulović, igrač Timoka koji je bio na klupi i Milenković Borko, igrač gostiju koji je na terenu proveo svega desetak minuta.

I pored svega, na kraju je Inđija uspela da sačuva 1:0 i izbori opstanak u Prvoj ligi Srbije!

 

Fudbal Fudbal Prva liga Srbije Inđija Timok
Međusobne utakmice
2013-2014
28.05
17:00
Inđija
Timok
1
0
23.11
13:00
Timok
Inđija
1
0

2012-2013
01.06
17:00
Timok
Inđija
2
0
24.11
13:00
Inđija
Timok
2
0

Uporedni rezultati

Inđija
 
Timok
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
4 (2) Broj utakmica 4 (2)
2 (2) Broj pobeda 2 (2)
0 (0) Broj nerešenih 0 (0)
2 (0) Broj poraza 2 (0)
3 (3) Dati poeni 3 (3)
3 (0) Primljeni poeni 3 (0)
0 (+3) gol razlika na utakmicama 0 (+3)
50% (100%) Uspešnost 50% (100%)
Nema rezultata