XS
SM
MD
LG

Preokret kraj Ibra

Malene nadvisile Mega Mis i posle preokreta slavile iznenađujuću pobedu u drugom meču polufinala plej ofa

Očigledno da su poslednje slabe partije „malenih“, te ubedljiv poraz u prvom meču polufinala plej ofa ostavile traga. Na tribinama "kutije šibica' samo 300 gledalaca, nikad kamernija atmosfera kraj Ibra u najvažnijoj utakmici sezone. Kraljevo je ponovilo slabu partiju u prvih 10 minuta, skoro da ništa nisu mogle da pogode domaće, nije se ni Mega proslavila, ali su Popović, Vučković i društvo imale sve vreme vođstvo. Stečenu razliku u prvoj četvrtini gošće su znalački čuvale u nastavku, do odlaska na veliki odmor je i uvećale. Kraljevo je teško dolazilo do pozicije za poene, uglavnom sa linije penala, pa ne treba da čudi što vođstvo Mege ni jednog trenutka nije bilo ugroženo. Podatak da su domaće šutirale u prvom poluvrmeenu za tri poena 10-1 najbolje odslikava kako su igrale u ovom susretu.

I kada je krenulo drugo poluvreme kao da je neko okrrenuo prekidač kod „malenih“. Agresivna odbrana je donela mogućnost da se prednost Beograđanki polako topi. Imala je Mega u trećoj deonici i 14 poena prednosti, ali srce devojka sa Ibra je bilo veće. Odbile su da se predaju, Gobeljić je sa tri trojke pokrenula tim, nastavile su Mehović i Nestorov, Brajković i Emanuel dodale još neki poen i sredinom poslednje četvrtine Kraljevo je porvi put na utakmici izjednačilo 62-62. Kraljevo je u drugokm poluvrmeenu pogodilo 7 trojki što je uz odbranu donelo preokret. Tada je u stvari počela prava utakmica, prava borba. Uspele su domaće da odbiju nalet gošći, da spreče lake poene i trojke. Na drugoj strani Nestorov je pogodila možda i presudni koš, nešto kasnije i jedno od dva bacanja za konačnih 72-68 i veliko slavlje u "kutiji šibica", legendarnoj dvorani koja pamti mnogo ovakvih trenutaka. Kraljevo je vratilo seriju u Beograd, pokazalo da i bez trenera ovaj tim može da igra. I dalje su "malene" autsajderi, ali više niko ne sme poptuno da otpiše tim iz grada na Ibru.

Delirijum u dvorani za veliku pobedu protiv Mega MIS-a

ŽKK KRALjEVO – MEGA MIS 72 - 68 (12-20, 16-18, 20-18, 24-12)

Dvorana: Kutija šibica na Ibarskom keju Gledalaca: 300 Sudije: Uskoković (Valjevo), Stamenković (Niš), Stanić (Šabac)

ŽKK KRALjEVO: Gobeljić 19, Todorović, Brajković 16 (8 sk), Stevanović, Vasiljević, Emanuel 9 (4 ul, 4 sk), Janić, Pejčinović, Nestorov 8 (6 as), Mehović 6 (7 sk), Tešić 6, Rajić 8 (5 sk)

MEGA MIS: Zarić, Tripković, Vučković 9 (8 sk), Nedeljkov 7, Popović 17 (6 sk), Olić 14, Aranđelović, Vujisić 2, Talijan, Mitrović 8, Brenjo, Rosić 11