XS
SM
MD
LG
15.02.2024 Stevan Davidović

U sredu osmina finala futsal Kupa Srbije

Ponovo u završnici Kupa Srbije - Nikola i Ivan Blažin (foto: KMF Tisa)

Utakmice osmine finala futsal Kupa Serbije na programu su u sredu 21. februara, kada će snage odmeriti 14 najuspešnijih ekipa ovog takmičenja. Voljom žreba u Nišu igraju prvoligaši Winer sport i Novi Sad, a u Kragujevcu Ekonomac i Ivanjica. Najteže sigurno da će, bez obzira što se igra u Beogradu, biti drugoligašu, ekipi Hram, koja će biti na velikim mukama protiv vodećeg tima Prve lige, ekipe Vranja, dok nešto lakši posao ima obrenovački Palež protiv drugoligaša Kalča iz Niša.

Vodeći tim Druge lige Smederevo u svom gradu doćekuje prvoligaša Novi Pazar i to je prilika da Smederevci provere da li su sazreli za prvoligaško društvo. Veoma zanimljiv susret očekuje se i u Novom Bečeju, gde će jedini trećeligaš koji je stigao u završnicu Kupa, domaća Tisa, igrati sa prvoligašem, komšijama iz Zrenjanina, ekipom SAS.

Alfa i omega novobečejske Tise, Nikola Blažin, nije baš oduševljen što će za protivnika imati komšije: "Posle tri godine  ponovo smo uspeli da se plasiramo u završnicu Kupa Srbije, što je za nas veliki uspeh. Mislim da smo dobili izuzetnog protivnika, naše komšije, ali i sportske prijatelje iz Zrenjanina. SAS je izuzetno jaka ekipa, koja nas je prošle sezone pobedila u finalu Kupa Vojvodine na našem terenu (2:6), što dovoljno govori o snazi ove prvoligaške ekipe. Na nama je da potpuno opušteno uđemo u ovaj susret u kojem nema šta da izgubimo. Utakmice se igra u sredu u 20 sati u našoj sportskoj hali. Pozivam navijače da nam pomognu da se  u ovom susretu prikažemo u što boljem svetlu".

Piše: Stevan Davidović