XS
SM
MD
LG

"Orlovi" neće uzleteti sa Bagdale, Popovčani se namerili da polupaju "staklarce", derbi se igra pored Nišave

Na Istoku ništa novo. Vodeći Trayal ruši sve pred sobom, nova žrtva bili su Prahovčani. GFK Jagodina je kiksnula i osvojila bod protiv Paraćinaca, Piroćanci su još jednom neugodno iznenadili pored Nišave i prepustili bodove Meševu, niški derbi pripao je “orlovima”, “staklarci” su vezali treći trijumf, najubedljivi su bili Svilajčani. Domaćini su dominirali sa pet pobeda, gosti su se radovali u dva navrata. Strelci su bili raspoloženi i postigli ukupno 24 gola (tri po meču).

U subotu se igraju mečevi u Meševu, Kruševcu (dve utakmice) i Popovcu.

Trayal se nalazi u velikoj seriji od devet pobeda, ako se tome doda impresivna gol razlika (21:2) može se steći dojam o superiornosti nad ostalim ekipama. Pitamo se da li im neko može do kraja jeseni otkinuti koji bod? Nisu lako došli do planiranih bodova pored Dunava, ali je na kraju do izražaja došao kvalitet, nivo igre i golovi. Ispod Bagdale dolaze kvalitetni “orlovi”. Savladali su uz dosta sreće, u poslednjim minutima, komšije iz Popovca i pretekli ih na tabeli. Imaju iskusan i uigran tim, koji zna taktički da odgovori svakom protivnika. Domaćin ima kompaktan tim, igraju svih 90 minuta u visokom ritmu, nikad se ne predaju, samopouzdanje im je poraslo do neba, tako da Nišlijama dajemo male šanse.

Drugi kruševački srpskoligaš Jedinstvo 1936 izgubilo je u Paraćinu, po prikazanoj igri i propuštenim prilikama trebalo je da izvuku povoljniji rezultat od minimalnog poraza. Imaju za čim da žale i problem sa realizacijom nikako da reše. Imaju određen broj mladih igrača na pozajmici kojima je Srpska liga vatreno krštenje. Ukrstiće koplja sa sve uspešnijim Svilajčanima, koji su deklasirali novajliju iz Kladova. Podižu formu, u prethodnih pet kola osvojili su devet bodova. Na njihovim utakmicama po pravilu pada dosta golova tako da očekujemo na kruševačkom “veštaku” zanimljivu predstavu, sa obostranim šansama i golovima.

Meševo se nalazi u uzlaznoj putanji, priredili su prvorazredno iznenađenje pobedom u Pirotu. Trener Nikolić (izdržava suspenziju od 12 utakmica) ukomponovao je snažnu celinu sa vedetama kao što su Radovanović, Savić i ostali. Na svom stadionu su ubedljivi i Đerdapu se loše piše. Novajlija iz Kladova u seriji je od tri poraza, pali su u formi, imaju problem sa realizaciojom i loš trenutak iskoristio je Radnički da im nanese ubedljiv poraz.

Popovčani su u niškom derbiju poraženi golom u završnim minutima utakmice. Nalaze se u izvesnoj krizi rezultata i kako se radi o dobro utreniranom timu, u meč sa SFS Borcem ulaze kao blagi favoriti, mada su moguća sva tri rezultata. Paraćince od kada je preuzeo Vojkan Rajčić nanizali tri pobede i pretekli na tabeli Budućnost. Domaćin ima jedan od najefikasnijih navala, ali su u defanzivi grešili i otuda promenljivi rezultati.

Pčinja će u Trgovištu ugostiti Timočanin. Jedni i drugi igraju slabo, nalaze se u donjem delu tabele, razdvojenim bodom. Pčinja je vezala tri poraza i gubitak bodova u Žitorađi nisu planirali. Primili su najviše golova (22) i sve bodove osvojili su na svom bunjištu. Knjaževčani su teško stigli do pobede u duelu sa Vlasinom i bar na trenutak zaustavili seriju negativnih rezultata. Još traže pravu formu, nikako da se konsoliduju i imaće složen zadatak da u Trgovištu na specifičnom terenu ostanu neporaženi.

Jedinstvo je u Jagodini odigralo bez golova i sa novim trenerom igraju sve bolje (četiri boda iz dva susreta). Imaju priliku da protiv Žitorađe nastave sa uspehom, koja još nema bodova na gostovanju. Pobedom nad Pčinjom uspeli su da se trgnu i zaustave strmoglavi pad. Moraju u odbrani odigrati čvršće a u napadu efikasnije da bi se podigli na tabeli.

Derbi se igra u nedelju pored Nišave, gde gostuje mladi sastav GFK Jagodine. Piroćanci su nepredvidivi i sva tri poraza zabeležili su na svom stadionu, poslednje se za iznenađenje pobrinulo Meševo. Imaju najefikasniji napad lige, ali je odbrana šupljikava, primili su previše golova i otuda deficit bodova. Jagodinci su uspešni na strani (tri pobede) i nisu bez šanse da odole motivisanom domaćinu.

Vlasini gori pod nogama, u poslednje vreme uglavnom gube utakmice i nalaze se na deobi od 14. do 16. mesta. U Knjaževcu su bili u igri da uzmu prvi bod na strani i poprave poražavajući bilans iz proteklih pet kola (tri boda). Sve bodove su osvojili u Vlasotincu i protiv Dunava imaju šansu da uknjiže treću pobedu. Prahovčani igraju promenljivo i nisu u nivou sa starta prvenstva. Trayalu su pružili dostojan otpor, ipak nedovoljno da se iznenadi lider.


Jedinstvo 1936 3 : 1 Meševo
Đerdap 4 : 3 Budućnost (P)
Radnički (S) 0 : 5 Trayal
SFS Borac 3 : 1 Vlasina
OFK Sinđelić 5 : 1 Pčinja
Dunav 2 : 1 Jedinstvo (P)
Timočanin 1 : 1 Radnički (P)
Žitorađa 0 : 2 GFK Jagodina
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Trayal 27 27 0 0 81
2 Meševo 27 14 4 9 46
3 OFK Sinđelić 27 14 4 9 46
4 Jedinstvo 1936 27 13 5 9 44
5 Radnički (P) 26 14 1 11 43
6 SFS Borac 26 12 3 11 39
7 Đerdap 27 12 3 12 39
8 GFK Jagodina 26 11 5 10 38
9 Jedinstvo (P) 27 11 4 12 37
10 Radnički (S) 27 11 3 13 36
11 Budućnost (P) 27 9 8 10 35
12 Dunav 26 11 2 13 35
13 Vlasina 26 9 6 11 33
14 Pčinja 26 9 1 16 28
15 Timočanin (-5) 26 5 3 18 13
16 Žitorađa 26 3 2 21 11