XS
SM
MD
LG

Fudbal se vraća u Pećince

Iako iza sebe ima tek prvu odigranu polusezonu u Opštinskoj ligi Pećinci, novosonovani Donji Srem 2015 posle jesenjeg dela prvenstva prezimeće na liderskoj poziciji! Pre samo 3-4 meseca postavljalo se pitanje da li će se fudbal u Pećincima uopšte igrati.

Jesenje počasti Donjem Sremu 2015

  - Velikih problema je bilo u klubu i oko njega pored početak sezone - kaže Miloš Gmizić, predsednik i igrač jesenjeg šampiona - Poslednji smo startovali s pripremama, sa nekompletnom upravom i igračkim kadrom. Bez obzira na sve nedaće, osvojili smo prvo mesto. Pretrpeli smo samo jedan poraz i to u Karlovčiću od Lovca, pomalo neočekivano, ali po svemu zaslužen. Ovih nekoliko meseci poslužilo nam je da vidimo „gde smo i šta smo“, odn. šta bi u klubu i oko njega trebalo popraviti. Za sada klub funkcioniše sasvim zadovoljavajuće. Sa finansijskim sredstvima s kojim raspolažemo, u ovom rangu možemo da se takmičimo normalno. Međutim, naše su ambicije da se plasiramo u viši rang, što će tražiti reorganizaciju svih struktura kluba. Ukratko, svaki sponzor nam je dobro došao.

  Posle petnaestak godina dokazivanja kao trener u drugim sredinama, Nebojša Jovanović se vratio u Donji Srem. Njegova fanatična predanost fudbalu počela je da daje rezultate.

  - Naši rezultati, ipak, nisu očekivani - skroman je šef struke Jovanović - Imali smo igrači, koji su se fudbalu vratili posle par godina pauze. Moram priznati da sam, uzimajući to u obzir, prijatno iznenađen. Posle nekoliko vezanih pobeda, ušli smo u neku euforiju, što je uzrok poraza u Karlovčiću. Pouku smo izvukli i na proleće, svakom utakmici moramo prilaziti maksimalno oprezno. O eventualnim pojačanjima, u ovom trenutku, rano je govoriti. Kvalitet za ovaj rang takmičenja imamo. E sada, ako igrači nisu svesni ozbiljnosti situacije i ne mogu ispoštovati sve ono što se očekuje od njih, bićemo prisiljeni da se pojačamo sa 2-3 igrača, kako bi dobili, pre svega, na kvantitetu.

Fudbal se vraća u Pećince „na velika vrata!“.

 

Miloš Gmizić i Nebojša Jovanović