XS
SM
MD
LG

Gatovci na čekanju u Leskovcu, "rudarima" se ne smeju ponoviti "kanarinci", komšijski derbi pored Despotovice od velike važnosti

Foto: Prva liga Srbije

Koliko je zanimljivo i neizvesno u borbi za plej-of, isto toliko pažnju privlače okršaji u plej-autu Prve lige. U prethodnom kolu gosti su imali više uspeha (tri pobede) i domaćini su po prvi put ostali bez pobede. Leskovčani su opravdali ulogu favorita u Bežaniji i sa tri boda obezbedili opstanak. Užičani su izvojevali zlata vrednu pobedu nad Vrščanima i prvi su ispod crte. Gatovci su ponovo kiksnuli u Novom naselju i moraju biti presreći sa jednim bodom do koga su stigli u dubokoj nadoknadi. Metalac je sa igračem manje uspeo da anulira prednost otpisanih Novosađana, koji su upisali i drugi remi.

Ako je GFK Dubočica prebrinula sve brige oko opostanka, naredni rival iz Novog naselja nije i izgubljeni bodovi u meču sa rudarima moraju nadoknaditi na gostovanju. Prva meč lopta je na novoj Dubočici i nisu bez šanse da iznenade nemotivisanog pomalo umornog i proređenog domaćina. Nisu oduševili ni jedni ni drugi, naročito se to može reći za domačina, koji je dugo bio u krizi i promenio nekoliko trenera, kao i gosti.

Metalac i GFK Sloboda pored Desotovice vodiće ljuti boj, jer bodovi su neophodni jednima i drugima. Oba takmaca su na prethodnim utakmicama bili u minusu iI na kraju došli do željenog cilja, Metalac sa igračem manje, Užičani uz frenetičnu podršku vernih navijača. Podigli su nivo forme, postižu pozitivne rezultate, imamo predosećaj da ko izgubi biće u velikim problemima, da ne kažemo jednom nogom u nižem rangu. U nekim kobinacija i nerešen rezultat, pre svega domaćinu, može da nešto znači…

OFK Vršac se nalazi u krizi igre i rezultata i kao da jedva čekaju kraj prvenstva. Jedan bod iz dva kola je malo i zahvaljujući ranijoj zalihi bodova nalaze se iznad crte, tri boda udaljeni od prvog ugrženog. Dolaze rasterećeni “kanarinci”, najprijatnije iznenađenje na startu doigravanja (dva remija), vidi se da poseduju kvalitet i potencijal šteta je što su dugo bili u praznom hodu i zaigrali suviše kasno da se uključe u ozbiljniju borbu za opstanak.

Lazarevčani posle osvojenog boda u Novom Sadu su i dalje zadržali plasman iznad crte sa jednim bodom od prvog ugrženog. Na megdan im dolaze već otpisani "majstori" i sve sem tri nova boda bi bilo pravo iznenađenje za tim Kolubare. Do kraja play out-a "rudarima" predstoje "teški" mečevi tako da se pobeda nameće kao imperativ. Radnički se oprostio od društva prvoligaša, ali će do kraja igrati motivisano i nije isključeno da nekom od favorita "zagorča život". 


GFK Dubočica 1 : 1 OFK Vršac
Metalac 0 : 0 Kolubara
Mladost GAT 1 : 1 GFK Sloboda
RFK Novi Sad 1921 4 : 1 Radnički (NB)
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 OFK Vršac 35 12 11 12 47
2 GFK Dubočica 35 11 14 10 47
3 Kolubara 35 10 13 12 43
4 Mladost GAT 35 10 13 12 43
5 GFK Sloboda 35 10 12 13 42
6 Metalac 35 10 12 13 42
7 RFK Novi Sad 1921 35 7 7 21 28
8 Radnički (NB) (-6) 35 6 7 22 19