XS
SM
MD
LG

Olimpizam: Pletikosić i Stefanović uručili nagradu od 100.000 dinara OŠ „Dragiša Mišović“ u Čačku

ČAČAK, 18. novembar (Info centar).- Srpski olimpijci u streljaštvu Kragujevčani Stevan Pletikosić i Milutin Stefanović uručili su predstavnicima OŠ „Dragiša Mišović” nagradu od 100.000 dinara, za opremanje škole sportskim rekvizitima, koju je obezbedila “Vojvođanska banka”, zvanična banka olimpijskog tima Srbije. Ova škola je pobednik ovogodišnjeg takmičenja „Olimpijsko druženje sa Vojvođanskom bankom” gde se u obrazovno -sportskim nadmetanjima takmičilo više od 500 osnovaca iz Priboja, Čačka, Obrenovca, Loznice i Požege.

-Veliko mi je zadovoljstvo da je pobednička škola “Olimpijskog druženja sa Vojvođanskom bankom” iz Čačka i čestitam u ime “Vojvođanske banke” mališanima na odlinim rezuktaima. Zaslužili su ovu ovu vrednu nagradu. “Vojvođanska banka” je već četvrti olimpijski ciklus zvanična banka OKS, a misija svih nas je da pokažemo najmlađima da je sport najbolji način za pravilan razvoj ličnosti - kazao je prilikom uručivanja nagrade direktor filijale “Vojvođanske banke” u Čačku, Zoran Dobrosavljević.

U sali OŠ „Dragiša Mišović” održana je i priredba, na kojoj je učestvovalo više od 100 đaka, koji su pokazali da su, osim u sportu, talentovani i u pevanju i igranju.

- Zahvaljujem se Vojvođanskoj banci i OKS u ime svih učenika što su izabrali Čačak za održavanje “Olimpijskih druženja sa Vojvođanskom bankom”i tako pružili priliku našoj školi da osvoji nagradu. Veoma sam ponosna na uspeh koji su postigli, Olimpijsko druženje nam je donelo mnogo radosti, a đaci su kroz igru naučili da se kroz timski rad postižu veliki rezultati i pobeđuje. Uvek ćemo se rado odazvati ovakvim manifestacijama, jer nam je cilj da usmeravamo mlade na pravi put, da stvaramo od njih pre svega dobre ljude, ali i dobre sportiste - rekla je Stana Šipetić, direktorka OŠ „Dragiša Mišović“.

Strelci Stevan Pletikosić i Milutin Stefanović, olimpijci koji su osovojili kvote i spremaju se za učešće na Olimpijskim igarma u Riju 2016. uveličali su dodelu nagrade i školsku priredbu. Na Olimpijskim igrama u Barseloni 1992. Stevan Pletikosić je osvojio bronzanu medalju. U Riju će šesti put gađati za olimpijske trofeje. Milutinu Stefanoviću će OI u Riju biti prvo olimpijsko iskustvo.

- Veliko je zadovoljstvo što smo danas ovde sa vama. Čestitamo vam na pobedi i želimo da se uvek bavite sportom. Kao sportistima, posebno nam je drago da je nagrada “Vojvođanske banke” namenjena za nabaku sportskih rekvizita - poručili su olimpijci đacima OŠ “Dragiša Mišović”.

„Olimpijsko druženje sa Vojvođanskom bankom” je tradicionalna manifestacija koju OKS i “Vojvođanska banka” organizuju širom Srbije u cilju podsticanja i razvoja sportskog duha i olimpijskih vrednosti kod osnovaca.