XS
SM
MD
LG
18.12.2008 Dragan Živković

Kragujevačke sportske aktuelnosti

Danas od 17 sati u hali Jezero, odigraće se zaostali susret 10. kola Superlige za rukometaše, u kome domaći Radnički dočekuje beogradsku Crvenu zvezdu.
Gosti su tim za respekt, koji nije baš opravdao ulogu favorita za osvajanje titule šampiona u dosadašnjem toku prvenstva. I pored toga u ovaj susret izabranici trenera Zorana Veselinovića moraju ući oprezno, ali sa krajnjim ciljem - pobedom.
Jer, Kragujevčanima bi novi bodovi dobro došli da se pomere iz opasne zone koja vodi prema dnu tabele, dok bi sa druge strane poraz bio vrlo deprimirajući, jer već u nedelju Radnički je ponovo domaćim, takođe neugodnoj ekipi nekadašnje Metaloplastike, sada Zorka Keramike iz Šapca.


Kragujevčani za respekt

Bugarski grad Dubnica bio je domaćin velikog međunarodnog turnira u rvanju mlađih kategorija, na kome su u konkurenciji više od 150 takmičara u dresu reprezentacije Srbije nastupupila i četvorica rvača Radničkog iz Kragujevca.
Pored trenera reprezentacije Dragana Radovića, koji je i trener Kragujevčana, šef struke Radničkog Zoran Sinđić, bio je jedan od sudija na ovom turniru, i pobrao aplauze svojim deljenjem pravde. U kategoriji do 69 kilograma rvao je Miloš Perović, koji je proglašen za najboljeg tehničara turnira, dok je njegov klupski drug Milan Radisavljević u klasi 84 kilograma proglašen za najtalentovanijeg takmičara. Nisu razočarala ni ostala dvojica rvača Radničkog, Dejan Crnilović kod rvača od 74 i Miloš Rafailović do 100 kilograma.