XS
SM
MD
LG

Proglašeni najbolji sportisti Vranja

Tradicionalna svečanost na kojoj su proglašeni najbolji pojedinci i kolektivi u vranjskom sportu u protekloj godini, održana je u sali hotela Vranje, po 37. put. Najbolja sportistkinja Vranja za 2013. godinu je, po treći put za redom, reprezentativka u kik boksu, Dragana Sretenović, dok je najbolji sportista Vranja, strelac Miloš Tasić, reprezentativac Srbije, drugi put za redom, dok je najbolji sportski kolektiv Rukometni klub Vranje 1957, jedina ekipa iz grada koja se plasirala u viši rang takmičenja, odluka je komisija za izbor, koju je imenovalo Gradsko veće. Ona je po kategorijama izabrala najbolje u vranjskom sportu za prethodnu, 2013. godinu.

Nagrada za životno delo u oblasti sporta pripala je Branki Stanković, džudistkinji, svojevremeno osvajaču bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u Italiji.



Najbolji sportski radnik je Biljana Stojković iz Stručne službe Sportskog saveza grada Vranja, najbolji trener je Igor Stojiljković iz teniskog kluba „Lav“ a najbolji stručnjaci u oblasti sporta su sportski novinari Danijela Arsić i Srđan Nikolić, urednici sajta Sportskog saveza.

Od velikog broja talentovanih mladih sportista Komisija je proglasila 47 Sportskih nada, koje bi trebalo da u budućnosti budu nosioci vranjskog sporta.

Posthumna priznanja u oblasti sporta dodeljena su fudbalerima Bogosavu Pešiću Robiju i Čedomiru Jovanoviću Čedi Osimu
Komisija za izbor dodelila je i Specijalno priznanje za 40 godina rada i postojanja, Košarkaškom klubu Jug.

Najbolje ekipe u školskom sportu su OŠ Svetozar Marković i OŠ Jovan Jovanović Zmaj u streljaštvu i Medicinska škola Dr Izabel Emsli Haton u stonom tenisu i Ekonomsko trgovinska škola u malom fudbalu.

U pojedinačnoj konkurenciji, najbolja je pionirka  Milica Tasić, a pionir Đorđe Filipović u streljaštvu. Kod srednjoškolaca najbolji su omladinka Aleksandra Radović i Mihajlo Vučković.

U rekreativnom sportu, nagrade su dobili planinarka Mila Đorđević, atletičar Mile Ristić i planinarski klub Železničar 2006.

Nagrada Sportsko iznenađenje Vranja pripala je najboljem kadetu u streljaštvu u Srbiji Nikoli Ristiću.