XS
SM
MD
LG
Ko je pobedio? SSNET AI prognoza
Pobeda domaćina
NereŔeno
Pobeda gosta
46%
31%
23%
Tipovanja
1
X
2
0
1
0
Utakmica tipovana 1 puta

4
Voždovac
34
5
IMT
34
6
Javor Matis
32
6
Javor Matis
32
7
Železničar
28
 
8
Radnik
17
Javor Matis
Železničar
Mladost (L)
Napredak
Crvena zvezda
Novi Pazar
Radnički (N)
Napredak
Crvena zvezda
Železničar
Igrači i ocene
  • Klikom na ikonicu sa zvedicom otvara se prozor gde mođete oceniti igrača
  • Igrače možete oceniti samo ako je utakmica odigrana u prethodnih 7 dana
  • Ako igrač kojeg želite oceniti nije na listi a igra u klubu možete ga prijaviti na strani kluba
IzveŔtaj utakmice
Prvomajski piknik na "krovu" uz vatromet golova pripao IMT-u

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

ĖTraktoristiĖ su protiv već prežaljenog Radnika uz vatromet golova osvojili preko potrebne bodove koji im uvećavaju Å”anse za opstanak. Prvo poluvreme gosti su odigrali opuÅ”teno i ležerno, dok je važnost utakmice prosto okovala noge domaćim igračima. Jedva stotinak prisutnih gledalaca prvo uzbuđenje videlo je na isteku 15. minuta igre kada je posle Å”uta Anđelkovića lopta napucala u ruku Krstića u Å”esnaestercu IMT-a. Na intervenciju iz VAR sobe glavni sudija je otiÅ”ao da pogleda snimak, nakon čega je odlučio da pokaže na belu tačku. UspeÅ”an realizator najstrože kazne bio je Duronjić i doveo Radnik u vođstvo.

Novobeograđani potom preuzimaju inicijativu, a rezultat su poravnali u 25. minutu. Naime, GliÅ”ić je izveo slobodnjak sa 22 metra, golman Vukadinović je uz pomoć prečke uspeo da na momenat zaustavi udarac, na odbitak je natrčao Lutovac i sa pola metra loptu ćuÅ”nuo u prazan gol. Kratko je trajala radost domaćih, u 28. minutu sjajan dupli pas odigrali su Hajdarević i Kunić izigravÅ”i odbranu ĖtraktoristaĖ, posle čega je četvorka gostiju joÅ” jednom dovela svoj tim u vođstvo. Napori domaćih da do poluvremena makar izjednače urodili su plodom u 43. minutu nakon pravog karambola u Å”esnaestercu. Prvo je sa ivice kaznenog prostora udarac uputio GliÅ”ić, nogu je poturio Radočaj i lopti promenio pravac, da bi na metar ispred gol crte Lutovac poturio stopalo i skrenuo je na željeno mesto. Na samom isteku prvog poluvremena IMT je po prvi put danas poveo, najsnalažljiviji u srcu Å”esnaesterca bio je Luka Luković i od stative loptu poslao u mrežu za 3:2.

Nastavak nam je doneo takođe leprÅ”av fudbal. IMT je prednost uvećao u 52. minutu, Zulfić je uputio centarÅ”ut sa strane, a golman Vukadinović loptu izboksovao u MiloÅ”a Lukovića od čijih se leđa lopta odbila u mrežu. Dva minuta kasnije stariji Luković propuÅ”ta idealnu priliku da se ponovo upiÅ”e u strelce, sa nekih 12-13 metara loptu Å”alje tik kraj stative. Odbrana gostiju je baÅ” popustila sa koncentracijom, a samo neodlučnost MiloÅ”a Lukovića u 57. minutu, kada se spetljao na tri metra od gola, nije donela joÅ” jednu loptu u njihovoj mreži. Peti gol za domaće delo je mlađeg Lukovića u 67. minutu kada se posle centarÅ”uta Lutovca samo poklonio i glavom smestio loptu u donji desni ugao.Ā 

Radnik je jedini put pripretio u 72. minutu, na lep pas Duronjića sam pred golmanom domaćih naÅ”ao se Čumić, doduÅ”e malo iskosa, ali sve Å”to je uspeo da uradi je da zatrese spoljni deo mreže. Ostatak vremena proÅ”ao je u nadmudrivanju na sredini terena, a vredno pomena je joÅ” da je susret zavrÅ”en bez ijednog žutog kartona. IMT je i naredno kolo domaćin, dočekaće Novi Pazar u utorak 7. maja od 14 sati, dok se Radnik u Surdulici sastaje sa Javorom istog dana samo od 18 sati.

IMT - RADNIK 5:2 (3:2)

STADION: FK Voždovac. GLEDALACA: 100. GL.SUDIJA: Matić David. POM.SUDIJE: Mikalački Ivan i Rijavec Nikola. STRELCI: Lutovac 25. i 43, L.Luković 45. i M.Luković 52. i 67.min (IMT), Duronjić 17. (k.u.) i Hajdarević 28.min (Radnik).
IMT: Gordić, GliÅ”ić, Zulfić (Terzić), L.Luković, M.Luković (Jović), Džinović (Ćirković), Krstić, Vuković, Radočaj (Arsić), Lambulić, Lutovac (Bilaps).
RADNIK: Vukadinović, Stojanović (Milićević), Hajdarević, Kunić (Bogdanović), Duronjić (Stojković), OreŔčanin, Jović, Kadijević, Zajmović (Čumić), GaÅ”ić, Anđelković (Cvetković).

Superliga Srbije Superliga Srbije Mozzart Bet Super liga Srbije - Play Out IMT Radnik
Međusobne utakmice
2023-2024
01.05
16:00
IMT
Radnik
5
2
IMT
16.03
14:00
Radnik
IMT
0
1
IMT
06.10
16:30
IMT
Radnik
1
1
IMT

Uporedni rezultati

IMT
 
Radnik
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
3 (2) Broj utakmica 3 (1)
2 (1) Broj pobeda 0 (0)
1 (1) Broj nereŔenih 1 (0)
0 (0) Broj poraza 2 (1)
7 (6) Dati poeni 3 (0)
3 (3) Primljeni poeni 7 (1)
+4 (+3) gol razlika na utakmicama -4 (-1)
66% (50%) UspeŔnost 0% (0%)
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača