XS
SM
MD
LG
Ko je pobedio? SSNET AI prognoza
Pobeda domaćina
NereŔeno
Pobeda gosta
36%
26%
38%
Tipovanja
1
X
2
4
0
5
Utakmica tipovana 9 puta

10
Mladost (L)
15
11
IMT
12
12
Radnički (N)
12
 
1
Partizan
34
 
2
Crvena zvezda
25
 
3
TSC
23
Železničar
Radnik
Vojvodina
Radnički 1923
Radnički (N)
RB Leipzig
Javor Matis
Trayal
Radnički 1923
Young Boys
IzveŔtaj utakmice
Tandem Kraso - Olajinka presudio "traktoristima"

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Istorijski prvi prvenstveni duel između IMT-a i Crvene zvezde odigran je na popularnom ĖkrovuĖ ĖTržnog centra StadionĖ na Voždovcu. Debitant u elitnom rangu sa Novog Beograda je najprijatnije osveženje u ligi, pleni igrom i mladoŔću, dok proÅ”logodiÅ”nji Å”ampion Srbije nikako da Ėspusti ručnuĖ i krene u pohod ka novom trofeju.

Ā 

Crveno-beli umalo meč nisu otvorili pogotkom. Mijatović je u 2. minutu na pas Lučića Å”utirao sa penaltika, ispred gol crte se naÅ”ao Ćirković i telom zaÅ”titio svoj gol. Nastavili su gosti sa napadima, a najbliži golu su bili u 17. minutu kada je Å”ut Stamenića sa preko 20 metara uzdrmao stativu. Zvezda pak dolazi u vođstvo u 22. minutu, lopte se na 40 metara od gola dokopao Kraso, oslobodio driblingom svog čuvara i sa ivice kaznenog prostora loptu poslao neodbranjivo u levi donji ugao nemoćnog Vukmirovića.

Kao da se čekalo da se domaći ĖotvoreĖ, u 26. minutu gosti dupliraju prednost. Olajinka je iskoristio sjajan pas Lučića i sa 14-15 metara iskosa zatresao mrežu. Isti igrač i dva minuta kasnije Å”alje projektil pod prečku sa slične udaljenosti, ovaj put odbranom se istakao Vukmirović. Apsolutna dominacija Crvene zvezde uz izraženu kombinatoriku donela im je već u prvoj četvrtini meča solidnu prednost.

Nakon toga gosti skidaju nogu sa papučice za gas i odrađuju posao. Indolentnost ih umalo nije koÅ”tala primljenog gola u 32. minutu. Dobru priliku za ĖtraktoristeĖ nakon centarÅ”uta Ćirkovića propustio je da realizuje Golubović, sa svega 3 metra loptu je glavom poslao pored okvira gola.

Igra početkom drugog dela je uspavljujuća do 53. minuta, tada je Golubović svom golmanu vratio loptu stopalom, a on je uhvatio rukom. Sviran je indirektan udarac na 12 metara od gola IMT-a koji Kanga nije uspeo da pretvori u pogodak, jer je golman Vukmirović sjajno intervenisao. Posle toga viđena je lepa akcija gostiju u 68. minutu kada je Kanga na drugoj stativi pronaÅ”ao Đigu, ali ovaj sa samo 3-4 metra biva neprecizan.

PromaÅ”aji su Zvezdu koÅ”tali primljenog gola, strelac za domaću ekipu u 72. minutu bio je Radočaj lepim lob udarcem sa 13-14 metara. Ko zna koju utakmicu u nizu Zvezda igra slabije u drugom poluvremenu i za to redovno biva kažnjena primljenim golom. TežiÅ”te igre u zadnjih petnaestak minuta je prebačeno pred gol ĖtraktoristaĖ, a u 84. minutu se odbranama istakao Vukmirović, odbranivÅ”i prvo udarac Endiajea, a potom i Kataija sa desetak metara razdaljine. Vukmirović i u 90. minutu izvanredno brani Å”ut Kataija iz slobodnog udarca sa ivice kaznenog prostora, tako da je IMT isključivo zahvaljujući njemu izgubio samo minimalnom razlikom od Å”ampiona.

IMT u sredu igra Kup utakmicu protiv Javora na ovom istom mestu, dok Crvena zvezda igra zaostali meč 8. kola protiv TSC-a, a za vikend, u nastavku prvenstva, ĖtraktoristiĀØ putuju u KruÅ”evac na megdan Napretku, a crveno-beli na ĖRajku MitićuĖ treba da ugoste Radnik iz Surdulice.

IMT - CRVENA ZVEZDA 1:2 (0:2)

STADION: FK Voždovac. GLEDALACA: 1800. GL.SUDIJA: Å egrt Jovan. POM.SUDIJE: Obradović Nikola i Radić Petar. STRELCI: Radočaj 72.min (IMT), Kraso 22. i Olajinka 26.min (C.Zvezda). ŽUTI KARTONI: Krstić i KodžićĀ (IMT).
IMT: Vukmirović, Vukić, Zuev (Ajdinović), M.Luković, Delević, Ćirković, Džinović, Kodžić (Stamenić), Krstić (L.Luković), Vuković (Savić), Golubović (Radočaj).
CRVENA ZVEZDA: Glazer (Popović), Nedeljković, Stamenić, Kanga, Olajinka (Endiaje), Dragović, Kraso (Katai), Mijatović, Rodić (Nikolić), Điga, Lučić.

Superliga Srbije Superliga Srbije Mozzart Bet Super liga Srbije IMT Crvena zvezda
Međusobne utakmice
2023-2024
03.04
19:00
Crvena zvezda
IMT
2
0
IMT
28.10
18:30
IMT
Crvena zvezda
1
2
IMT

2020-2021
30.03
18:00
Crvena zvezda
IMT
3
0
IMT

Uporedni rezultati

IMT
 
Crvena zvezda
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
3 (1) Broj utakmica 3 (2)
0 (0) Broj pobeda 3 (2)
0 (0) Broj nereŔenih 0 (0)
3 (1) Broj poraza 0 (0)
1 (1) Dati poeni 7 (5)
7 (2) Primljeni poeni 1 (0)
-6 (-1) gol razlika na utakmicama +6 (+5)
0% (0%) UspeŔnost 100% (100%)
GogiMix1 i joÅ” 8 korisnika su tipovali utakmicu
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača