XS
SM
MD
LG
Ko je pobedio? SSNET AI prognoza
Pobeda domaćina
NereŔeno
Pobeda gosta
60%
27%
13%
Tipovanja
1
X
2
6
0
0
Utakmica tipovana 6 puta

Radnički 1923
TSC
Javor Matis
Inđija
Zlatibor
Rad
Radnik
Dinamo
OFK Bačka
Mačva
IzveŔtaj utakmice
Pobeda Metalca na startu sezone
02.08.2019 FK Metalac

Foto: FK Metalac

Prelepe fudbalske večeri u Gornjem Milanovcu, počela je nova sezona Prve lige Srbije. Prvi meč u novoj drugoligaŔkoj sezoni odigrale su ekipe Metalca i Zemuna. Važnost utakmice uticala je na to da ne gledamo dopadljiv fudbal, ali su fudbaleri Metalca na kraju uspeli da ostvare cilj. Sva tri boda ostala su u Milanovcu. Zaslužena i izuzetno važna pobeda plavih.

Prvih 10 minuta utakmice proteklo je u početnom ispitivanju snaga. Igra se uglavnom odvijala između dva gola, na sredini terena.

Metalac nakon tog perioda polako osvaja teren i vrÅ”i pritisak na igrače gostujuće ekipe, ali nedostaje zavrÅ”ni pas da domaćin ozbiljnije pripreti.

Prve ozbiljnije pokuÅ”aje domaćih videli smo u 22ā€². Odličan pas Jokića u srce Å”esnaesterca Zemuna, kroz ā€œÅ”umuā€ nogu, ali Nović iako najbliži golmanu za malo kasni i ne uspeva da uputi udarac. Pola minuta kasnije dobra kontra Metalca, koju udarcem zavrÅ”ava JeÅ”ić, ali je njegov pokuÅ”aj bio lak plen za golmana Krunića.

Gosti su pripretili nakon kornera u 28ā€², ali u poslednjem minutu odbrana Metalca reaguje i blokira udarac napadača gostiju i lopta ponovo odlazi u korner.

Munjevito je vukao Mijailović po desnoj strani u 30ā€², Å”utira iskosa sa 16 metara, pokuÅ”ava da iznenadi Krunića, ali uspeva da zatrese samo spoljni deo mreže.

Pred sam kraj prvog poluvremena, u 45ā€², nakon kornera sa desne strane, loptu u Å”esnaesterac ubacuje Mijailović, ona se odbija do JeÅ”ića koji Å”utira sa ivice Å”esnaesterca, ali loptu na putu do gola blokiraju gostujući igrači i ona zavrÅ”ava u korneru.

Od početka drugog poluvremena Metalac kreće odlučnije i agresivnije. Nakon napada po levoj strani i centarÅ”uta Koraksića, Katanić Å”utira glavom sa 5 metara, ali prebacuje gol gostiju.

Mnogo bolje izdanje domaćih gledali smo u uvodnim minutima drugog poluvremena. Agresivnija i brža igra domaćih donosi nekoliko poluprilika, ali gusta odbrana gostiju dobro reaguje. Gosti zatvoreniji u drugom poluvremenu, svoju priliku tražili su iz kontranapada.

Pripretili su gosti u 59ā€², ali njihov pokuÅ”aj zavrÅ”ava pored leve stative gola Metalca.

DoÅ”la je lopta do Katanića u 61ā€², on Å”utira iz okreta sa 8 metara, ali golman Zemuna Krunić odlično interveniÅ”e.

U 65ā€² lopta se odbija do Gojkovića koji Å”utira izuzetno precizno sa ivice Å”esnaesterca i pogađa malu mrežu donjeg levog ugla gola gostiju, za prvi gol u novoj sezoni i vođstvo Metalca od 1:0.

Fudbaleri Metalca nakon vođstva blago povlače svoje linije unazad, prepuÅ”taju posed igračima Zemuna i svoju priliku traže iz kontranapada.

Bez ijedne izgledne akcije Zemun ipak dolazi do kolosalne prilike. U 82ā€² nakon kornera sa leve strane Grbović ruÅ”i gostujućeg igrača u Å”esnaestercu domaćih, a sudija Mijajlović pokazuje na belu tačku. Najstrožu kaznu izvodi NeÅ”ović, Å”utira u donji desni ugao, a Jelovac fantastično interveniÅ”e i brani njegov udarac.

Nakon toga nervoza se uvukla u redove Metalca, Å”to igrači Zemuna koriste i vrÅ”e konstantan pritisak, ali bez neke izglednije prilike. Do kraja utakmice, osim par dodeljenih žutih kartona, nije bilo većih uzbuđenja.

Naredni meč fudbalere Metalca očekuje u subotu, 10. avgusta, kada gostuju ekipi Radničkog iz Pirota.

Metalac -Zemun 1:0 (0:0)
Sudija: Mijajlović Borko
Stadion Metalac, 02. avgust 2019.
Strelac:Ā Gojković 65ā€²
Žuti kartoni:Ā Gočanin 22ā€², Grbović 82ā€², Koraksić 85ā€², Mlađović 86ā€² (Metalac), Stojanović 10ā€², NeÅ”ović 52ā€², 71ā€² ToÅ”eski, Petrović 89ā€² (Zemun)

Metalac:Ā Jelovac, Gojković, Gočanin, Nović (Katanić 46ā€³), JeÅ”ić (Grbović 76ā€²), Vukadin, Jokić, Vukmanović (Đurić 61ā€²), Mlađović, Mijailović, Koraksić

Zemun:Ā Krunić, Stojanović, ToÅ”eski, NeÅ”ović, Ristović (Kuzmanović 75ā€²), Vasiljević, Pavlović (Vasović 90ā€²), Stokić, Mijailović, Đalović, Vukas (Petrović 64ā€²)

Prva liga Srbije Prva liga Srbije Prva liga Srbije Metalac Zemun
Međusobne utakmice
2019-2020
25.10
13:30
Zemun
Metalac
2
2
02.08
20:00
Metalac
Zemun
1
0

2007-2008

Uporedni rezultati

Metalac
 
Zemun
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
4 (2) Broj utakmica 4 (2)
1 (1) Broj pobeda 1 (1)
2 (1) Broj nereŔenih 2 (1)
1 (0) Broj poraza 1 (0)
5 (2) Dati poeni 5 (4)
5 (1) Primljeni poeni 5 (3)
0 (+1) gol razlika na utakmicama 0 (+1)
25% (50%) UspeŔnost 25% (50%)
Goran112 i joÅ” 5 korisnika su tipovali utakmicu
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača