XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice
Kup Srbije: Moravac ORION - Radnički (Niš) 0:1

Fudbal se igra zbog navijača a oni su u rekordnom broju za ovu sezonu došli da vide utakmicu šesnaestina finala nacionalnog Kupa. Praznik je posle kišnih dana upotpunilo i sunčano vreme, ali i teren koji je i pored velikih padavima proteklih dana bio idealan za igru i nadigravanje. Superligaš se minimalcem plasirao u osminu finala Kupa Srbije. U idealnim uslovima za igru, stručni štab Moravac ORIONA je favorizovanom gostu suprotstavio kombinovani tim, bez šestorice startera iz prethodnih utakmica. Gosti su u Mrštane doputovali u najjačem sastavu, i opravdali ulogu favorita golom posle prekida i gužve u šesnaestercu domaćina. Domaćin je morao da bira, a procenjeno je da je u ovom trenutku prioritet Prva liga Srbije i utakmica u kojoj već u subotu Moravac ORION dočekuje Slogu iz Kraljeva.

Prvo poluvreme donelo je izjednačenu igru, u kojoj je domaćin imao terensku inicijativu i veći posed lopte. Igralo se češće i više na polovini terena koja pripada Radničkom, ali nije bilo prilika za gol. Nišlije su najozbiljnije pripretile u 41. minutu kada je Djuričković sa 14-15 metara šutirao, ali je golman Moravac ORIONA Milan Mitrović efektnom paradom zaslužio aplauze velikog broja ljubitelja fudbala. Na početku drugog poluvremena bolja igra Nišlija koji su iz minuta u minut sve više “pritiskali” odbranu Moravac ORIONA. U 55. minutu Djuričković je iz slobodnog udarca sa 17-18 metara uzdrmao prečku gola domaćih. Minut kasnije Nišlije dolaze u vodjstvo: posle kornera koji je sa desne strane izveo Petar Djuričković najbolje se u šesnaestercu Moravac ORIONA snašao Vladiimir Djordjević iz “peterca” uspeo da pošalje loptu iza ledja golmana Mitrovića. 

Sledi novi period bolje igre Moravca. U 64. minutu Nikolićev udarac sa ivice šesnaesterca golman Kesić je zaustavio odličnom intervencijom. Od 78. minuta Radnički je imao prednost igrača više na terenu. Zbog drugog žutog kartona u svlačionicu je pre kraja morao Nenad Regojević, pa je u samoj završnici posao superligašu bio dodatno olakšan. U 85. minutu prilika za goste, ali je Batioha sa 8-9 metara neometan glavom šutirao pored gola. U 87. minutu odlično je po levoj strani prošao Nikola Stefanovića, povratna lopta je na 14-15 metara stigla do Milana Nikolića, ali je jedan od igrača u poslednjem trenutku uspeo da izblokira i poslednji pokušaj fudbalera domaćih da izjednače. Radnički je "minimalcem" ostvario cilj i izborio plasman u osminu finala najmasovnijeg klupskog takmičenja u zemlji, a novog trenera Sašu Mrkića može biti zadovoljan prikazanom igrom. Na drugoj strani, stručni štab Moravac ORIONA takodje može biti zadovoljan posle časnog oproštaja od Kupa Srbije, u danu kada je jop jednom potvrdjen uspon forme i najavljeni bolji dani na prvoligaškoj sceni.

MORAVAC ORION - RADNIČKI (NIŠ) 0:1 (0:0)

Strelac: 0:1 Djordjević u 56. minutu - Sportski centar Orion, gledalaca: 2.000, sudija: Dalibor Manojlović (Knjaževac) 7, pomoćnici: Bojan Jovanović (Niš) i Denis Ferček (Aleksinac), žuti kartoni: Egbo (Moravac ORION), Pauljević (Radnički), crveni karton: Regojević (Moravac ORION) u 78. minutu.

MORAVAC ORION: Mitrović 7,5, Kostić 7, Regojević 7, Marković 7,5, Egbo 7,5, Cekić 7, Rajković 7 (od 46. min. Nikolić 7), Veličković 7, Stanković 7, Milić 7 (od 78. min. Stefanović -), Kostadinov 7 (od 55. min. Vukosavljević 7).

RADNIČKI: Kesić 7,5, Pauljević 7, Lazarevski 7, Djordjević 7,5, M. Petrović 7, Kolarević 7, Marjanović 7, Djuričković 7,5 (od 85. min. Mrkić -), P. Petrović 7, Popara 7 (od 50. min. A. Jovanović 7), Djilas 7.

Fudbal Fudbal Kup Srbije Moravac Radnički (N)
Međusobne utakmice
2014-2015
24.09
16:00
Moravac
Radnički (N)
0
1

Uporedni rezultati

Moravac
 
Radnički (N)
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
1 (1) Broj utakmica 1 (0)
0 (0) Broj pobeda 1 (0)
0 (0) Broj nerešenih 0 (0)
1 (1) Broj poraza 0 (0)
0 (0) Dati poeni 1 (0)
1 (1) Primljeni poeni 0 (0)
-1 (-1) gol razlika na utakmicama +1 (0)
0% (0%) Uspešnost 100% ()
Nema rezultata
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača