XS
SM
MD
LG

Đoković nakon deset meč lopti bolji od Ćorića

Najbolji srpski teniser Novak Đoković savladao je Bornu Ćorića iz Hrvatske sa 2:0 (7:6, 7:5) u 2. kolu Mastersa u Monte Karlu.

Foto: dnaindia.com

Nakon ubjedljive pobjede protiv Dušana Lajovića, Novak se sastao sa mladim Hrvatom i već na početku se vidjelo da će to biti težak duel. Prva dva gema trajala su 15 minuta, a oba tenisera su propustila po jednu brejk loptu. Ubrzo je Đoković napravio brejk i otišao na 4:1, da bi tada Ćorić bolje zaigrao, koristio više greške protivnika i uspio je da stigne do izjednačenja. U naredna dva gema teniseri su bili sigurni na svoj servis, a onda je Borna stigao do dvije brejk šanse i na prvoj promašio čist zicer, što je psihički uticalo na njega i set je otišao u taj-brejk. Tu je srpski teniser dominirao i sa 7:2 osvojio prvi set.

Na startu drugog seta vidjeli smo tri uzastopna brejka, od toga je Novak dva napravio.  U šestom gemu, bivši najbolji teniser svijeta, imao je 40:0, da bi Hrvat izjednačio, ali nije mogao do brejka. Đoković je prvo propustio dvije meč lopte na protivnikov servis, pa tri na svoj, zatim je odbranio jednu brejk loptu, a onda propustio još četiri meč lopte. I nakon toliko propuštenih šansi, Borna je iskoristio svoju drugu brejk loptu i izjednačio na 5:5. Zatim je Nole pokazao da je psihički jači i ponovo oduzima servis gem protivniku i kasnije je iskoristio desetu meč loptu za prolazak u narednu fazu.

U osmini finala igraće protiv Dominika Tima.