XS
SM
MD
LG

Krajinović: Velika želja mi je bila da igram pred niškom publikom
Iako na spisku selektora Srbije Nenada Zimonjića nema Filipa Krajinovića, 36. tenisera sveta, ovaj mladi igrač kaže da je krenuo sa prvim treninzima posle povrede i da "možda ipak uspe da se oporavi i spremi za meč sa Amerikancima" koji naša selekcija igra od 2. do 4. februara u Nišu.
Filip Krajinović želi da igramo pred niškom publikom; foto: Teniski savez Srbije

Krajinović je za sajt Teniskog saveza Srbije izjavio da od septembra prošle godine misli na mečeve koje će Srbija i Sjedinjene Američke Države igrati u hali "Čair".

Srce mi kaže Srbija, a bol još uvek koči. Iako povreda nije sanirana, stao sam danas na teren i krenuo sa prvim treninzima, jer možda ipak uspem da se oporavim i spremim za meč sa Amerikancima. Velika želja mi je bila da igram pred niškom publikom, u Čairu i desilo se šta se desilo. Nada me ne napušta i ja još verujem da ću ugledati i doživeti vatrenu publiku kakvu samo Niš ima – kaže drugi reket Srbije.

Selektori Srbije i Amerike saopštili su spisak igrača na koje računaju, a prema pravilima Međunarodne teniske federacije, imaju pravo da izmene dva igrača sve do sat vremena uoči žreba koji je 1. februara.

Moja je želja da igram, zato sam i stao danas na teren, zato ću i dati sve od sebe narednih dana da se oporavim i pripremim koliko god mi to bude telo dozvolilo. Ja verujem da ću ipak izaći na teren protiv Amerikaca i da će Srbija pobediti - rekao je Krajinović.

Nakon sjajnih nastupa na Mastersu u Parizu krajem prošle godine Filip Krajinović je povredio ahilovu tetivu i morao da propusti takmičenje u Sidneju, zatim i Australijan Open na kojem je trebalo da bude nosilac.

Na spisku Nenada Zimonjića su Dušan Lajović (75. na ATP listi), Laslo Đere (85.), Nikola Milojević (176.), Peđa Krstin (232.) i Miljan Zekić (297.).

Podsetimo, Novak Đoković je na svom sajtu objavio kalendar turnira na kom nema nastupa za reprezentaciju, a i ranije je bilo pitanje da li će u Nišu igrati Viktor Troicki.

Karte za mečeve Dejvis kupa su u prodaji, a mogu se kupiti na prodajnim mestima i sajtu Eventima.