XS
SM
MD
LG
D.Pejić je postavio novu vest
Nakovčanima pripao derbi

FK Polet Nakovo - foto: D.Pejić

U nedeljno praznično popodne Nakovo je bilo centar zbivanja ljubitelja fudbala u gde su se sastali domaći Polet i Zrenjaninski ŽFK Banat. Domaćin je pobedio minimalnim rezultatom 1-0 pogotkom Miloša Radlovića.

 

Nakovo sa pravom nosi epitet najfudbalskije selo u bivšoj Jugoslaviji jer je iz Nakova iznikao veliki broj internacionalnih i prvoligaških igrača. U nedelju pred oko 500 gledalaca prisustvovalo je derbi utakmici između drugoplasiranog Poleta i trećeplasiranog ŽFK Banata. Bilo je gledalaca iz cele kikindskke opštine, a i gosti su imala podršku svojih navijača iz Zrenjanina. Nakon početne inicijative gostiju popularna "Barcelona" dolazi u vođstvo golom Radlovića nakon sjajnog proigravanja Bucala, igrao se 11. minut. Nakon toga i jedni i drugi se povlače ali ipak Polet je mogao do još kojeg gola ali je Krasin dva puta bio neprecizan, prvi put šutira pored gola, a drugi put se stativa isprečila.

U drugom delu utakmice tvrda igra i jednih i drugih, dosta se oprezno igralo jer je ulog bio veliki. Nakovčani su ipak imali više šansi i u drugom delu ali momcima trenera Saše Kresoje je nedostajala koncentracija u završnici. Šanse su propustili Kočiš, Krasin, Marković... Rezultat na kraju ostaje 1-0 i Polet nastavlja trku za prvo mesto sa Žakom dok su se gosti ovim porazom verovatno oprostili od borbe za baraž.

Navijači na tribinama - foto: D.Pejić

Sve u svemu, jedna lepa fudbalska predstava koja je odigrana u maksimalnoj fer i korektnoj igri na terenu bez i jednog incidenta i nesporskog ponašanja i na tribinama je sve bilo u duhu sportskog navijanja. Zaista svaka čast igračima Poleta i ŽFK Banata i ovakva jedna derbi utakmica vraća veru u amaterski fudbala. Polet u narednom kolu gostuje ekipi Krajine u Krajišniku u nedelju od 16.30 časova.

0 0 pre godinu dana
Poslednja slika
Poslednji video
plazanac pre 4 sata