XS
SM
MD
LG

Dete Ajntrahta predvodi tim u Zaječarskoj okružnoj ligi

Nemac Kevin Šafer (26) oženio je prelepu Nađu iz sela Donja Prlita nedaleko od Zaječara i postao je zaječarski zet. Iz velike ljubavi dobili su ćerkicu Niku (5), miljenicu porodice. Kevin Šafer je kao fudbaler prošao sve mlađe selekcije nemačkog Ajntrahta, ali zbog povrede i operacije kolena nije stigao do prvog tima. Kada je došao iz Nemačke u jednom periodu trenirao je u srpskoligašu Timoku 1919, ali kako nije imao srpski pasoš nije mogao da bude registrovan za ovaj trofejni klub, pa je jedno vreme igrao u Velikoj Jasikovi, a sada sa uspehom brani boje FSU Kraljevice, jesenjeg lidera Okružne lige Zaječar.

U trci za boljim i lagodnijim životom veliki broj Timočana radi i živi širom Evrope, a mnogi su otplovili i preko bare, sa kartom u jednom pravcu. Ali, ima i onih koji napuštaju svoje bogate evropske države i dolaze da žive i rade u prelepu Srbiju. Jedan od njih je i Nemac Kevin Šafer (26) koji je pre šest godina došao u goste kod svog druga Nenada, u njegovom rodnom selu Velika Jasikova. Na jednoj žurci upoznao je i na prvi pogled se zaljubio u prelepu devojku Nadju iz Donje Prlite. Na kraju obostrana ljubav krunisana je  brakom…

Reci nam Kevine nešto više o sebi
– Rođen sam 12. februara 1996. godine u Franfurktu. Moj otac Cencil Karl je Amerikanac a majka Kristina je Nemica. Imam još četiri brata i sestru. Ja i Majk smo blizanci i imamo po 26 godina, a blizanci su i druga dva brata Stiven i Denis koji su dve godine mlađi od nas. Brat Danijel ima 31 godinu, a sestra Ivon je najstarija među nama i ima 37 godina - kaže zaječarski zet Kevin Šafer.

Otkud jedan mlad Nemac iz Franfurkta u gradu na dva Timoka?
– U leto 2016. godine došao sam u goste u Srbiju kod mog druga Nenada, koji živi i radi u Nemačku. Jedne večeri iz njegovog sela Velika Jasikova otišli smo u diskoteku u Negotinu na koncert Maje Berović. Na predivnom koncertu upoznao sam prelepu devojku Nađu iz Donje Prlite kod Grljana nadomak Zaječara. Zaljubili smo se na prvi pogled, družili smo se i narednih dana, a kada sam se vraćao kući za Nemačku sa sobom sam poveo i svoju devojku Nađu. Upoznao sam je sa porodicom, a posle mesec dana otišli smo da živimo zajedno u Austriju, gde sam ja radio, dok je Nađa zbog trudnoće bila kući. Posle devet meseci naša ljubav je krunisana rođenjem prekrasne devojčice Nike, koja sada već ima pet godina. Posle njenog rođenja, odnosno krajem 2017. godine, napustili smo Austriju i svo troje došli u Srbiju, u ženino selo Donju Prlitu, gde i sada živimo i radimo na poljoprivrednim poslovima, zajedno sa Nađinim roditeljima i sestrama Kristinom i Simonom. Lepo nam je i svi smo veoma srećni i zadovoljni - ističe sa ponosom Kevin Šafer, koji sve više poprima srpske običaje i navike…

Bez potpitanja je nastavio svoj monolog:
- Sada je šesta godina kako sam u Srbiji. Mnogo mi je lepo ovde, upoznao sam Nađinu familiju, stekao sam puno prijatelja i drugara i svi su me ptihvatili kao najrođenijeg. Bilo je na početku malo problema oko sporazumevanja jer nisam znao vaš jezik, ali svakim danom sve bolje govorim srpski, a kada ga dobro savladam, a na dobrom sam putu, naučiću i vlaški jezik, kako u selu većina govore. Posebno sam oduševljen raznim vašim verskim običajima i praznicima, brojnum slavama, zavetinama i svadbama, gde se uz bogatu trpezu, iće, piće i muziku družimo i veselimo. Prezadovoljan sam a biću još srećniji, jer u procesu je da dobijem srpsko državljanstvo i postanem pravi Srbin – sija od zadovoljstva Nemac Kevin Šafer.

Osim poljoprivrednih i posova oko kuće korpulentni, vredni i marljivi Nemac Kevin Šafer je i odličan fudbaler. Nezamenljivi je vezista i perjanica popularnih „vukova“ sa Kraljevice koji zimuju na liderskoj poziciji u Okružnoj ligi Zaječar, sa ambicijama da od leta zaigraju u zonaškom društvu. A kada klub slavi neku pobedu, ili organizuje neku proslavu uvek je među najveselijima: često se lati i mikrofona pa zajedno sa klubskim drugarima i zapeva neku srpsku pesmu, koliko zna, ume i razume, ali svi su oduševljeni, puno ga vole i poštuju, pa se može često i čuti „Kevine Srbine“!!!       

- Fudbal igram od malih nogu, od pete godine. Prošao sam sve mlađe selekcije u Ajntrahtu i kada sam posle 12 godina bio na pragu seniorskog pogona, povredio sam koleno, a posle operacije i oporavka nisam stigao do prvog tima ovog trofejnog kluba. Kada sam došao u Srbiju, jedan period trenirao sam u zaječarskom srpskoligašu Timoku, ali kako nisam imao srpski pasoš nisu mogli da me registruju za „bele labudove“ sa Timoka. Na nagovor mog druga Nenada, kod koga sam došao u goste u Srbiju, pristupio sam ekipi Velika Jasikova, iz njegovog rodnog sela, a od minulog leta član sam FSU Kraljevica iz Zaječara. Iza nas je uspešna jesenja sezona, pa zasluženo zimujemo na liderskoj poziciji Okružne lige Zaječar, sa realnim šansama da od predstojećeg leta zaigramo i u zonaškom društvu. Na proleće imamo težak raspored, gostujemo kod naših konkureneta za prvo mesto, ali imamo dobru ekipu i kvalitetnog trenera Jugoslava Jugu Prvulovića, pa sam uveren da ćemo na kraju prvenstva prvi preseći pobedničku vrpcu i u novoj sezoni zaigrati u viši rang. A za Vidovdan kada se obeležava klubska slava proslavićemo i plasman u zonu Istok. Optimista sam sa pokrićem - zaključuje Nemac Kevin Šafer.

Lepo mišljenje o Kevinu Šaferu imaju svi u klubu, a Jugoslav Prvulović, uspešni prener, kao i Nemanja Čikarić i Miodrag Miki Milijić, alfe i omege „vukova“ sa Kraljevice, sa ponosom ističu:

- Kevin je dečko za primer koga bi u svom klubu poželeo svaki trener. Vrstan je fudbaler, na terenu pruža maksimum i uvek je među najboljima. Kulturan i radan mladić, lepo vaspitan, koga bi u svojim redovima poželeo svaki trener. Svi smo ga prihvatili kao najrođenijeg i svima je veoma drag i veliki je drug, kao da je rođen u Srbiji, a na u Nemačkoj. Kada organizujemo druženja uvek je među najveselijima. Svakog dana sve bolje govori srpski jezik, pa se više ne sporazumevamo rukama. Zaista je dečko za primer – biranim rečima govore u glas Juga Prvulović, Nemanja Čikarić i Miki Milijić, o mladom Nemcu, zaječarskom zetu, koji je svim srcem zavoleo Srbiju i Zaječar.         

Sada u pauzi prvenstvu Kevin Šafer je otišao desetak dana u Nemačku, da poseti svoju familiju, a već za nekoliko dana vraća se u Srbiju, svoju drugu domovinu, gde planira, kako kaže, da uz suprugu Nađu, ćerkicu Niku i ostale ukućane ostane da živi do kraja života. U dogovoru sa suprugom planira da tokom naredne godine njihovoj miljenici Niki podare brata ili sestru. Možda i jedno i drugo. Nije nemoguće da mu žena rodi i blizance, jer je on rođen kao blizanac. Neka je sa srećom, da se raduju bake, deke, tete i ostala mnogobrojna rodbina u Srbiji i u Nemačkoj. Iz kluba bi voleli da to budu dečaci budući asovi FSU Kraljevice


Osnić 3 : 0 Midžor
Šljivar : Hajduk
Rudar 2 : 0 Omladinac
Rudar Vrška Čuka 3 : 0 Malinik
Sloga 3 : 0 OFK 019
Kosovo 0 : 2 Graničar
Trebič 0 : 0 FSU Kraljevica
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Trebič 24 18 5 1 59
2 FSU Kraljevica 24 18 4 2 58
3 Midžor (-1) 24 17 3 4 53
4 Rudar Vrška Čuka (-1) 24 13 4 7 42
5 OFK 019 (-1) 24 12 5 7 40
6 Graničar 24 8 8 8 32
7 Malinik (-1) 24 10 2 12 31
8 Osnić (-1) 24 8 4 12 27
9 Sloga (-1) 24 7 4 13 24
10 Hajduk (-2) 24 7 3 14 22
11 Omladinac (-1) 24 5 3 16 17
12 Rudar 24 5 1 18 16
13 Kosovo (-1) 24 3 4 17 12
14 Šljivar 0 0 0 0 0